Anadolu Efes dissmantles Zalgiris in Turkey 35

BasketNews.com

Anadolu Efes Istanbul and Zalgiris Kaunas finished their Gloria Cup performance with the EuroLeague champions claiming 82-60 (22-14, 27-14, 18-17, 15-15) victory and leaving the Lithuanian champions without a single pre-season win.

Efes decided the match outcome before halftime. The EuroLeague champions went on a 20-2 run at the start of the second quarter to gain a 20-point lead (38-18).

Martin Schiller’s squad managed to cut their deficit to 15, but Efes responded with three straight 3-pointers to nearly double Zalgiris’ score (49-25).

After the break, Ergin Ataman’s team maintained the lead and won the match.

Zalgiris competed in this match without Janis Strelnieks, Mantas Kalnietis, and Emmanuel Mudiay, while Efes were without Chris Singleton, Shane Larkin, Krunoslav Simon, and Tibor Pleiss.

Efes: Bugrahan Tuncer 18 (5 AST, 2 STL, 3 TO), Adrien Moerman 16 (6 REB), Filip Petrusev 11 (8 REB, 3 BLK), Bryant Dunston 9 (7 REB), Vasilije Micic 8 (5 AST), Yigitcan Saybir 7, Erten Gazi 5, James Anderson 4, Tolga Gecim 4.

Zalgiris: Joffrey Lauvergne 10 (12 REB), Lukas Lekavicius 9 (4 AST), Niels Giffey 8, Paulius Jankunas 7, Edgaras Ulanovas 5, Arturas Milaknis 5, Josh Nebo 5, Tyler Cavanaugh 4, Marek Blazevic 4, Karolis Lukosiunas 3.

Comments

  1. 709

    Na dar liko 8 dienos iki oficialiu rungtyniu. Manau bus padarytos isvados ir priimti sprendimai. Zaidejams belieka palinketi sveikatos, ir sezono be traumu.

  2. TUBIS

    NETURINT TRĖNERIO NE KOMANDA OGALVIJŲ BANDA MAREKAS MARINUOJAMAS OMŪSŲ SNAIPĖRIAI MILAKNIS IR LUKAŠIŪNASTINKA TIK NKL

  3. Sigis

    Motiejunas uzteks plaut saibas,atleiks treneri

  4. Eikit

    Jus plovėjai, ne gėda rašinėti tokias nesamones

  5. Auriuks

    Turbut indvidualiai zalgirio komanda silpniausia per daug metu,nera indvidualiai stipriu zaidejiu..centrai gynyboje tragiski,puolime nuliniai tik ideti moka,pf pozicija isvis tuscia,giffey ir ulanovas eurocup lygio zaidejai,sg traumu maisas latvis or daugiau nieko,lekavicius tragiskas izaidejas,Sudetis turbut viena silpniausiu per pastaruosius 10 metu..tas pats mudiay yra letas ir neaatletiskas..nors LT ekspertai sako greitas atletiskas..ant kiek nenusimano nieko

  6. asd

    silerio kaip trenerio sugebejimus vertinti vis dar sunku, bet faktas kad komplektacijoje jis visiskai susimove. tiek pradirbes nba virtuvej, tikrai zino aibe idomiu iperkamu zaideju, bet pririnko kruva pensininku ir vidutinioku su nuliu verzlumo ir universalumo, bei kas keisciausia visiskai nepataikancia is toli. jei nebus nieko daroma, svieciasi praeitu metu chimki likimas.

