Zalgiris takes a loss on the road in Barcelona 30

FC Barcelona gave visiting Zalgiris Kaunas no chance in earning a 93-74 win at Palau Blaugrana on Thursday night. The hosts avenged their 73-72 loss of Round 4 against the same Zalgiris to get their fifth victory in a row and improve to 18-8.

Zalgiris stayed close after 10 minutes and managed to reach halftime trailing by just 10, but the visitors were totally deactivated after the break as Barcelona used a 20-6 run to established a 74-48 margin late in the third period. With its fourth straight road loss, Zalgiris slipped to 13-13.

Nikola Mirotic led all scorers with 28 points in just 26 minutes, going for 6-for-7 in two.pointers and 3-for-6 from behind the arc. Tomas Satoransky tallied 12 points and 5 assists, while Sertac Sanli scored 10 for the winners.

Ignas Brazdeikis was Zalgiris’ top contributor with 15 points, followed by Laurynas Birutis, who scored 12 points and grabbed 4 boards.

Mirotic and Jan Vesely were the weapons for Barcelona in the early going, as no one else on the home team scored in the first quarter. The former went for 12 points, including a couple of three-pointers, as the latter contributed 7 that granted the hosts a slight 19-17 edge after 10 minutes.

With Mirotic resting on the bench, Barcelona managed to find some extra sources of scoring, and successive three-point plays by Alex Abrines, Sanli and Mike Tobey opened a 28-20 advantage. Zalgiris tried to stop it with a timeout but found no success. Barcelona kept scoring steadily and the visitors were only getting points from the foul line. Thanks to that, the difference went no further than 10 points, 46-36, at halftime.

The situation got much better for the home team when the game resumed. Nicolas Laprovittola opened fire with a three-pointer as a sign of things to come. The hosts started scoring on each possession, going for a 20-6 run that extended the margin to 74-48 late in the third quarter and to 77-54 entering the last one.

With the outcome in no doubt, Zalgiris tried to show some pride and kept fighting to try to reduce the disadvantage to more reasonable figures, but without success. On the other side, Barcelona used the game to grant some minutes to players like Kyle Kuric, who had not scored in the Euroleague since Round 19.

Comments

  1. 709

    Kol sugebam suzaisti tik viena kelinuka pergaliu nesitikiu. Tikiuos kita savaite komanda gris is Atenu kosmaro ir prades zaisti.

  2. 69

    begedziai

  3. ispudis

    nesupratau,kam pabaigoj reikejo leisti Ulanova.jis visas varzybas zaide prastai.Polonara atrode gerai

  4. Aha

    Nu bent kovojo. Aj palaukit, tai kad net nekovo,o po aikštelę tiesiog vaikščiojo. Sakykit ką norit, bet dabartinė sudėtis ir žaidimas nuo praeitų metų niekuo nesiskiria. Tai gal ne Šileriuke problema vis dėlto buvo ? Be Šaro rėkimų iš Žalgirio komandos padaryt neįmanoma. Tos pačios nesąmonės daromos jau kelintos rungtynės, ir žaidėjai jas toliau daro ir darys, nes jokių pastabų ar pasekmių už tai nesulaukia. Motiejukai gal pasiaiškink kur padėjai pinigus už soldoutus ? Šita sudėtis yra tiesiog apgailėtina ir vėlgi nei vieno įžaidėjo ar galinčio bent iki lanko iš toliau pataikyti. Gal jau laikas baigti smegenis mums pudrinti, kai eilinį kartą taupomą ir tie pinigai neaišku kur plaukia.

  5. ispudis

    kad ir kaip TV komentatoriai palaikytu Giedraiti,man atrodo jis ne sio sezono zaidejas.Lukosiunas bent koki tritaski isauna

  6. BBD meras

    Reikia pasveikinti Žalgirį, kad jis tikrai stengėsi: nemėtė į savo krepšį, su kojom nespardė kamuolio, nepradėjo rūkyt aikštėje. Malačiai! Lietuva su jumis!

