EuroLeague starts with the loss on the road for Zalgiris 47

Zalgiris Kaunas started the new 2021-22 Turkish Airlines EuroLeague season on Friday. ASVEL Villeurbanne came on top 88-76 before its appreciative fans at the Astroballe.

ASVEL shot 11-for-23 from downtown for the night, led by Elie Okobo who scored 23 points in 24 minutes. Chris Jones had 14 points, 6 assists and 3 steals, Youssoupha Fall collected 12 points plus 9 rebounds, while Charles Kahudi scored 11 in victory.

Janis Strelnieks netted 21 for Zalgiris while Emmanuel Mudiay scored 12.

Okobo had a three-point play early and William Howard knocked down a triple for ASVEL, but Strelnieks hit a pair from downtown to help the visitors tie at 10-10. Fall had 2 put-backs and Okobo a corner triple that helped ASVEL lead 19-16 after 10 minutes.

Back-to-back triples from Paul Lacombe and Kahudi opened 31-23 difference before Okobo hit back-to-back long-range daggers, including one in transition at 38-25. Strelnieks answered with a one-footed step-back triple, sparking a 2-8 run which Mudiay capped with his own shot from deep. Streleniks hit his fourth three-pointer to make it 44-36 at halftime.

Edgaras Ulanovas and Strelnieks took it inside and Joffrey Lauvergne had a put-back dunk early in the third quarter. Tyler Cavanaugh and Josh Nebo tied it 50-50 for Zalgiris midway through the third, but ASVEL replied with back-to-back threes from Jones and Antoine Diot before Jones nailed a second-chance shot from downtown to re-open a 59-50 edge.

The hosts took a 63-55 lead into the fourth quarter then opened it further with a 13-1 run. Diot sparked things with a corner triple, then set up Kostas Antetokounmpo for a monster alley-oop dunk. Kahudi followed with a three-point play and a triple before Antetokounmpo’s put-back dunk made it 76-56. Strelnieks kept Zalgiris alive with 7 consecutive points before a triple apiece from Niels Giffey and Ulanovas helped get the visitors within 80-71 with 4:00 to go. However, Okobo, Jones and Fall scored the next 6 points, sealing the deal.

Comments

  1. Juokdariai

    Pergalę jie pasiims… Po tokios blogų rungtynių serijos reikėtų tokių pareiškimų nedaryt nors

  2. fcbc

    alert(‘g’)

  3. fcbc

    <script>alert('g')</script>

  4. fcbc

    <script>alert('g')</script>

  5. .....

    Žiūriu šitą bardaką ir galvoju, ar atsakys Motiejukas už šitą suknistą sezoną dar jam net neprasidėjus? Su šitu nemokša treneriu ir pusę megėjų komandos tik Nkl žaisti. Nieks nesvajojo apie top 8, bet šitaip atrodyt yra gėda. Dar šneka žmonės apie 14 vietą. Nejuokinkit, nematau išvis prieš ką laimėt galėtų.

  6. Tragikomedija

    Komanda neturėjusi nei normalaus pasiruošimo nei oficialių rungtynių laimi prieš komanda kuri turėjo ir tą ir tą

  7. TR

    -20 pries biednesne komanda, daugiau tokiu silpu komandu be Albos nebus. Kur senbuvis Ulia?

  8. Kritikas

    Schiller idi naxui from zalgiris. Kur ginyba austru astronaute? Ble sudeti zalgiris turi 10/10 bet treneris 0/10

  9. Aha

    Oj atsakys šitos komandėlės rinkėjai, kai arenoj mus daužys kokį penktą kartą iš eilės. Tikiuosi fanai šį sezoną netylės, nes neištversiu šito treneriūkščio dar vieną sezoną. O Motiejūnas parodė ko vertas be Šaro. Jam tik biudžetą rinkti, o ne komandą.