  7. Fanas

    Vaizdzialis tai pasišlykštėtinas. 1-2-7-14-22 taip su kiekvienom rungtynėm absoliučiai jokio progreso, tiesiog greitas regresas. Praėjusių rungtynių komentuose pusdurnis Vycka aiškino, mol jie čia kačialinasi ir be reikalo stumiam ant slidininko Šulerio – na kaip tau glušiau Vycka šiandien vaizdelis, nieko ? Ar ne ? Gal jau užsikaifavęs sėdi ? Niekaip nepagaunu, nafik buvo tikslas apskritai į tą turnyrą važiuot, jei jie tik kačialinasi arba pridūrkas slidininkas leidžia šiaip kam iš chebros pasilakstyt. Galėjot tą patį nemokamai ir namie padaryt, traumų išvengtumėt, ir šiaip po be ryšio trefkių laiką praleistumėt.
    Totalus bardakas nuo pat pasiruošimo pradžios, turnyre tas bardakas toliau pratęstas. Kad bent būtų puolimo kažkokias schemas bandęs Šuleris, įvairias gynybas, tai ne, dėjo skersą ir chebra tiesiog aikštėj atlakstė ir tiek. Žaidimo minties nulis, tas pats gynyboje ir puolime, žaidėjai apskritai nežino ką aikštėj turi daryti, nei kam kur stovėti, nei kaip pulti, nei kaip gintis, laksto visi be galvos tokie apatiški, pagrindinis tikslas – gavai kamuolį, tai ir mesk, ko čia daug mastyt. Kiekvienam atskiram žaidėjui viską nuo .. iki tenka daryti pačiam, pagalbos nėra. Bl.. žiūri žaidimą ir vemti norisi.
    Tikėjausi, kad jei žaidimas ir nebus tokiu laiku dar artimas padoriam, tai bent jau po truputį jis vis normalės, bet čia viskas priešingai – kiekvienąkart vis blogiau ir blogiau.
    Motiejūnai – arba atspardyk tam slidinikui subinę kaip reikiant, kad bent kažkiek smegenys susijudintų, arba mesk velniop tokį antitrenerį, kol dar ne vėlu. Nu neprasidės stebuklai sezonui prasidės, neprasidės tiesiog dėl to, kad nėra iš kur. Baisu pagalvot, kas bus pirmose JKL :-) rungtynėse su Jonava – NKL komanda gali laisvai išspardyti sėdimąsias tokiam Žalgiriui ir mažai nepasirodys.
    Kažkaip šviečiasi graudus sezono startas visose lygose :-(

  8. Auriuks

    Pas efesa micic zaide mazai,o nezaide larkin,singleton,beubious,simonas,pleis is esmes nezaide visas startinis..

  9. ....

    Ko ten išvis vilktis reikėjo, galėjo ir Palangoj paatostogaut ir štangas pakilnot. Per šitas kelias rungtynes nieko nei išmoko, nei patobulėjo. Pamatėm, kad šita komanda, kuri už kelių savaičių Eurolygoj žais, netraukia net Eurocupo lygio. Galėjo čia su Dzūkijom žaist ir nedaryt gėdos prieš visą Europą.

  10. Be 3 zaideju

    Na Schilleris bent jau bando rast bent vienam Kelini pozityvo ir kovojima iki galo

  11. Tai

    Kiek jau traumuotų, 4 ar 5? Totalus košmaras. Na, bet nieko, už futsal Žalgirį bus galima sirgt

  12. Schilleris

    Visu pirma reikia grizti namo diena pailseti ir tada ruostis. Akivaizdu kad dar nesame pasiruose pirmosiomis runktynems pirma reikes tvarkytis su savo problemomis

  13. Priezastis

    Visu pirma reikia grizti namo diena pailseti ir tada ruostis. Akivaizdu kad dar nesame pasiruose pirmosiomis runktynems pirma reikes tvarkytis su savo problemomis

  14. Jaunimas

    Zalgiris netures Jaunimo Iskirus Blazeviciu Kai Reikes Pagrindiniams zaisti Pries Eurolygos kovas

  15. Mudiay

    Mudiay gal ne traumuotas Gal ilsino

  16. Kita

    Savaite Bus Ekspertu aptarimas Podkastuose Zalgirio pasirodymas turnyre

  17. Efes

    Ko jus Tikejotes Ir taip aisku Kad siendien nebus sansu cia Gali daug ivairiu Nuomoniu prisiskaityt is Visu Portalu Laukia Jonava dzukija Lietkabelis Cia dar visko Pasimatys

  18. Joop

    Is cempionu,i Nevalas…

  19. Don Pedro

    Is cempionu,i nevalas..

  20. Don Pedro

    Iš čempionu,i nevalas

  21. Aha

    Blogiau nei baisus zaidimas yra tas faktas, kad del isisukusios traumu epidemijos komanda net negali normaliai to zaidimo bent kazkiek gerinti. Ar tik nebus kazka sufeiline su fiziniu pasirengimu ir traumu prevencija? Derinyje su kruva veteranu ir siaip linkusiu i traumas zaideju tai neskamba labai pozityviai. Nebent propaguoji toxic positivity mindseta, ar ne, Martinai?