  7. Sigis

    Kazys mires kur trajakai bl,zaidzia 30 metu kase kaip trajaku nebuvo

  8. BBD meras

    O jei rimtai, tai laukiam kovų su Kėdainiais, Nevėžiu ir Prienais. Nes kitos Lietuvos komandos sunkiai bus įkandamos!

  9. Fanas

    Iškrušo kaip kekšę per visus galus, eilinį kartą. Panašu komanda iš Atėnų taip dar negrįžo, kažkomių lepšių subinrankių ir subingalvių rinkinys, vadovavimo komandai nerasta, gynybos nulis, puolimas minusinis, vėl niekas nenori žaisti. Dar vieną kėkinį šiaip ne taip dar prasitampo, po to biški paspaust užtenka ir žaidimui pypiec – visi prisišikę, apsimyžę apsitapšnoję, nežino ką daryt. Ir tada kaip stoties kekšės tik kojas praskėčia ir pisa kiaurai kas tik netingi. Ir toks vaizdas jau N rungtynių po Atėnų – ten taip smefenus ir subines išdraskė, kad iki šiol niekas atsigaut negali. Į komandą žiūrėt škykštu, vimdo, jokio noro ir savigarbos žaidėjai nerodo, burokėlis šalia aikštės ir toliau tik rankutėm skėsčioja, komanda primeną tą siaubą iš praeito sezono pabaigos. Žaidžia dažnai – blogai, žaidžia retai – irgi blogai, prasideda rungtynės – išvis nebežaidžia. O antraštėj tik “pralaimėjo” :-( ne pralaimėjo, o eilinį kartą sutriuškino. Pamirškim apie Top8, čia utopija, belieka tik į LKLą koncentruotis, bet ir ten gali būti daug bėdos. Komandai skubiai reikia rimto psichiatro (jau), kitaip kuo toliau, tuo liūdniau bus

  10. .....

    Čia su tokiu žaidimu net ir LKL bus problemų, kaip ir pernai. Bet niekas nesiruošia nieko daryt. Čia viskas yra normaliai,kai šitie lavonai sugeba per mėnesį pralošti visas rungtynes vidutiniškai daugiau nei 20 taškų skirtumu. Tai čia viskas normaliai yra ponui metų vadybininkėliui antrus metus iš eilės.

  11. Oho

    Nu dar palaukiam kai rytui po poros savaičių praloš. Įdomų ką tada burokas su motiejum užgiedos.

  12. Darius

    dar vienos puikios rungtynes, ramios tokios su nuliu emociju. Tai yra gerai, nes visiskai nesigadini zmogus sau nervu. Ziuri i Zalgiri, bet lygiai taip pat gali ziureti kokia laida apie anciu gyvenima. Arba gali isvis neziureti, isjungtas telikas ar ijungtas zaidziant Zalgiriui yra lygiai tas oats, ty nulis emoociju, tiesiog fonas kambary ir tiek.

  13. :(

    Pastaruoju metu atrodom kaip prastai treniruojama komanda, kuri tik pradejus kazkiek nesisekt, is karto nuleidzia rankas. Zalgiris yra prarades ne tik savo lyderi Evansa, bet ir savo veida – kovinguma, fiziskuma, agresyvuma, ir savo stubura – kieta gynyba. Labai tikiuosi, kad pavyks ta savo veida ir stubura susigrazint, nes kitaip net ir LKLe gali but reikalu, nes tiek rytas, tiek Ziemelio projektelis pasistiprino, o dar yra ir kitu, galinciu issaut ir nustebint komandu.

  14. Zzz

    Gal jau laikas pradėt bent gintis, jeigu ant tiek kliši esat ? Ar su Evansu ir gynyba išėjo ? Atrodo kaip antrarūšė LKL komandėlė tik už 10 kart daugiau pinigų surinkta.

