Defensive game is won by AX Armani in Kaunas 26

AX Armani Exchange Milan returned to winning ways in the EuroLeague Regular Season by topping Zalgiris Kaunas 64-69 on the road on Friday.

Milan improved to 18-10 in the standings and registered its eighth road victory in the current EuroLeague campaign. Zalgiris dropped to 15-13 and saw its seven-game home win streak ended.

Shavon Shields led the winners with 23 points. Kevin Punter added 14 while Kyle Hines and Luigi Datome each had 10 for Milan.

Marius Grigonis led Zalgiris with 17 points. Joffrey Lauvergne added 15 while Lukas Lekavicius had 11 for the hosts.

Punter got Milan going with a jumper, getting help from Kyle Hines and Shields for a 2-6 lead. Lauvergne followed a layup with a three-point play and Grigonis improved Punter’s basket with a three-pointer to tie it at 10-10. Hines scored down low and Punter struck from downtown in a 0-7 Milan run that Shields capped with a jumper to make Zalgiris call timeout at 10-17. Grigonis hit a floater but Sergio Rodriguez’s layup restored a 13-19 Milan lead after 10 minutes.

Rodriguez fed Kaleb Tarczewski for a dunk and added a driving layup to make it a double-digit game, 13-23. Karolis Lukosiunas buried a triple and Augustine Rubit followed Grigonis’s floater with a jumper but Luigi Datome and Hines kept Milan way ahead, 20-28. Rubit and Lauvergne each scored down low before Punter and Shields hit one apiece from beyond the arc for a 24-34 Milan margin. Rubit and Grigonis combined for 6 points in a 0-8 run that Lauvergne capped with a reverse layup to bring Zalgiris within 32-34 at halftime.

Shields downed a jumper, Jeremy Evans added a tip-in and Michael Roll struck from downtown as 34-41 Milan surged ahead after the break. Nigel Hayes rescued Zalgiris with a jumper and a three-pointer but Shields singlehandedly restored a 39-46 Milan edge. Datome hit a triple before Rokas Jokubaitis and Lekavicius gave Zalgiris plenty of hope, 45-50, after 30 minutes.

Lekavicius downed a jump hook and found Paulius Jankunas for a layup that got the hosts even closer, 49-52. Shields nailed a three-pointer and got help from Datome to give Milan fresh air at 49-57. Grigonis and Lekavicius each struck from beyond the arc but Hines answered with a layup for a 55-59 score. Datome bettered Lekavicius’s layup with a corner triple, Lauvergne and Hines traded layups and Grigonis struck from downtown for a 62-64 score with 2 minutes left. Punter hit a critical jumper, Lauvergne scored in the paint and Zalgiris sent Shields to the foul line with 20.1 seconds remaining. He hit both attempts to make sure of the Milan victory.

 

Comments

  1. Petrauskas

    Sako gali 20 pergaliu reikti sunkus variantas

  2. .

    SF neturejimas ko gero kainuos pergale siandien, shieldsa nera kas uzdengtu

  3. 709

    Yra kaip yra.Gaila kad pralaimime,bet nepataikant is po krepsio nors ir praleidom 69tsk nelaimejome.Gal per daug darbo stangineje duoda toki rezultata.

  4. Šaras

    Sumokekite Nigel alga, nes kitaip nezais

  5. opa

    ziauru musu klisi krepsininkai

  6. opa

    kaip darzeli antra karta

  7. Be sansu

    Turejome sansu Bet walkupas Grybas paskandino sansus

  8. Be sansu

    Taip zaidziant Nuo Efes gausim +25

  9. Fanas

    Rungtynes prapistos ne paskutinem sekundem, o nuo pat sekundziu. Gynybos nerasta absoliuciai, beveik visu grebliarankiu ataugos is subines dygsta. Atrodo atvaziavo nusivare dzinsai, ve dvieju rimtu zaideju, tai bent jau greiciu galejo apzaist. Nifiga, laksto visi kaip prisisike, tuk du zaidejai norejo zaisti -Grigonis ir Lujas, kitiem giliai pofik. Kai aikstej laksto begalvis idiotas jokubas, lavonas jankis (pora rungtyniu pusetinai sulose ir jau monstras ?), akmengalvis antikrepsininkas gebenas, tai ko galima tiketis. O varliaedzio pochuistinis zaidimas jau kuri laika vemt vercia, laksto issisiepes, nesamones krecia ir vistiek patenkintas. Kas su Heizu pasidare neaisku, jau kelibtos rungtynes kaip nesavas, siandien Tomasas grybas visiskas kaip ir Rubitas (tik jis nesamoniu maziau padare), o visi kiti tik statistiskai i aikste isejo. Gaila, galejom bent kokiu tasku laimet, tik tam teenerio nebuvo ir daugiau galvojanciu ir laimet norinciu zaideju prie Grigo ir Luko :-(

  10. Teisejas

    Trenktas Kaip ten su Grigoniui su Technine

  11. Fanas

    * o nuo pat PIRMU sekundziu*

  12. Nera algos

    Nigel Hayes nezaidzia 😁 Su asvel blankus siendien vel prasti sprendimai

  13. Uz borto

    Kaip sake Petrauskas Reikia 5 pergaliu is 6 😁

  14. Fanas2

    Pritariu Kam ta jokubaiti ilgai laiko dar sugeba baudas pramest Su tokiu Zaidimu nebutume 8 walkupas is vis nesiziuri