  22. Vycka visiškam durniui Fanui

    prieš praeitas rungtynes aiškinau, kad kačialinosi, taip ir buvo, o šitose tu apskritai pergalės tikėjaisi? o gal dar ir Mudiay iškritus, o latviui taip ir negrįžus, vis tiek tikėjaisi laimėti visai be įžaidėjų? tai gerai tuomet, kad aš bent pusdurnis, anot tavęs, nes su tavim viskas aišku, kaip aišku ir su visais visada stumiančiais ant trenerių, nes niekada nieko nepasiūlo, tik išmest, gal man įvardinsit NORS VIENĄ trenerį Žalgirio, kurio galvos nebuvo reikalaujama? nėra tokių, Kazlas po dviejų auksinių sezonų jau kitqą buivo maišomas su žemėmis, nors ne jis kaltas, kad tokią sudėtį surinko vadyba, Šaras pernai po pralaimėjimų serijos buvo keikiamas belekaip: derinius visus perprato, moka tik rėkauti, lauk jį kuo greičiau, Plaza buvo puikus tik iki Top 16 etapo, tuomet – vėl tas pats, žodžiu, “fane” įvardink man trenerį, kuris tave tenkintų, aš galiu pasakyti garantuotai: toks negimė ir niekada negims , neegzistuoja pasaulyje trenerio, kuris anksčiau ar vėliau tampa nebe treneriu ir reiktų jį kuo greičiau mesti lauk

  23. Darius

    išvargti 60 taškų per draugiškas rungtynes vaizdas baisus. Nenoriu prisikarksėti, bet šiemet turbūt eisim į dugną. Tada gerokai pavėluotai, kai komanda bus kapitaliai nuvaryta, prasidės trenerio paieškos ir ten bus loterija, pavyks iš maišo užrištomis akimis ištraukti laimingą bilietą, ar ne.

  24. Darius

    P.S.
    pernai prieš sezoną vykusiose rungtynėse man Schileris žiauriai nepatiko, o paskui vaizdas pradėjo gerėti ir kai jau turbūt visi Schilerį keikė, aš gyniau. Pažiūrėsime kaip bus šiemet, bet nuojauta man kužda, kad Eurolygoje gausim pagal visus brėžinius.

  25. Veršiagalviui Vyckai

    JVeršio galva, su konteksto suvokimu problemos ? ei nesugebi suprast, kas parašyta, gal tada mokyklą pradžiai pabaik, tada čia savo erezijas reišk. Ar buvo parašyta, kad norėjau/tikėjausi pergalės vakarykštėse rungtynėse, a ? Rašiau, kad nebuvo jokios naudos apskritai iš viso pasiruošimo ciklo, nes nieko apčiuopiamo nepadaryta, su kiekvienom rungtynėm vaizdas vis klaikesnis. Pagal tavo iškreiptą logiką nuvažiuoti į turnyrą tam, kad pasikočioti, apatiškai palakstyti ir traumų prisirinkti – tai čia gerai ? Iš kur tokių atsilupėlių atsiranda, nežinau. Kam tada išvis važiuoti kažkur, pasikačialint gali ir pas save nemokamai, visa reabilitacija šalia, ir traumų gal neprisirinktum. Jei pirmas rungtynes galiu suprasti, kur viskas logiška, chebra tik susirinko, dar pusė viens kitų nepažįsta, nieko nežino, bet buvo visi labai gyvo krepšinio pasiilgę, tai gavosi dar + – padoriai pirmam kartui, pergalė gal ir būtų ką chebrai suteikę, bet dėl to nepergyvenau. Bet kai žiūriu toliau, žaidėjai vis labiau apatiškesni, laksto be galvos po aikštę nelabai suprasdami kokiu tikslu, ką kievienas konkrečiai turėtų daryti, nu tik kad pasilakstė, nesamones aikštėj išdarinėja, o slidininkas tesugeba tik “good job” sakyti, čia rimtai :-( ? Kame tas gerumas, jei antitreneriūkštis net nesiteikia komandai pavadovaut, tik be ryšio pliurpti “good job” ? Be to, vežasi daug žaidėjų, bet keliems net ir draugiškose beveik neduoda pasižaist, tai nafiga tada tysti tą balastą su savimi. Jei pirmas rungtynes atmetus, tai per kitas 4 nemačiau nei jokių taktikų eksperimentavimo, ryšių komandoje kūrimo, jokių bandymų kažką aptrinti gynyboje ar puolime, visiškas nulis. Tai ko tada beldėsi į tą turnyrą, jei jokios naudos iš to negauta, komandos žaidimas nestyguojamas, negerinami žaidėjų ryšiai ir tarpusavo supratimas, per teliką išvydom baisų nemokamą cirką ir tiek.
    Jei taip nori subinę slidininkui laižyt kad ir ką jis darytų, laižyk, bet nekišk čia tokių savo iškrypimų. Užtenka vienąkart apsimetinėti, kad viskas yra gerai, kai išties yra priešingai, geriau karti tiesa, ji bent kažkokių impulsų postūmui suteikia, nei bjaurus melavimas ir nemokšiškumas.

