Zalgiris stops Crvena Zvezda at home 18

In a replay of their rescheduled Round 24 game, Zalgiris Kaunas saved an essential home win by outlasting Crvena Zvezda Belgrade 75-62 on Tuesday. Zalgiris lifted its record to 14-11 while Zvezda fell to 7-17 with its sixth consecutive defeat.

Marius Grigonis led the winners with 17 points and 6 assists, while Nigel Hayes added 16 and Augustine Rubit 15.

Zvezda got 16 apiece from Jordan Loyd and Marko Simonovic.

With a triple each, Hayes and Lloyd scored all the points in an early 5-5 tie. Aleksa Uskokovic put Zvezda ahead briefly before Lauvergne and Hayes made it 10-7 for the hosts. Marko Jagoric-Kuridza kept Zvezda close and Marko Simonovic’s 5 points in a row shot the visitors in front, 16-18. Hayes and Ognjen Dobric traded baskets before Simonovic measured off 2 more triples as Zvezda held a 22-26 advantage after 10 minutes.

Simonovic hit 3 free throws to open the second quarter and Dejan Davidovac buried from long distance for a sudden 22-32 advantage. Zvezda’s scrambling defense kept blanking Zalgiris as Dobric joined the visitors’ three-point party. Lauvergne ended the hosts’ four-minute drought but Jagoric-Kuridza answered with a put-back. Hayes reappeared from the arc and Grigonis copied him for his first points to make it 30-39. Rubit kept it going for Zalgiris and Grigonis buried another triple to complete a 13-4 run to within 35-39. Simonovic restarted Zvezda’s offense and Uskokovic hit from deep as the visitors took a 40-44 advantage into halftime.

Uskokovic and Branko Lazic boosted the difference to 50-45 after halftime before Rubit and Grigonis, with a step-back three, took it all back. Grigonis stole and hit free throws for Zalgiris’ first lead, 52-50, since 16-15 of the first quarter. Hayes then buried a triple to make it 55-50. Dobric ended Zalgiris’ 20-0 run from deep and Lauvergne replied with a hook shot. Loyd took a feed from Davidovac for a layup and then beat the buzzer from deep to keep Zvezda within 60-58 after 30 minutes.

Rubit broke 2 scoreless minutes to start the fourth quarter and then Paulius Jankunas tipped in a miss at 64-58, prompting a Zvezda timeout. Rubit and Jankunas kept it going to 68-58 before Loyd stole and finished to break a long drought for the visitors. But Thomas Walkup converted a three-point play next, and with just 3 minutes left, that was too much for Zvezda to recoup.

Comments

  1. labas

    numeskit kas nors linka per kur rungtynes ziureti

  2. ....

    Kas per degradavus komanda. Uždaužė Barcelonoj,tai turi atidirbti trigubai sekančiose rungtynėse. Bet ne, išeina kažkokie atsipalaidavę plevėsos kuriems nei gynyba nei puolimas nėra įdomu. Apie treneriuką išvis tyliu, nes komanda iš vis neparuošta, o iš jo darželinuko schemų jau visa Europa juokiasi.

  3. 709

    Su pergale! Nors daug itampos buvo bet taskas lenteleje. Super!!!

  4. Aha

    Kas per grybų karas.Baisu. Jeigu zvezda nebūtų pavargus, dar neaišku ar būtų išsikapstę.

  5. Kašio megėjas

    Nesuprantu, ar treneriai neparuošia komandos, ar žaidėjams giliai pofik. Jau žaidžiant KMT kėlė daug įtarimų komandos lygis. Nors ir gyriau trenerį Šilerį, bet kažko sustojo jo progresas ir visos komandos. Labai abejoju ar prasimuš į 8-netą, nors žiauriai linkiu to. Žalgiris forever.

  6. KlampI

    Klampi pirma puse nesusitvarke su Simonovicium po pertraukos viskas pasikeite Zallgiriui surakinus gynyba

  7. Zalgiris

    Dar problemos su Milakniu Grigonis zaide 36 min taip tokiu tempu neatlaikys Jei daznai zais

  8. Zalgiris

    Bet cia zalgirio nuopelnas 4 kelinio gynyba surakino zvezda leisdami 4 taskus pelnyt nemanyciau kad buvo nuovargis zaideju

  9. Zalgiris

    Milakniui jam yra trauma Kirksnies srityje kuri Arturui trukde jau kuri laika dar nesitreniravo 100 proc

  10. Darius

    Visus su reikalinga pergale, bet žiūrint į turnyro lentelę, patekti į aštuntuką bus labai sunku. Naudos eurolygoje iš Vasturijos, Lukošiūno, Blaževičiaus nėra, su trauma žaidžia Milas, Lekavičius ilgokai nesitreniravo. Nesuprantu nepasitenkinimo, kam pradėti pilti kritiką po pergalės, ką galėjo, tą padarė. Nepamirškit, žaidžia be žiūrovų, tai jei kokiam Realui tie žiūrovai buvę nebuvę, jie ten taip ar taip sėdi ir tyli, tai Žalgiris, netekęs palaikymo, neteko labai didelės jėgos. Visoms komandoms Kaune būdavo labai sunku žaisti dėl sirgalių spaudimo, juk ne robotai žaidžia. O Žalgiris kaip tik gerai užsikurdavo. Dabar to nėra. Labai man trūksta to palaikymo, kiek tai dar gali tęstis ? Eičiau pačią pirmą dieną į rungtynes, vos tik įleistų žiūrovus, bet juk šį sezoną turbūt jau neįleis.

  11. Heyhey

    labai reikalinga pergale , man irgi keista ko jus norit iš komandos, drabstotes čia seilemis kaip nepilnaprociai , netgi tada kai laimi? Tokiamsudinam sezone , esant nepilnai sudeciai , be ziurovu , yra pasiektas maksimalus rezultatas , ir dar bus tu pergaliu , Ko dar reika?

  12. Heyhey

    dėl ileidimo i sales , manau kad sitam sezone neileis, nors pvz uz EU ribu ileidzia pvz Rusijoje , Turkijoje, netgi Prancuzijoje? Greitai ir Izrealyje ilies paskiepytus. Musuose , aklai sekama Eu situacija ir neveltui jau kalba apie imuniteto pasus , noreciau nors i priesolimpini turnyra papulti

  13. Darius

    Na, jei jau užėjo kalba apie skiepus, tai tada man Žalgirio niekada neteks pamatyti, kadangi skiepytis tais nuodais nesiruošiu.

  14. Heyhey

    nebutinai apie skiepus , imuniteta galima igauti ir persirgus

  15. Del Vasturia

    Tai duotu zaist Vasturia vis manau naudos prides jei Milaknis negales zaisti ilga laika kam laikyt ant suolo

  16. Del Garino

    Tai nezinau nesamone Ka Sneka Schilleris Kad Geguzes men kad treniruojas juda

  17. Darius

    heyhey, dar vienas dalykas, nebūtina skiepytis ar persirgti, daug žmonių turi labai stiprų imunitetą ir tiesiog neserga. Šitokia pasaulinė pandemija, o Lietuvoje per metus prasirgo 200 000 žmonių, iš kurių 80 proc be simptomų, o kiti net neužsikrėtė. Tai tegu neknisa man proto su tais skiepais.

  18. Heyhey

    pilnai sutinku ir niekam nelinkiu sirgti, bet itariu kad vis tiek is pradziu su imuniteto pasu ileis greiciau , tik beliks kazkaip irodyti