Zalgiris beats ALBA away to extend streak 42

Zalgiris Kaunas overcame offensive struggles to extend its winning streak to five games by knocking off host ALBA Berlin 71-74 on Tuesday.

Zalgiris hit just 5 three-pointers – none in the game’s first 19 minutes – but scored enough when it counted as Nigel Hayes nailed 3 triples in scoring a team-high 18 points for to lift his team’s record to 10-7. Joffrey Lauvergne picked up 16 points and 7 rebounds and Marius Grigonis scored 8 of his 12 points in the final 3 minutes for the winners.

Simone Fonteccehio paced ALBA with 14 points while Niels Giffey, Tim Schneider and Luke Sikma all had 11 points. Sikma left the game with a leg injury with 9 minutes left and didn’t return for ALBA, which suffered its third straight loss to fall to 6-10.

Grigonis opened the scoring for Zalgiris while Fontecchio did so for ALBA. Lauvergne and Sikma swapped 4 points each and Fontecchio’s second score gave ALBA its first lead, 8-6. Both teams were playing hard-nosed defense, with Zalgiris going more than 6 minutes without a basket but still evening the score at 10-10 on Rokas Jokubaitis’s free throws. ALBA managed to grab a 14-12 after 10 minutes.

Jokubaitis’s layup soon pushed Zalgiris back ahead 14-15 but Fontecchio hitting the game’s first three-pointer to start a 10-0 ALBA run to a 25-17 lead. Lauvergne’s tip-in stopped that surge only to see Giffey hit from deep and Maodo Lo’s three-point play made it a double-digit ALBA advantage, 33-23. Lauvergne scored twice for Zalgiris and assisted Hayes’s three-pointer – Zalgiris’s first – on the way to a 37-31 score at intermission.

Hayes hit twice from downtown while scoring Zalgiris’s first 8 points after the break to make it 41-39. Lauvergne threw down a pair of alley-oop dunks and Paulius Jankunas pushed Zalgiris ahead 43-46. Augustine Rubit added 2 baskets as Zalgiris stretched the difference to 48-54 after 30 minutes.

Sikma opened the fourth-quarter scoring but Hayes followed with 5 points as the Zalgiris lead grew to 50-59. ALBA responded with 7 points including Schneider’s three-pointer at 57-59. Grigonis scored back-to-back baskets before Giffey’s put-back made it 65-67. Arturas Milaknis punched back with a three-pointer only to see Schneider convert an and-on basket before Grigonis calmly drained 2 of 2 foul shots with 13 seconds to play for a 68-72 Zalgiris lead. Schneider would not let ALBA die, hitting a corner triple to make it a one-point game, 71-72, with 4.7 seconds left. But Grigonis added 2 more free throws with 3.5 seconds remaining to ice the game.

Comments

  1. 709

    Na tai butu smagu pabaigt metus pergalinga nata. Geru emociju ir rezultato linkiu visiems!

  2. Aidas

    Linkiu pergalingai pabaigti 2020-uju sezona! Sirgsime uz jus !

  3. 709

    Visus su pergale! Komanda ir fanus su artejanciais ir pergalingais Naujais metais!!!

  4. Nesvarbu

    Norėčiau paklausti klubo vadovybės kam komandai reikalingas Wolkupas kuris nei ginasi nei puola po pirmo kamuolio perdavimo bega atgal nors dar vyksta puolimas ar net nežiūri į krepšį pasyvumas puolime pasyvumas ginyboje kam jis jums reikalingas kuris akivaizdžiai traukia komanda žemyn kai jis žaidžia. Patariu peržiūrėkite paskutines keles varžybas kaip jis žaidžia baisu.
    Tik sėkmės dėka Žalgiris laimėjo paskutines dvi varžybas

  5. Nesvarbu

    Sveikinu su pergale

  6. opa

    su pergale visus !!!!!!!

  7. Aš to Nesvarbu ir Darius

    Galvoju, kad tokie durneliai kaip Nesvarbu, gimė per klaidą. Valink iš čia nachui, išgama. Dariau, kur tu, kelintas varžybas paeiliui tavęs nei kvapo. Kai Žalgiriukas laimi, tyli, kai pralaimi – trolini. O gal Dariuk, susirgai Covid-19? O visus tikrus Žalgiriuko fanus, su pergale ir Gražių Naujųjų metų bei nepamirštamų akimirkų su Žalgiriukų!!! Visiems Žalgiriuko žaidėjams linkiu sveikatos, kad nebūtų traumų ur tada bus pergalių, kadangi trenerių štabas nuostabus!!!

  8. .....

    Būkim biedni, bet teisingi. Šiandien Volkupas tikrai komanda tempė į dugną, su visa pagarba Žalgirio vyrams sveikinimai ir nuoširdus ačiū už dar vieną padovanota mums pergalę. Sunkios rungtynės, bet pergalė yra. Dabar vyrams atsigauti ir naujus metus pradėti su nauja ugnele.
    Visus Žalgirio fanus su artėjančias naujaisiais 2021 m.