  26. Vyckai

    Neatsibodo su silpnapročiais ginčytis? Tuščias reikalas

  27. motiejunui,

    gal tamsta gyveni paraleliniam pasaulyje, kad prisirinkai visokiu austru vadovaut Z klubui, nezinau, kokiam reikia buti idiotui. ka , lietuviu nera. kurtis dziusta, praejusio sezono dubleriu treneris dziusta,, prienu komandos treneris dziusta , ir, dar daug Lietuvoje spec. yra, bet, reikia kazko durno ,kad Z pakenkt. tamsta uzmigai ant lauru su pagyrimais is EL, jie tokiu durniu ir iesko, kad pakenkt LT krepsiniui. Nusileisk ant zemes ir pagalvok. sitie tamstos sprendimai yra lygus nuliui. judink smegenis, nes busi nusluotas nuo krepsinio arenos. pagalvok tamsta.

  28. Justinas

    Isprotejo komentatoriai , vietoj galvu , subines !

  29. Tas

    Veršiagalviui Vyckai komentaras tai geras :)

  30. Tešlagalviui "fanui"

    tiek rašei, o pačiam su teksto suvokimu tai visiška žopa, nes sugebėjai mano tekste kažkur įžvelgti subinės laižymą austrui, o aš tik parašiau, kad negimė ir niekada negims toks treneris, kuis įtiktų tokiems “fanams”, užtat net nematytus ir negirdėtus žodžius sugebi suvokti puikiai, nes aš nemačiau visų jo minučių pertraukėlių, jų nerodė, tu nebent kur nors už nugaros atsarginių suolelio sėdėjai ir žinai, kad jis per tas pertraukėles tik good job tepasakydavo…niekada nesu sakęs, kad Schilleris – puikus treneris, net ir po įspūdingo praėjusio sezono starto sakiau tik maždaug “o gal ir ne toks blogas, kaip galėjo pirma nuomonė susidaryti, laikas parodys”, bet tu tai turbūt buvai iš tų choro, kurie užpraeitam sezone giedojo: “lauk tą šarą, ką tas motiejūnas nemato, kad nėra iš jo trenerio, jo visi deriniai sniai išmokti, tai nieko nebesugeba, tik rėkaut”, o jau kaip būtum keikęs tą Šarą ir reikalavęs užvakar, kai ne draugiškose, o kovoje dėl trofėjaus išbarstė 19 taškų pranašumą prieš mirtiną varžovą…ir jaunimą jam turbūt būtum taip pat prikišęs, jo? kam vežėsi į Bilbao ir Tenerifę, jei žaisti nedavė?

  31. galima

    butu aiskintis kas ka suvoke ar ne, su zalgirio fanais , bet ne su begalviais kurie cia rasineja paklodes kai komanda pralaimi ir metai is metu dergia komandos vadovus, o kai laimi sedi pirstus i uzpakali susikise ir matyt kankinasi. kam to reikia ? Yra geresniu uzsiemimu

  32. Gal

    kas nors gali pasakyt kada paskutinį kartą buvo pralaimėtos visos draugiškos?

  33. Nepateisins vilciu

    Zalgiris neatmeta galimybes stiprintis sezono eigoje

  34. Vycka

    tam, kas rašė Motiejūnui: kokiu reikia būti debilu, kad ne tik puikiai pernai užsirekomendavusį Kurtį siūlyti, bet dar ir Prienų trenerį (nežinau, kur jis džiūsta, šiaip jau turi darbą) ir net Gronskį, su kuriuo nepratęsė kontrakto dėl nepateisintų vilčių su dubleriais, iš kur tokių išvis atsiranda ir dar rašyti išmoksta, kompu naudotis