  10. 709

    Pradzia silpna. Zaidimas primena praeitu metu Ryta prie Kairio kai zaidejai nezino ka veikti aiksteleje.

  11. Isivaizduokit

    Kaip rytfaniai šiemet linksminsis…

  12. Ignas

    Baisu. Chebra tikrai baisu…. Jeinkalbant apie staba musu – austru slidinkai tegul ir ciuozia. Skautingas kur? Kur? Kurrrrrr po velniu? Ka daro sabonis komandoj? Uz kokius nuopelnus? Kokia role turi? Bliaat? Ar as durnas, ko nesumokejo berzui, kad toks graudus pasiruosimas? Shileris? Eilini kart lets go guys, keep going…. Cia eurolygos treneris su 2 deriniais, handoofu, ragais, ragais aukstai??? Mes mkkle daugiau deriniu turejom. Ginyba? Sorry negirdejau. Ule usas kur? Visa karjera lose kaip geras 4ukas, ka dbr, ant kampo troice. Wtf? Jojo – is vidutinio? Tu rimtai shileri???? Lukas eff po 4min zaidimo turi daugiausia sedi. Gifey gali mest uz ule geriau tai apkeisk vietom, jis db nugara statomas, ar tu juokauji, dangau???? Mudiay – pries sezona sakiau, kad pravalas, kas galejo ji imt uz tuos 350-400k po metu pertaukos, 0 pozityvumo, 0 empatijos, jis nesupranta to, cia tas pats kaip lawsonas. Ka lukosiunas? Uz mila geriau !eta – sedi, sedi ir sedes

  13. Ignas

    O geriausia kalnas – kaip gime is motinos dalies perspektyvus taip ir yra perspektyvus + amzius. Kas jum daros, kad su pensu reik eurolygoj zaist. Kamullys kaip visada varomas iki pazastu, paziurekit i jo koju darba… Kaip balerina, varosi ziuri i zeme, ir uz 150k i zal? Blet ar as durnas? Matyt…. Bet su tokiu inkaru turim 16 vieta ir zemiau. Gaila, pinigus imam is savivaldybes, remeju, abonetu be pagarbos. Bet pasirodo si sezona i pliusa ofisui. Baisu. Jei PM nesiims kasko tai laukia trbt svilpimas arenoj, plakatai, nes nu taip negalima

  14. 709

    Nors Rytas yra musu priesas,bet yra geras sufleris Motiejunui ka reikia toliau daryt.

  15. Nera panikos, bet

    Jau matosi, kad su 8 numeriu nepataikem, gal is uz dyka zaidzia?tokio tinginio dar nera buve.Geriau visa lietuviu jaunima leisti, nebus blogiau. Geriau aukoti sezona, duoti zaisti kas turi noro ir jam zalia apranga kazka reiskia

  16. Tas

    Debilas slidininkas turi buti metamas nafik cia ir dabar, kol dar galima dar kazka taisyt, nors sezonas tik tik prasidejo :-( . Kas buvo sakyta praejusi sezona, tas vyksta ir dabar, o ta dar pakartojo it tv3sport komentatoriai – gynybos nera, vienas zaidejas su kamuoliu, keturiese nezino ka daryt, tiesiog stovi. Bl.. susiktas antitreneriuksti, kada i tavo kiaura puodyne pagaliau ateis mintis, kad pats turi atsistatydint. Nes tu esi lochas visur – gynybos nulis, puolimas nulis, jomios minties zaidime, zaideju nera kam sustyguot ir sustatyt, zaidejai nezino ka jie turi aikste daryt, kaip gintis, kaip pulti. jau lkl parode, kad sudas gausis, tai cia dabar su kaupu pasitvirtino. Pritariu Kritikui -zaidejai geri surinkti, bet tas antikrepsinio megejas yra zemiau plintuso, as jam nkle neduociau treniruot. Praejusio sezono pabaigoj hemarojus, o ne zaidimas buvo, tai dabar dar didesnis. Sutrauka, susiko vakara juodai.
    O Vycka dabar matyt nusismauke is laimes matydamas toki “grozi” aikstej, jam slidininkas juk krepsinio guru

  17. .