  9. Vincas

    Būkim biedni, bet teisingi. Šiandien Volkupas tikrai komanda tempė į dugną, su visa pagarba Žalgirio vyrams sveikinimai ir nuoširdus ačiū už dar vieną padovanota mums pergalę. Sunkios rungtynės, bet pergalė yra. Dabar vyrams atsigauti ir naujus metus pradėti su nauja ugnele.
    Visus Žalgirio fanus su artėjančias naujaisiais 2021 m.

  10. Sigis

    Su pergale zalgirio sirgalius. Eurolygoje nera silpnu komandu todel dziaugiosi uz zalgirio pergale. Visiems sveiku ir laimingu Naujuju Metu.

  11. opa

    nu ble yra nesveiku, tai ismetam walkupa , jankuna, milakni , vasturijos jau nera , gebena ir zaidziam 8 bus labai gerai tokiuose tempuose.

  12. Grigonis

    Grigonis apie pirmaji Eurolyga rata galejome tureti ir Dvylika pergaliu

  13. Zalgiris

    na nebuvo lengvo pasivaiksciojimo sunki pradzia Alba ivele I Klampia pradzia klaidos nevisur geri sprendimai ir GrigoniuI skyre demesi alba spaudesi Na Po pertraukos Nigel Hayes isjudino zalgirio puolima Tritaskiais Na Buvo Sunkus Vokieciu Barjeras na Svarbu pergale

  14. Zalgiris Eurolyga 6

    Aisku 10 pergaliu geras ivertinimas nepaluztant po 6 pralaimejimu aisku galejo but ir geriau po Sauso Lapkricio aisku buvo ir kritiku nepasitenkinanciu zaidimu LapkritI pries pirmo ketverto komandas apmaudu kad pergaliu nepasiemem Lapkriti

  15. Walkupas

    Jau senai Grybauja trina kamuoli Nuo Eurolygos sezono pradzios buksuoja iskirus su Real suzaide geresnes Lapkriti Gruodi net 10 tasku nepelne Vakar ir Lekavicius Klydo prastuose sprendimuose

  16. Koks darius

    Kad To dariaus nebuvo

  17. Nesvarbu 2

    Nesvarbu pritariu del walkupo zaide pirma rata TaI Blankiai jokio progreso minties zaidime

  18. Alba

    Be Trenerio Buvo manau labiau motyvuotI Schilleris nepaisant buksavusio pataikymo Zalgirio vyr treneris iskyre aukletiniu Kovinguma ir darba gynyboje kuris neleido paleistI runktyniu pirmoje dalyje

  19. Darius

    kaip jau esu rašęs toje rudens pralaimėjimų serijoje, palaukite, komanda žaidžia gerai ir pergalių tikrai bus, bet nemaniau, kad jų bus tokia graži serija. Ir kaip jau esu rašęs anksčiau, tos Žalgirio pergalės bent man yra tarsi laisvės ir laimės spindulėlis, kai vykstant rungtynėms žmogus užmiršti, kad gyveni tokiais laikais, kai viskas uždrausta. Todėl ačiū Žalgiriui. Buvo paskutinės dvi labai sunkios rungtynės su komandomis iš Vokietijos, kova iki paskutinės sekundės. kai kurie nesužaidė, bet manau, kad visumoje komanda puikiai paruošta fiziškai. Žaidėjai nebyra, neserga, duoda gerą vyrišką kovą. Ir trenerių štabas su Schileriu priešaky gerai paruošia komandą rungtynėms. Ir pats Schileris keičiasi, jau rėkia :). Kalbant apie rungtynes, Žalgiris įmetė tik 5 tritaškius. Grigonis prametė visus 3. Nesisekė Walkupui, Lekavičiui, Rubitui, nedavė mesti Milui. Bet žiauriai stebina Jankūnas, jau kelintas rungtynes žaidžia labai naudingai. Ir, aišku, pagyrimai Hayesui, Grigoniui už šaltus nervus ir Lauvergne, kuris ketvirtame kėlinyje buvo pervargęs, bet kažkaip atsilaikė ir rado jėgų atkovoti tą kamuolį.
    O petrauskui kas nors pasakykite, kad nustotų cypauti apie pasiektą pergalę likus beveik minutei ir varžovams turint kamuolį ir esant tik 5 taškų Žalgirio persvarai. Ten dar 3 kartus viskas galėjo apsiversti. Ir net paskutinę sekundę Grangeris iš savo aikštės pusės metė ir gerai, kad neįkrito. Iškart po to Grangeris teisėjui sakė, kad Grigonis jį baudavo ir turėjo būti metamos 3 baudos. Tai va, petrauskai, op galima sakyti tik jei peršoki griovį. Ir dar. Petrauskas užknisa savo pasakojimais kokį jis ten žaidėją nusiperka ir parduoda virtualiuose žaidimuose. Prie bonkos tokios kalbos gal tiktų, bet ne tiesioginiame eteryje.
    Visus su pergale ir laikome kumščius, kad pergalių serija tęstųsi.

