LKL Finals series start with Zalgiris victory at home 15

Zalgiris Kaunas started the Betsafe-LKL Finals series with a win. Kazis Maksvytis’ team defeated Rytas Vilnius by 108-93 at Zalgirio Arena.

Rolands Smits made a three-pointer early in the game, Arnas Butkevicius hit a three-pointer and added two free throws, Isaiah Taylor and Ignas Brazdeikis had successful raids under the basket, and Smits converted his second three-pointer to make it 14-14. Smits and Brazdeikis corrected their misses, Tomas Dimsa and Butkevicius made two free throws each, Tyler Cavanaugh scored from under the basket and Kevarrius Hayes dunked it for 26-21 lead after 10 minutes.

Lukas Lekavicius scored four straight points, Edgaras Ulanovas and Smits made two points each, but the score was tied at 34-34. Brazdeikis went hard for 2+1, Dimsa added a three-pointer and a lay-up, Butkevicius made two free throws and Hayes scored from under the basket to make it 46-46 at halftime.

After the break, Butkevicius scored twice with the fouls, Ulanovas copied him once and added a three-pointer, and Dimsa successfully invaded the paint area, 60-57. Butkevicius made another difficult basket, Cavanaugh scored seven points, Lekavicius hit two three-pointers and Birutis didn’t miss from the free-throw line, 80-71.

Birutis dunked it home, Ulanovas made a good shot from long range, Cavanaugh scored a two-pointer with a foul on his opponent, Dimsa and Birutis converted their free throws, and Lekavicius scored two points, 94-79. Birutis went big under the basket, Butkevicius made a three-pointer, Brazdeikis scored another two-pointer and Karolis Lukosiunas clinched the victory with five points, 108-93.

Butkevicius dominated against his former team with 21 points. Dimsa scored 13, while Cavanaugh and Lekavicius added 12 points each.

Comments

  1. ....

    Nu va, jie kai nori tai gali. Su pergale !! Nu bet su palaikymu tai reikia kažką daryt. Tikra gėda. Normaliai sudėjus atidirbta turbūt tik pusė kėlinio. Sėdint kiek toliau nuo Žalgirio fanų tribūnos jų skanduočių visiškai nebuvo girdėt. Ryto fanai tiesiog okupavo areną nuo pirmų minučių.

  2. Samb

    Viskas normaliiai paeme ir sunesiojo

  3. 709

    Su pergale. Taip ir toliau.

  4. Darius

    turbut siandien buvo pacios rezultatyviausios lkl superfinalu rungtynes, finale imestu 108 tasku niekaip negaliu atsiminti. Tai cia Statybos problemos, kad tiek gavo i savo krepsi, nes Lietkabelis nuo Zalgirio ataku gynesi zymiai geriau. Kas del palaikymo, tai ziurovai mato ir jaucia, kad zaidzia skurtingu lygiu komandos, tik Zalgiriui negaluma uzmigti ant lauru ir padaryti savo sarba iki galo Uztenka pernai metu gedos jau.

  5. Zalgiris

    Rytui atejo vakaras 😀😁 Zalgirio visai kitoks nusiteikimas pakliuvus I Finala

  6. :)

    Pradzia gera, bet ryto kutej reiktu jau ijungt eurolygines gynybos rezima ir neleist jiems isisiautet puolime. Vyruciai, jus nuo atostogu skiria tik 2 pergales. Tai neapsisunkinkit sau kelio i jas. Koncentracija, uzsivedimas ir varzovo nenuvertinimas.

  7. Šančiai

    Važiuojam į Vilnių. Vilniaus kažkoks rytas turi būti po Žalgirio kojomis, kaip skuduras kojoms nusišluostyti.

  8. 💚💚💚

    Viskas gerai, komanda kovoja puikiai, bet Vilniuje bus kitaip… “Rytas” išanalizuos “Žalgirio” žaidimą ir mėgins užkurti pragarą tiek aikštelėje, tiek tribūnose. Žibėnas atrodo įsižeidęs, Fosteris įsiutęs…🤭 “Jeep” arenoje mums reikia didesnio palaikymo, nes Kaune “Ryto” fanai kelią didžiulį triukšmą ir net perrėkia žaliai baltus… Sėkmės, vyrai!

  9. turetu

    klubo ir miesto valdzia kazka daryt su tomis atmatomis ir b tribunos, jau ne pirma karta po varzybu susirenka lauko balkone treciam aukste ir skanduoja keiksmažodžius is arenos einantiems žmonėms. gal jau bent i balkoną neleiskit?

  10. Klausimas

    rimtas palaikymas,jei keli simtai portugalu perrekia tukstancius, garantuoju, po kelis kartus marmaliuotu aklai mokslu tikinciu ir save Zalgirio fanais laikanciu biomasiu. Keliolika kokio Milano ar Barselonos fanu per Eurolygos varzybas marmalizuoti sutverimai dar persaukia, bet jei atvyksta Ryto keli simtai ultru, jau misija neimanoma. Reikia ieskoti iseiciu, nes anksciau portugalai i Kauna net atvaziuoti bijodavo, o dabar siaucia kaip namuose. Ka daryti ivykus tokiai Zalgirio fanu degradacijai ? Va jau vienas myza, anot jo, palaikymu turetu uzsiimti klubo ir miesto valdzia. Grazu. Jus, skystakiausiai, paziurekit i veidrodzius ir i savo fb remelius, qr kodus. Jus perreks ir perskanduos kas tik nori.

  11. turetu

    medikai ir tavim uzsiimt , pats tai nenueisi , seniau jau tau stogas nuvaziaves, kliedi jau cia ne pirmi metai, pastoviai pachmelingas ir nepatenkintas,

  12. 💚💚💚

    Bet žinokite, tikrai su “Žalgirio” palaikymu yra prastai… Vakar negalėjau atvykti į areną. Įsijungiau televizorių – toks vilniečių palaikymas… Maniau, kad mažiausiai pusė Kauno arenos “Ryto” fanų prisirinko. O čia, pasirodo, viso labo tik B tribūna rėkauja. Bet triukšmas! Pritilo tik rungtynių pabaigoje. Įsivaizduoju, kas bus rytoj Vilniuj. Nagi, būkim ir mes, “Žalgirio” fanai, aktyvesni. Komanda kovoja iš paskutiniųjų, o fanai lyg prisnūdę…

  13. taip

    palaikymas buvo ne kazka, gwb dar net maziau buvo negu tribunos, zmones ateje vangiai palaike ir tai reikia pripazinti , islepom nuo sekmingos eurolygos ir soldoutu.

  14. Klausimas to turetu

    tavimi, biomase, medikai jau kelis kartus buvo uzsieme, bet nepamirsk laiku nueiti eilines sustiprinancios

  15. Zalgiris

    Tik I LKL susitelkes Zalgiris per stiprus rytui?