    Aš nesuprasiu tų veteranų lietuvių (išskyrus Jankūno) kontraktų. Milaknio ir Kalniečio alga kartu sudėjus bus mažiausiai 500k. Po velnių, už tiek išeitų koks Elijah Bryant – puikiai besiginantis žaidėjas, kurį neseniai atleido Bucks. Galų gale, kad užpildyt lietuvių kvotą, kodėl nebuvo bandoma pasirašyt su Margiriu Normantu, kuris irgi yra puikus perimetro gynėjas ir garantuotai būtų naudingesnis už šituos du paminėtus. Vėl klaidos komplektacijoje. Tikiuosi, sulauksime naujienų apie sudėties pakeitimus, nes neturint nei vieno padoresnio sunkaus krašto ir nei vieno bent kiek besiginančio gynėjo maksimum, ką ši komanda gali pasiekt, tai 16 vieta su sąlyga, kad Alba ir Crvena Zvezda irgi atrodo taip kraupiai

  18. A G

    kada, kada, kada, motiejunai ismesi ta apsisaukeliu treneriu gauja?

  19. Pernai

    Pradėjom 4 pergalėmis iš eilės, šiemet reiks melstis, kad būtų ne daugiau kaip 4 pralaimėjimai iš eilės

  20. Fanas

    Jei ne braliukas, tokie ragai būtų, kad baisu pagalvot. Jis, Lukas ir Nebo bene vieninteliai buvo, kurie rode dideli nora, visi kiti padėję, kaip komį lažą atlikdami. Motiejau, kiek tau dar tokių pavyzdžių reikia, kad tą slidininką spirtum lauk. A ? Krepsinis.net rašė, tipo Motiejus tiria trenerių rinką ir vertina “krepšinio” šalies trenerio pasisakymus, gal čia ženklas, jog motiejui agaliau dašilo, į kokį mėšlą ir pats įlipo, ir komandą įtraukė. Kodėl Beržininkaitis išmestas, tipo patiems specai nereikalingi ? Pasiimam dar vieną francą, ir kam jis mums ? Tipo geresnis už lietuvį ? Jei taip, tada motiejau esi toks pat lochatronas kaip ir slidininkas. Abejoju, kad po tokio šūdo kaip šiandien atsiras dar daugiau žmonių, kurie norės Žalgiriuką gyvai pamatyt. Komanda apatiška, slidininkas išsikalinėja – patys geriausi žiūrovų traukos faktoriai :-((

  21. fff

    su mudaku man atrodo prasauta bus smarkiai

  22. Darius

    reikes dar karta “pasigrozeti” sitomis rungtynemis, kaip Zalgirio gynyba subyra vos tik vienas asvelo zaidejas su kamuoliu kerta tritaskio linija. Pernyksti pergaliu skaiciu Eurolygoje su tokia gynyba galima pamirsti. Manau, kad visos Eurolygos komandos pries Zalgiri iseis nusiteikusios pasiimti pergale. Geriausias eurolygos vadybininkas moliomotiejunas gali jau pradeti ieskoti trenerio.

  23. Sigis

    Motiejus 100 procentu pensininku puse algos pasiema,kitaip nepaaiskinsi kaio galima surinkt nuvarytu arkliu komanda,lukauski dar paimkit dar pora metu palos jai kokia 200 stuku pasidalinsi su juo

  24. Jooo

    Jei jau negali aplost tokio Asvelio, tai tada ka GALI aplost!???? Schiller out, be kalbu. Jau neprisimenu, kada paskutini karta maciau taip baisiai atrodanti Zalgiri. Prie Krapiko nors gynyba geresne budavo.

