Mudiay leads Zalgiris in a double-overtime victory over Dzukija 37

BasketNews.com

Zalgiris Kaunas (2-0) played their second game of the Lithuanian Basketball League season, beating Dzukija Alytus (1-1) 105-100 (26-17, 14-20, 17-14, 24-30, 14-14, 10-5).

Led by Emmanuel Mudiay and Josh Nebo, Zalgiris began pulling away in the middle of the first quarter. After a 3-pointer by the team captain Paulius Jankunas, Zalgiris acquired 1a 13-point advantage. However, Dzukija managed to cut their deficit to single digits to end the first period (26-17).

Dzukija went on an 11-0 run a the start of the second, tying the game at 28. Both teams traded baskets for the remaining quarter, but Zalgiris ended the half with six straight points and had a three-point advantage after two (40-37).

Dzukija continued fighting admirably in the third and were only down by two in the middle of the period (44-42). Even though Zalgiris gained a nine-point advantage at one point in the period, Dzukija weathered the storm once again and had just a three-point deficit after three (57-54).

Two straight long-range bombs by Dzukija helped them tie the game at 59. Not only that, Dylan Frye hit two consecutive threes, giving his team a 65-70 lead. Lukas Lekavicius answered with two threes of his own, Mudiay added two free throws, and Zalgiris’ deficit was down to a single point (72-73).

Zalgiris’ prospect Marek Blazevic helped his team regain a narrow lead, but Joshua Newkirk’s three-pointer tipped the scales back in Dzukija’s favor (76-78). Mudiay tied the game again after two free throws with under 40 seconds to go.

On the opposite side, Newkirk drained a last-second three to put his team back up by three. After the timeout, Arturas Milaknis answered with a clutch three of his own. Dzukija had a chance to win the game at regulation, but Frye’s long-range attempt was off the mark, and the game went into overtime.

Dzukija did not get discouraged in overtime and went tic for tac with the EuroLeague team. The game was tied with under two minutes remaining, but Newkirk went on another tear, hitting his fourth 3-pointer and giving his squad a three-point lead. Niels Giffey had a chance to bring Zalgiris within one but missed at the charity stripe. Frye hit both free throws of his own to make it a two-possession game with 20 seconds to go.

Zalgiris answered with a dunk by Niels Giffey, Dzukija turned the ball over while inbounding the ball, and Mudiay hit a pull-up jumper to tie the game at 95 to send the game into the second overtime.

Both squads struggled to find the net in the last five minutes, as the first score come from Dzukija with 3:06 remaining (98-95). Zalgiris responded with two straight buckets to re-take the lead, Mudiay had four more points and Zalgiris finally edged out Dzukija 105-100.

Edgaras Ulanovas did not play in this game due to heel soreness, while Joffrey Lauvergne missed the contest due to personal reasons. However, Karolis Lukosiunas returned to action after recovering from an injury he sustained during a pre-season tournament in Turkey.

Zalgiris: Emmanuel Mudiay 32 (6 REB, 6 AST), Josh Nebo 16 (7 REB, 2 BLK), Lukas Lekavicius 11 (7 AST, 4 REB), Paulius Jankunas 11 (7 REB), Marek Blazevic 9 (6 REB, 3 STL), Arturas Milaknis 6, Tyler Cavanaught 6, Niels Giffey 5, Janis Strelnieks 5, Mantas Kalnietis 4.

Dzukija: Justas Furmanavicius 26 (5 REB), Joshua Newkirk 25 (5 AST, 4 REB), Dylan Frye 16 (5 REB, 4 AST), Mindaugas Lukauskis 13.

Comments

  1. Tie

    Komentatoriai nežino kokių optimistų čia yra :D

  2. 709

    Galiu pasveikint tik su tasku lenteleje. Pergale si taska nesivercia liezuvis pavadint.

  3. Nieko

    Tuoj pasirodys tie kuriems liežuvis apsiverčia :D

  4. Fan

    Gėda gėda

  5. Schilleris

    Galės dar kartą apie daug ką pasikalbėti

  6. Ir

    bendrai šileris po truputi keičia žalgiriuko veida į austriškai nuobodų, jam daugiausia priekaištų, dėl neišnaudojamų mismatčų, agresijos trūkumo ir gynybos

  7. Darius

    ranka nekyla net komentaro parasyti, bet parasysiu. Cia toks vienas tipo geriausias Eurolygos vadybininkas tiek dziaugesi, kad komanda atrodo tokia pajegi, kad kosmosas. Ant kiek zmogeliui varztai issisuke, kad taip prikalbeti. Galetu su Dulkiu persimesti, kuris daugiau nusisneka. Man visai nepanasu, kad Schileris gerai paruose komanda sezonui.