  15. Zalgiris

    Su Shieldsu buvo problemu stabdant

  16. Zalgiris

    Pabaigoje sakyciau buvo sansas Bet pritruko minties galvos ipac Walkupui kai buvo galima rezultata isliginti

  17. Aha

    Blogiausia tai, kad jau is to, kaip pradejo rungtynes, matesi, kad patys nera uztikrinti savim ir nelabai tiki, kad gali iveikt Milana. O su Asveliu tas uztikrintumas jautesi visas rungtynes, net neziurint i tai, kokie skaiciai dega svieslentej. Va tuo labiausiai dabartinis Zalgiris skiriasi nuo Saro Zalgirio. Zaidejai gal net patys to nelabai suprasdami pasamoneje pradeda skirstyti komandas i iveikiamas ir nelabai iveikiamas. Saras sita dalyka buvo isgyvendines ir daugiau maziau zaidejai tikedavo, kad turi vienodai galimybiu iveikt ir kokia Zvezda, ir Milana ar Barca. Psichologinis nusiteikimas yra ziauriai svarbus ir daro didziule itaka, ypac silpnesnem komandom. Ir butent tokiose rungtynese ypac jauciasi, kad Zalgiris nebeturi savo pagrindinio pranasumo praktiskai pries visas kitas komandas, kuri turedavo – turbut geriausio Eurolygos trenerio, kuris sugebedavo padaryti, kad zaidejai atrodytu geresni nei jie yra is tikruju.
    P.S. Schilleris vel konfoj akcentuoja tik gynyba. Nu taip, kai varzovas imeta tik 69 taskus, tai gynyba galima pavadint gera, bet kodel nieko nekalba apie puolima? Juk imetes 64 taskus nelabai gali tiketis aplost tokia komanda kaip Armanis. Net ir daug prastesne komanda butu sunku aplost. Ir dar. Kalba, kad truksta Milo ir jo trajaku, bet kodel nebando sukurti situaciju Lekaviciui issimesti daugiau tokiu metimu? Taip, Lukas ne Milas, jam reiktu kitokiu deriniu, bet ar ne trenerio darbas juos sukurti ir isnaudoti turimu zaideju geriausias savybes? Labai gaila, norint dar pakovot del astuntuko, buvo privaloma sitas rungtynes laimet. Beje, idomu, kiek tie veluojantys atlyginimai veikia zaideju motyvacija? Kaip ja paveiks faktas, kad playoffu traukinys is esmes jau nuvaziavo?

  18. Darius

    Idomu, o Hayes ir Walkup taip zaide del to, kad nesiseke ar del to, kad algos veluoja ? Po 30 min aiksteleje pralakste abu kartu sudejus surinko 2 naudingumo balus. Ir, be jokios abejones, pritarciau pastebejimui, kad patys abejojo savo sansais laimeti. Neabejotu, butu sumete tuos metimus is po krepsio. O Walkup gale isvis palaidojo rungtynes, kai is geros padeties suabejojo ir net nemete i krepsi, o prasiko kamuoli. Pastebejau, kad lemiamais rungtyniu momentais jis ypac tuo pasizymi. Jei Grigonis istrauks, tai sitas butinai palaidos vilti. Jis kazkokio nesportinio charakterio, butu boksininkas, tai nuo visu gautu i snuki.

  19. Schilleris

    Nebenustygsta vietoje vokalus M. Schilleris sauke ir lipo ant parketo

  20. Taisykle

    Del Technines Grigoniui taisykles neleidzia begti per uzribI Todel dabar visi zinosime sia taisykle 😁

  21. Aha2

    Ipac kuri Laika Nigel Hayes Walkupas Rubit be pasitikejimo savimi

  22. Pasakyta

    Norint patekti i 8 reikia nugalet virsutines komandas kad Zalgiris Laimi ir pasiema pergales pries zemiau esancius varzovus mazai tai naudos nors ir Lenteleje daug ka keicia grustis o zalgiris tik pranasuma turi pries tas komandas kur jau nebeturi sansu I top8

  23. Asvel milanas

    Tiek su asvel tiek su Milan Walkupas Nigel Hayes kaip be motyvacijos zaide blogi sprendimai

  24. Detales

    Nuovargis prisideda bet truksta musu zaidejams meistriskumo pregaliu skaicius virsijes lukescius tik nesuprasI kokiu budu jos pasiektos apart poros geru runktyniu

  25. Kašio megėjas

    Komandoje nėra nei vieno išreikšto lyderio, na gal dar Grigonis, bet kiek jis padaro gero, tai savo klaidomis viską sugadina. Žalgiris laimi, kai paeina komandinis žaidimas, bet jei kažkuriam nepasiseka, pyzdec visai komandai, niekas nebeimeta net iš po krepšio, kamuolius praranda lygioj vietoj ir t.t. Šiaip vyrukai stengėsi, tik lygis ne tas, kad laimėt prieš aukščiau stovinčias komandas. Jei pasibaigus sezonui, Žalgiris bus arti vidurio (9-12 vieta), tai bus jau neblogas pasekimas. Šileris ne Šaras, kad iš vidutiniokų padarytų superstar’us.

  26. asdasdsd

    kol uz pagrindini pg bus medkirtys saro per sezona paverstas izaideju tol zalgiris nebus astuoneto komanda, reik tiketis kad sileris jau pats pilnai gales komplektuoti komanda ir visi atbrosai tike saro sistemai bus ismesti