  25. Nebesvarbu

    Baisu negu baisiau, išsityčiojo iš Žalgirio šiandien, nu o Paulius jai dar turi bent kiek smegenų tai lai greičiau ieško naujo trenerio , nes sezonas jau nusimato didelis fiasko.
    Pauliau kuo greičiau varyk slidininkus atgal į Australiją, nes taip lauktų Žalgirio fanų gali ir nebesulaukti arenoj, sulauksi tik gražių plakatų su siūlomais priminimais.
    SUSIMASTYK ir kuo greičiau, tuo geriau.

  26. Ignas

    #weneedchange

  27. Aiškiaregis

    Ačiū Marekui, kad jis dar tiki ateitimi ir matyt laukia kada šis treneris su jo nuostabia trenerių komanda bus pakeistas. manau, kad po artimiausių 4 eurolygos rungtynių kažkas kardinaliai keisis- arba šitą pelkę nusausins arba ji pati išgaruos….

  28. Samb

    Čia ne tik slidininka o visą štabą out

  29. Piktas

    Po pirmų dešimties turų šviečiasi apvali baranka,žmonės ne akli,lets go guys ir skauto iš vienos timberwolves tikrai nepakaks…

  30. Hyper

    Tik Janis Strelnieks ir Marekas, na dar Lukas kovojo. Visi kiti – lepšynas … Gynyba tik imituojama

  31. Nu jo

    Oj pramušim Chimki dugną šį sezoną. Varžovai į rungtynes eis kaip į šventę, pasiimt pergalės.

  32. dadu

    Kas ajs i zlagirio arena?? moketi pinigus kad pasigauti covid ir dar pamatyti kaip tyciojasi varzovai is zalgirio?? cia tik sadomazo zmones gali ta daryti

  33. Neužtenka

    5 min gerai gintis ir 10 min gerai pulti eurolygoj, kad sulipdyti šituos žaidėjus į komanda reikia geležinės rankos o ne atrinko krepšinio su Taučiu, nebus pokyčių bus sugriautas šaro sukurtas Žalgirio įvaizdis .

  34. .....

    Paprasčiausiai yra pasamdytas trumparegis treneris, kuris mato tik kelis žaidėjus, ir ant jų viską krauna. O kad jie visiški nevykeliai, jis nepripažins ir toliau nieko nekeis. Kodėl Milui nėra derinių ? Kodėl pagrindinis komandos snaiperis išvis kamolio nemato ? Kodėl neišnaudojamas Kalnietis ? Kodėl Ulanovas daro jam visai nesuprantamus dalykus, kai visa Lietuva žino jo stiprybes ? Treneris nežino savo žaidėjų ir net nebando pamatyti jų stiprybių. Laikosi kažkokio savo susapnuoto plano, nuo kurio visiems jau bloga dar nuo praeito sezono.

  35. Darius

    dar pernai man nepatiko ice gynybos sistema, bet siemet man ji jau vezi varytu, jei sugalvociau del to pergyventi. Tas Schilerio ice yra didziausias nesusipratimas, kuri butina eliminuoti is sistemos. Vienas kartas per kelini maksimum, kiek galima taikyti ta susikta ice. Mus pastoviai del to baudzia ir baus ateity. Pastoviai turesime viena laisva priesininku komandos zaideja prie trajako arba po krepsiu. Bet Schileriui to neirodysi, todel pasiruoskite blogai gynybai, kol jis bus treneriu.

