Laurynas Birutis returns to Zalgiris 14

Zalgiris begins their offseason duties by announcing the first newcomer for the upcoming season. Big man Laurynas Birutis returns to Kaunas, as he signs a two-year contract.

The 24-year-old center, who last played in the Spanish ACB for Monbus Obradoiro, will not be a complete newcomer to Kaunas, as he spent six years mastering his craft as a member of Zalgiris.

Birutis started his professional career in Zalgiris junior team, and later was loaned out to other LKL clubs. The big man played for Zalgiris’ main team in the 2018-2019 season, where he also made his EuroLeague debut.

During that time, he averaged 2.7 points in just over 6 minutes per game in the EuroLeague. In the domestic championship, Zalgiris’ newest signing was a more prominent figure, scoring 7.1 points and grabbing 3.3 rebounds per game in just over 14 minutes.

Back in 2018, the 213 cm tall player was the Lithuanian Basketball League regular season MVP and has been called up to the Lithuanian men’s national basketball team on multiple occasions since.

“Laurynas has already worked with the Lithuanian national team, so I’m familiar with his abilities and I know he can be an asset for us. The priority is always for the Lithuanians, so we are happy that a Zalgiris student is returning to the club after a solid campaign in Spain,” noted head coach Kazys Maksvytis.

The big man, who has been playing abroad for the last two years, was also happy about his return to Kaunas.

“Once you have played in Zalgiris, you always have a goal to come back here. I played two good seasons in Spain and I think I am ready to return to this level,” Birutis told Zalgiris.lt.

Last season, the new Zalgiris player averaged 13.1 points, 4.8 rebounds, 0.8 assists and 15 efficiency per game in the Spanish championship, and took player of the month honors in September 2020.

Comments

  1. Saulius

    Nu ir šaunu

  2. Faktas

    Gerai!

  3. Linas

    Įdomus sprendimas, bet buvo gandų gandelių jau prieš savaitę…Tik nelabai čia vietoj Mareko, nes Birutis neitų į trečio centro vietą,jo lygis jau tikrai leidžia būt antru centru. Dabar reiktų pagrindinio labiau atletiško centro.

  4. R 65

    Mes kaip ir neturtingas klubas Eurolygos mastu,bet … . Už Blaževičių 120 000 išpirkos ir du metai pūdimo,Garino atlyginimas už gražias akis,Schileriui alga,Zdovcui kompensacija ir Maksvyčiui mokama jau nuo pavasario,Strelniekas su Lavergne jau milijonas,o nauda nekažką.Taip kad … . Kas priiminės sprendimus po visų nesamonių,kai administrcijoje arba jauni mažai apmokami,arba pritariantys.Nėr optimizmo,nėr.Tuo labiau šiomis dienomis,kai visur “kažką” šlovina.

  5. Darius

    taip, R65, ką čia ir kalbėt, šimtus tūkstančių eurų kiekvieną sezoną išmeta kaip į balą. Man buvo keista, kai prieš du metus nusprendus baigti sezoną, su ta minute motiejūnas ištiesė ranką, prašydamas pinigų, jis mat algų neturėjo iš ko mokėti nuo pirmos minutės anksčiau baigus sezoną ! Nors iki tol kelis metus mušėme lankomumo ir bilietų brangumo rekordus. Tai jau tada paklausiau, kur pinigai, kodėl nėra jokio rezervo ir nesumeluosiu, iškart buvo užblokuotas mano account. Praėjo du metai, o pinigus taško dar labiau, pirkiniai nevykę, kontraktai išpūsti, trenerius keičia kaip kojines, Tegu paskaičiuoja, kiek pinigų jie išleido vienai pergalei, mažai nepasirodys.

  6. dadu

    Kiek mates,tai jis visiskai be metimo,visiskai be nepazaidzia nugara…ir gynyboje tragiskas…o statistika nebloga,nes zaide ispanijos autsaideriu komandoje,kur visas puolimas sukosi apie ji…..keistas pirkinys…LKL lygio

  7. Šančiai

    Vertinu skeptiškai. LKL tiks, bet Eurolygoje bus BEVEIK beviltiškas. Gaila, kad buvo numarinuotas ir savotiškai sužlugdytas Marekas. Krivas ir Lelevičius , jeigu negaus realaus laiko žaidimui LKL, turi eiti į kitas komandas, nes ir jie kitaip bus numarinuoti…

  8. Samb

    Labai norisi tikėtis kad patobulėjo Marekas netinka Eurolygos tai kaip ir teisingas sprendimas tik kad dabar tokie ilgi nelimpa kas iš senesnių Žalgirio fanų atsimenat buvo toks Sizonenka ūgis 234 buvo ir kas iš to laukdavo jo pastoviai kol sugrįžta į puolimą aišku Birutis judresnis bet manau centras turi būt žemesnis

  9. Birutis

    Zingsnis i prieki Biruciui puikus sezonas ispanijoi ir 2 metrais aukstesnis uz Mareka 💚

  10. Nieks

    Cia nebus marinuojami

  11. ....

    Vau, va čia tai pirkinys…Imsim Eurolygą tikrai. O jei rimtai toliau tokia kryptimi komlektuos, tai šis sezonas dar tikrai ne blogiausias bus.

  12. Darius

    as atsimenu Sizonenka, tai jo net neverta lyginti su Biruciu. Apie Sizonenka, kuris jau mires kiek zinau, tai toks pavyzdys, kad jei komandos draugas mesdavo baudas, Sizonenka niekada nestodavo ant uso, o eidavo i gynyba. Buvo labai letas ir beveik nebegiodavo, praktiskai pravaiksciodavo ir tiek. Jei apie Biruti, tai turejome Mareka, kuris turi perspektyva ir nora, bet cia neturejo sanso. Kai buvo traumuotas Lauvergne, Marekas visai gerai buvo isiliejes i zaidima, tereikejo testi ta linkme, o ne ismesti zmogu i rubine. O kad Biruti paeme, matyt nera pinigu, kuriuos isleido 2.5 vyr treneriu algoms, Mudyai, garino strielniekams vasturijoms gyfay websteriams miniotams ir ty. Sarasa galima testi

  13. gh

    sveikintinas zingsnis. centrai neturi tokios reiksmes kaip gynejai ir si sezona tuo pilnai buvo galima isitikint su tiek su anadolu efes tiek ir su zalgiriu, turejom du solidzius centrus, bene vienintele stipri pozicija, bet abu vienodai priklausomi nuo gyneju, negalintys “daryti” zaidimo ar susikurti progu patys. jei butu buve du geri gynejai, o centrai silpni, zalgiris tikrai butu buves bent kiek auksciau. jei birutis ateina kaip antras centras, tai sufleruoja kad butent priekinei linijai gali buti kazkiek pataupyta siemet, daugiau pinigu skiriant 1-3 pozicijoms, ir tai atrodo teisinga, ypac po sio sezono.

  14. vlad

    ir kuo neitiko Marekas?Visa laika sakydavo-perspektyvus,geras zaidejas o i aikste isleidzia tik epizuodiskai.Ant suoliuko sededamas patirties neigaus Saras Ji paimdamas mate perspektyva Tik po Jo ateje treneriai kazkodel nemato? Gal Saro paklauskyt-ka jis mate?