  8. Kitą

    Mėnesį jau galėsim lažintis ar Schilleris išsilaikys visą sezoną

  9. Bet

    Vycka ir ko šitas rungtynes žiūrėjo ramūs kaip belgai

  10. ....

    Motiejau, kiek dar kankinsi mus su šitu diletantu treneriu. Nu pripažink klaidą vieną kartą. Praeitą sezoną jau neįmanoma žiūrėt buvo, tai dabar tiesiog vemt verčia vaizdelis. Turbūt net su Krapiku geriau būtų.

  11. Motiejūnai,

    ar matai ,kad komanda serga depresija. Reikia kažkä daryti. Man atrodo ,kad austrišku treneriü kolektyvu niekas netiki.Aš netikiu taip pat

  12. Matt

    Where do I find the boxscore, please.

  13. Aha

    Atrodo, kad Schilleris jau dabar yra in over his head. Tiesiog atsidure akivaizdziai per aukstam lygy, ypac tai pasimato dabar, kai reikejo paciam susirinkt komanda ir statyt zaidima nuo naujo lapo, kai nebera susizaidusio branduolio ir buvusio trenerio idirbio. O kai pagalvoji, kad visas sitas porno vyksta pries Dzukija… Pries Dzukija, Karlai! Ir dar po rungtyniu sitos Dzukijos, kuri susikomplektavo 5 min iki sezono pradzios ir isvis neturejo normalaus pasiruosimo, treneris pasako, kad mes pasinaudojom Zalgirio silpnom vietom, nors Zalgiris pries mus neturetu tureti silpnu vietu. O Schilleris net ir po tokiu rungtyniu nemato raudonu veliaveliu. Tik idomu, PM dar ju irgi nemato?

  14. A G

    cia ne treneriu stabas, bet juoda pornuske.

  15. Boxscore
  16. Jokia

    Raudona vėliava? Tai antro pasikalbėjimo nebus? Nusigyvenom iki to, kad pergalė treniruotės pobūdžio rungtynėse yra svarbiau už žaidimo kokybę

  17. Pesimistas

    Prognozuoju “kultinį” Eurolygos startą su 0-10….Nu gal kokią vieną pergalę netyčia kažkur ir išstenės, jei tritaškiai visi sukris…Bet bent jau skautą iš Vienos “Timberwolves” turim:D:D:D

  18. Itampa

    Schilleris raudonu veliavu nekele neskuba nerimauti Zalgiris sezono Starte toliau stringa Kad ir kaip Baiktusi runktynes Schilleris Randa Pozityvumo Dzukija nauja komanda Kad ir kaip Zalgiris Gynesi bet Dzukija mete Tritaskius fantastiskai

  19. Zalgiris

    Dar Tokiu Runktyniu nebuvo su Dzukais Su Grigoniu walkupu nebutu po 2 keliniu +3 sakyciau toki Zalgiri Matytum po Eurolygos dvygubos savaites

  20. Iki nauju

    Bus cia dar visko Kaip Pokyciu sudeti Zaidimas nesiklijuoja Giffey sunkiai atranda save

  21. Darius

    Dzūkija buvo vertesni pergalės ir jau du kartus ją turėjo kišenėje. Pirmą kartą kažkodėl leido mesti tritaškį Milakniui, antrą kartą nesugebėjo išsimesti iš auto. Bet tokių situacijų išvis neturėjo būti, Žalgiris privalėjo laimėti be tokių vargų. O kad vos išnešė sveiką kailį, kaltas treneris. O kad Žalgirį treniruoja toks treneris, kaltas moliomotiejūnas. Pernai dar ant seno Jasikevičiaus bagažo nuvažiavo ir turėjo gerą sezoną, o šiemet kaip jau rašiau prieš savaitę, dar iki Naujų metų Žalgiriukas panašu, kad bus nuvarytas į duobę. Man nepatinka ne tik komandos forma, bet ir nusiteikimas. Gauna prieš Dzūkiją, o suolelis miręs, žaidėjai sėdi apatiški. Gėda per visus galus. Rezultatyviausi lietuviai dzūkams įmetė 11 taškų. Dabar pakilo raudonos vėliavėlės, kurios tuoj pavirs į raudonus šlapius skudurus ir vanos visus per snukius, Schilerį, ten Timberwolves skautus ir kosmonautus vadovybėje.