  15. Fanas

    D. Giedraitis is feeling short before his highest level performance, 0 pts.

  16. 709

    Atsibodo frazes “treniruotese viskas puiku ir kova,ir fiziskumas, ir azartas”. Tai perkelkit tai i rungtynes, nes mes to nematom. Gal komanda issigasta ziurovu ir nuleidzia rankas.Ziurovam reikia ne tik dekoti, bet ir rodyti zaidima.

  17. praeivis

    Šaunu (!!!) yra tai, kad tarp Žalgirio trenerių smaukosi Tautvydas Sabonis ir su komanda, na niekaip, neatsisveikina Jankūnas ir Kalnietis … Aš tai siūlyčiau pakeisti komandos pavadinimą į Kauno “SHWOGERIS”.

  18. as

    Nieko tokio, kad prakišo, svarbu sudalyvavo akcijoje pedalom, ne, pidarom atrodo ar kaip ji ten. Tas yra labai svarbu tikrai komandai ir tikriems fanams. Kaži kada dabar bus akcija nukentėjusiems

  19. as

    Nuo žemės drebėjimo turkams ? A, pamiršau, ten nesiskaito, nes namus sugriovė ne rusas, o žemės drebėjimas, tai akcijos nebus

  20. Kreipimasis

    Fane, nepamiršk nusipirkti bilieto į areną, paskambinti 1482, ten mojuok Ukrainos vėliava ir skanduok apie Putina, herojus ir lašinius Ukrainai ! Be to, kaip ragino Motiejūnas ir Jankūnas, skiepobuse špricuokis saugia astra zeneca kvakcina.

  21. suprantu

    jusu neigiamas emocijas , bet ka veike treneriu stabas , su kaziuku priesakyje? Beveik visas rungtynes buvo pastatyta gynyba kai visi keiciasi ir jinai visiskai neveike , bet jokiu pasikeitimu nebuvo imtasi? Jeigu taip ir toliau tai galim pamirsti atkrentamasias! zalgiris laimi eurolygoj kai gerai ginasi , bet gi ne su visom komandom gali naudoti ta pacia sistema

  22. Saulius

    Beviltiški nebuvot, bet laimėti šansų irgi nebuvo. Stiprus ne tas kuris duoda, o tas kuris atlaiko. Dirbam vyrukai

  23. Šančiai

    Apgailėtinas Žalgirio ,,žaidimas”. Tai reiškia, kad toks žaidėjų lygis ir nėra ko daugiau tikėtis. Dauguma eurolygos komandų darosi vis turtingesnės, perka vis geresnius žaidėjus, o Žalgiriui antrarūšiai užsieniečiai ir tipo Giedraitis ,,ateities žaidėjai” iš Lietuvos . Ir treneris Kazys atrodo jau yra pasiekęs savo galimybių ribą. O kas gali treniruoti Žalgirį jeigu ne Kazys? Gal jūs žinote ar svajojate?

  24. Trojus

    Kodėl Kalnietis ne su futbolo komanda? Juk čempionatas prasideda…. Dirbkim savo darbus. Ar jau futbolo komandoje viskas gerai? Kažkoks bardakas vienu žodžiu.

  25. Dvyguba savaite

    Turim imti pergales Alba Asvel kaip ir pirmam rate reikia tritaskiu kovotoju mentaliteto

  26. Ispanija

    Nieks ir nesitikejo pergaliu tiek pries Real tiek su Barca kaip sake Komentatoriai bent jau tikejosi kokios intrigos

  27. Kita sezona

    Soledesniu metiku reikia Dimsos nepasilikti

  28. Barca

    Barcos gynyba sustygavo kad neleido susikurt progu Tritaskiams

  29. Maksvytis

    Maksvyciui nepatiko kad per anksty nuleido rankas

  30. Serž

    Kažkaip kirba mintis, kad Lukošiūnas turėtų gelbėti komanda dėl prastų tritaškių rezultato. Atrodo įleidžiam Lukošiūną į aikštelę, pažaidžiam ant jo – porą tritaškių ir ant suolo . Ir taip per rungtynes kartojam kelis kartus, kol sumes 4-5 trajakus. Turi pavykti.