  36. 777

    nelabai pamenu kada taip kraupiai komanda atrodė, jokios minties žaidime jokiu derinių gynyba 0.Nelabai tikiu kad kažkas pasikeis, Motiejūnas turi nelaukti ir šiai dienai daryti permainas trenerių štabe

  37. ddds

    lauk slidininka su visais gyfiais ir kavanais, sugebet reikia tokio meslo pririnkt i komanda

  38. Fanas

    Dar vienas žiauriai vimdantis dalykas, matomas jau kelias rungtynes iš eilės, tai Luko pastatymas prieš didesnį trajakininką – taip ir vakar kiek per Luką suvertė. Luko nekaltinu, jis darė ir daro ką gali, nu bet griobanas slidininke, kur tavo smegenai, ?ad nedaryti jokių pokyčių šioj vietoj ? Blin Luką pastato sušaudymui, numuša vargšui ūpą kovoti, o slidininkui pofig, asilas neraliuotas. Kodėl Šaras turėdamas panašius žaidėjus stengiasi paslėpti žaidėjo trūkumus (nors ir ne visada gaunasi, bet bent jau pastangos yra), išryškinti privalumus, padaryti derinius arba žaidėjui atlaisvinti, arba sudaryti sąlygas prasiveržimui. O šitas višt’inas sėdi ant savo kiaušų, šildo juos ir dalampočki jam, kad komandos vežimas į riebą pakalnę supergreičiu varo. :-(

  39. Skubūs pakeitimai rotacijoje

    Kuo greičiau imkite Miller iš Juventus, atiduokite jiems už tai Kalnietį ir dar primokėkite. Vietoje Milaknio dažniau reikia leisti Lukošiūną, bet ginsis geriau, o taiklumas tikrai ne prastesnis. Mareka turi daugiau laiko praleisti aikštelėje.

  40. Alba

    Cavanauhg Giffey mazai naudos neblizges Kad rinks po 4 6 taskus

  41. zalias

    labai nesinoretu silpnint juventuso, bet toks zaidejas kaip miller zalgiriui dabar butu kaip issigelbejimo ratas. klausimas kaip gunyboje atrodytu izaideju grandis su dviem zemaugiais luku ir mileriu, bet uz mudiay ir jo visiska apatija ginantis vargu ar butu blogiau, nors ant popieriaus ir gautusi maziau centimetru. esme kad toks zaidejas duotu naudos cia ir dabar, ko nepasakysi apie mudiay, kuris neaisku ar isvis pritaps prie europos krepsinio, ir kurio nusiteikimas akivaizdziai tempia zemyn ir likusia komanda.

  42. Qwerty

    Kol dirbs sitas treneriu stabas, apie jokius papildymus net neverta kalbet, vel prisirinks pagal horoskopa ar susapnaves….

  43. 709

    Mano vizija kaip komandai atgauti kovotoju dvasia. Pilnai lietuviskas treneriu stabas,2-3stiprus legionieriai,2 zaidejai is jaunimo sistemos(dabar jaunimas nesiverzia i komanda nes turi pavyzdi kad zaist negaus tik suola sildyt),ir lietuviai zaidejai kurie turi noro ir galimybiu zaisti bei atsiduoti komandai. Siuo metu komandoje nera tikslas komandinis rezultatas,o tik asmeniniai radikliai. Tada galesim megautis krepsiniu!

  44. 709

    Su malonumu prisimenu laikus kai isejus jaunam zaidejui i aikstele visa komanda zaisdavo jam, kad gautu kamuoli ir pasizymetu rungtynese ir arena tuo dziaugdavosi bei atsidekodavo audringais plojimais.

  45. Asvelio

    Biudžetas 15 mln, o kažkas apie pergalę svaigo

  46. Darius

    709 vizijai pilnai nelemta issipildyti,jei moliomotiejunas noretu isugdyti zaideja, treneriui butu iskeltas uzdavinys, o jau nuo pernai Schileriui nerupi joks jaunas lietuvis. Jei Asvel duoda minuciu perspektyviam centrui, tai Marekas metus suola prasilde. O ji butina leisti zaisti ne tada, kai viskas aisku, o dar kai vyksta gera kova, kad gautu gera tikra kruvi. Kol treneris bus uzsienietis, tol taip ir bus. Kas jam rupi Mareko ateitis ?

  47. Treneris

    Prie Lietuvio Trenerio butu viskas kitaip