  22. Sezonas

    Aisku visiems Buna duobiu sezono pradzioje Pavizdis Saro Barcelonai ir pasiruosimas zaidimas banguojantis Titulas nelaimetas Visi iesko gero zaidimo formos

  23. Suoleliss

    O tai ka jie turejo daryt kovinguma rodyt energyja emocijas ant Suolo

  24. keista

    kad zaidzia toki zaidima be kontakto , atseit kaip nba, bet tokiam zaidimui reikia ir nba lygio individualiu sugebejimu, ypac gynyba stebina. kai isleidzia kertiniu momentu tris gynybos ramscius Luka, latvi ir mila , tai baisu, gerai kad alyus buvo jau pavarge , nepasinaudojo. Kzkiek optimizmo yra tik Mareko zaidime , gal but Nebo stengiasi , kti tai nerodo jokio noro dauzytis , apie kalna is vis tyliu , jei neissigydes ko i ta aikste eiti? Apie eurolyga net nesiraso niekas, va apie LKL net baisu pagalvoti kas bus po dvigubu savaiciu Eurolygoje.

  25. EgZpertas

    Per savaitę komandos žaidimas tikrai nesusitvarkys, deja stebuklingo pultelio, įjungiančio Eurolygos režimą nėra…Ir su Lietkabeliu tikrai bus reikalų.

  26. Vycka Dariui

    pritariu dėl apatiškumo, žiauriai į akis krenta, nepritariu dėl nuolatinio stūmimo ant Motiejūno, negoi sunku suprasti, kad neturi galimybių pirkti ką užsimanęs, pagal biudžetą gali lygintis tik su ALBA, ASVEL ir CZ, tai pažiūrėk į jų sudėtis, su kuria komanda norėtum keistis sudėtimis? atsimink, kad biudžetas sumažėjęs trečdaliu su užpernykščiu palyginus, kaip ir pernai galėjom lygintis tik su jais, o už nugaros visgi liko ne tik jie bei Chimki, bet dar ir turtingesni Maccabi, Pao, Oly, taip, privalo daužyti tokius varžovus, be kalbų, kaip ir Šaro chebra privalėjo daužyti BAXI katalonų taurėje, kaip ALBA turėjo vakar įveikti Telekom, kurie pernai ilgą laiką raudonojoje zonoje vilkosi ir šiaip ne taip iškritimo išvengė 13 vietą paimdami, tai imt ir mest jų trenerius bei vadybininkus? apgailėtinas žaidimas, trenerį kaltinu, tačiau Motiejaus ne, ir taip iššokkam realiai aukščiau bambos ne pirmą sezoną, visų užsienio ekspertų priešsezonines prognozes kasmet konkrečiai paneigdami, o tau vis Motiejūnas kaltas, na, gerai, siūlyk geresnį, turi numatęs?

  27. kostas,

    tai gal motiejunas atsibus del tu austru? nes jau vemt vercia nuo tu krepsinio ekspertu.

  28. Darius

    Vycka, reikia gera skyle galvoj tureti, kad pasikviesti
    dirbti treneriu is Timberwolves Wien. Cia gi krepsinio pasaulio dumblas. Varztai atsisuke iki galo.

  29. siaip

    tai ne pmo pakviete asistentus , o sileris, tai jis ir atsako , norejo kad butu galima vokiskai pasisneketi su kuo nors, nar ir dar giffi

  30. 5 kelinis

    Paklausykit 5 kelinio

  31. 5 kelinis

    Kalniecio pradzia sunki Kaip sako greit 4 prazangos susirinkta per trumpa laika Mantui dar daug laiko reikia

  32. Darius

    motiejunas turejo tarti zodi, kad asistentu pasizvalgytu ne megejiskose lygose. Asistentas turi buti toks, kad reikalui esant pavaduotu vyr treneri.

  33. Blankus

    Zalgiris daug cia nuomoniu ir Ekspertu kalbos nieko gero nezada Pries Eurolyga

  34. Joo

    Paleistas Beržininkaitis… nesuprantama

  35. Saulius

    Sporte prognozės kaip ir TELELOTO

  36. Samb

    Ką aš galiu pasakyti tik tiek visiems kurie myli Zalgiriuka kantrybės o kas nemyli nerasykite nieko bus fainiau

  37. Qwerty

    Krepsinio saly Austru/Vokieciu tandemas, ne priekaistas o pastebejimas… spalis parodys kur mes esam