  20. Zalgiris

    Nepatogi pergale apsunkintas Zalgirio gyvenimas Berlyne Ir M. Schillerio pamegtas Ginklas

  21. Darius gyvas

    Iskarto su ilgu tekstu

  22. Apzevelgt

    Pirma rata zalgiriui 10 pergaliu atvede I 6 vieta palankiu rezultatu

  23. Jankunas

    MLDS israso Bloka I meta Tritaski 2 iki Nauju metu eurolygoje

  24. heyhey

    dziaugiuosi , ir dar karta dziaugiuosi uz komanda , jei ne vieni tai kiti suzaidzia , nor vakar izaidejai sunkiai funkcionavo , buvo gana gudriai iviliojami i spastus , bet suzaide heisas , louvernje , grigonis neisnervino mesdamas baudas , nesitikejau kad bus toks geras pirma ratas. O del petrausko tai seniai neklausau jo komentaru , jisai yra visiskas diletantas , apie krepsini pradeda dometis kai gauna komentatoriaus darba , zymiai geriau komentuoja 3sport vysniauskas , visiems saugiai pasitikti 2021 ir laukiame dar geresnio antro rato

  25. To darius

    Dar visai neseniai dergiai Schilerį kaip galėjai, visokias pravardes bandei klijuoti. Visi atsimena tavo “prognozes”.
    Apsivertė pokštelė. Dabar Petrausko eilė…

  26. 10 pergaliu

    Beje net ir su nedidele rotacija Zalgiris Sugebejo Laimet 5 pergales kad ir be Vasturia

  27. Grigonis

    Svarbu kad kiti isauna patraukia komanda net kai Grigoniui Demesys Ismusa is Ritmo agresivina

  28. Fanas2

    Ir gi Toks derge Schilleri Slidininka

  29. 2 ratas

    Prasides nelengvas Chimki Cska zenitas Lokomotyvas atrieda

  30. Darius

    Variau ant Schilerio, keikiau, nes zaidimas buvo tragiskas, deriniu vos pora, tik bek ir mesk. Sakiau, kad reikia keisti, nes taip toli nenuvaziuosime. Rungtynes su Maccabi buvo tragiskos, ten nebuvo ko girti isvis. Schileri daug kas keike, bet net per ta pralaimejimu serija pradejo matytis, kad zaidimas gereja. Ir jau tada tai pasakiau, kad zaidimas tvarkosi ir pergaliu bus. Dar keikiau Jankuna, kad subines nepavelka, bet veteranas susieme ir prasau kaip duoda. Bet nekeikiau Milaknio, nes jis tikrai man patinka ir jau visi ant jo leido puta.

  31. taigi

    vadinasi, dėl visų Žalgirio pergalių turime dėkoti Dariui. Aleliuja tau, mūsų gelbėtojau…

  32. VasturiaI iskritus

    Kaip tIcia Milaknis atsigavo pradejo pataikyt Gerais procentais

  33. Hyper

    Neseniai kazkam cia buvo blogi Jankis, Vasturia, Milas, Shilleris, o dabar Walkup blogas pasidare … visi vyrai zaide is sirdies, o jei nesiseke kam, tai juk laikina. Svarbu pergale … Zalgiris dabar tiesiog puikus

  34. Hyper

    Nigel Hayes: We’re doing pretty well right now….

  35. A. Masėnas

    Barselona turi tik 1 pergale daugiau už Žalgirį, o Barsoj mūsų super duper treneris Jaska ir biudžetas 5 kartus didesnis. Schileris pradėjo siaubingu stiliumi kaip toje g lygoje, bet po kelių rungtynių pradėjo tobulinti ir pagerino viską. O Jasius tik žemyn eina.

  36. Hyper23

    Tu paziurek Nuo sezono pradzios Walkupas blankus jokio gero zodzio Perlaikomas kamuolis klaidos sprendimuose klysta

  37. Prapyle

    Bayern Barca zaide be Miroticiaus po pertraukos ikrito I duobe Bayern priverte klysti barca

  38. Darius

    nu jo, dar visai šviežiame interviu Šaras užsiminė, kad yra sakęs Schileriui, kad tas gali į jį kreiptis patarimų. Turint omeny, kad barsos biudžetas 4-5 syk didesnis už Žalgirio, o po 17 rungtynių jie lenkia Žalgirį tik 1 pergale, tai mano klausimas ar tikrai, Šarai ? O gal kaip tik atvirkščiai ?

  39. Barca

    Taip zaidziant Tikrai galvas pameta be Daviso Miroticiaus ne komanda begalviskumas

  40. Petras

    Sveikinu Zalgiri ir visus gerbejus su Naujaisiais metais! Linkiu kuo daugiau pergaliu,isvengti traumu ir aciu vyrams uz ju puiku darba! Sekmes jums ir toliau!

  41. Eurolyga

    Pirmoji zalgirio sezono puse ekspertu akimis Pamateme kad laimeti galima ir kitaip

  42. Pazymis uz pirma puse

    Ceponis 8,5 Rytis rasau 8 uz galutini rezultata ir demonstruota zaidima. Zaidimas ir rezultatai tikrai geresni nei as tikejausi