Coach Zdovc discusses upcoming game against Olympiacos 13

BasketNews.com

Zalgiris Kaunas started the Turkish Airlines EuroLeague season with three defeats in a row. They came to Piraeus to face Olympiacos which look solid and only lost one nail-biting game against FC Barcelona.

Zalgiris bench boss Jure Zdovc praised the upcoming opponent, emphasizing their thoughtful and wise basketball.

“They play smart, organized. Olympiacos are trying to read the game, trying to trick you, and punish through the weakest points. This is a very tactful team.

It will be a very good test for us. We’ll see how and with whom we play tomorrow. No matter what, we have enough strength and quality. The match will also show the character of our players. We will see how they react after the defeat,” said the Slovenian specialist.

What is the situation with Janis Strelnieks and Paulius Jankunas?

To play tomorrow, the chance is 50 against 50. I still do not know. Whatever the doctors say, they will not be 100 percent ready. We’ll see tomorrow.

Olympiacos has the second-best defensive rating in the EuroLeague. What is special about their defense?

It’s related to their offense. They play in a slow, organized way, slowing down the rhythm of the match. They have a great line-up, a good defender who played for Zalgiris last season – Thomas Walkup. In each position, they have equally strong players who are characterized by intense play, the ability to find ways to punish an opponent.

How hard is it for you personally to find the middle ground by preparing a team in such a busy schedule and not overcrowding players’ heads?

Good question. Our players are focused, there were good things in our game yesterday. I’m really trying to ease the situation by asking players to share the ball, not overdribble, make an extra pass. Olympiacos will try to punish us in the same way as Crvena Zvezda. We will have big problems with bad positions and wrong reactions.

Is this the most difficult stage of your career?

All those things make me stronger, give me motivation, also for the players. All teams face challenges. Yesterday, after the match, I felt much better and more confident, because I felt part of the team. I had to work on the match and had one training before. But I am still not familiar with the Zalgiris system.

It can be said that this is the most difficult stage because it is the EuroLeague, where you are always at the epicenter. This is felt in Slovenia as well, people are watching how we are doing. Sure, it’s not easy, but I knew where I was going.

Comments

  1. Cercas

    Pauliau, greičiau asistentus keisk į Kemzūrą, ir vežk iš Vokietijos Veličką, Sušinską, Miniotą Jankio pamainai. Bus jauni, lietuviai, Žalgirio ateitis. Nes kitą sezoną Žalgirio rūbinė mirs, jei neperduosim estafetės.

  2. del

    asistentu tikrai sutinku , reikia bent vieno savo asistento jurei

  3. Vycka

    Cerve, taiu tikrai viskas gerai su galva? siūlai ne tik imti Žalgirio lygio netraukiančius žaidėjus, bet dar ir juos išpirkti

  4. Įdomu

    Ką Šaras žino apie Schillerio atleidimą

  5. Šiaip

    Cercas iškėlė gerą klausimą. Kas bus kai veteranai išeis? Ištikrųjų tai tam reikėjo net ne šiemet, o gal dar anksčiau

  6. Vycka

    šiaip šitas klausimas ne cerco iškeltas, o visų ir seniai, tik pažiūrėk, kaip jis siūlo šį klausimą spręsti: Velička gali priaugti Žalgirio lygį, kaip Žalgiris jį bet kada gali ir paimti, o ne dabar išpirkinėti, nei Sušinskas, nei Miniotas Žalgirio lygio niekada nepatemps, pirmajam jau 26, ne koks tobulėjantis sparčiai jauniklis, o iki šio sezono yra žaidęs tik Alytuje ir Prienuose, šį sezoną žaidžia Chemnice, kur turi 7,7 naudingumo vidurkį, čia tokio reikia Žalgiriui? ar Minioto, kuriam 25, o absoliučių ACB autsaiderių komandoje turi 5,8 naudingumą, tai kodėl tuomet ne Masiulis, kuris žaidžia toje pačioje komandoje, yra jaunesnis, o naudingumo vidurkis 9? visi žino, kad reiks jauninti, bet gal ne bet kuo, o tais, kurie Eurolygoje gali žaisti bent jau kažkiek? ir gal jais pildyti sudėtį tuomet, kai reikės, o ne dabar išpirkas mokėti?

  7. To Vycka

    Aš jokių pavardžių neminėjau, tiesiog dabar pagalvojau, kad Motiejūnas apie ateitį visiškai negalvoja kažkaip. Kas blogiausia, kad iš dublerių, kaip ir iš viso Lietuvos jaunimo paskutiniais metais nieko nėra

  8. Darius

    o as paminesiu pora pavardziu, Vycka cia vis zongliruoja statistika, kad vienas ar kitas turi neblizgancia, bet kokia to paties Jankuno statistika ? O Milaknio kokia ? Nebaisios ? Jau visai seni drunduletai, bet algeles gauna buk sveikas. Ar ne geriau buvo vietoj Milo imti Dimsa, o vietoj Jankio kad ir Gyti Masiuli ?

  9. zaliai baltas

    Masiulis kystas, jėgos ruškiai trūksta.
    Reikia tokių vyrų kaip Lekūnas, kurie turi tvirtą kūną ir tvirtus kiaušus, kurie gali pasigrumti negailint nei varžopvo nei savęs.

  10. gg

    keista kad radzeviciaus niekas nepaminejo, realiai vienas geriausiu lietuviu SF siai dienai, su tokiu mediniu ulanovu net nepalyginsi, bet motiejui imt ryto zaideja aisku neleis principai..

  11. Darius

    galima uzkacialint, fizruka Zalgiris turi. E. Zukauskas ir Sinica budami 20 atrode kaip klipatos. Eurelijus buvo toks plonas, kad po varzybine apranga dar maudavosi maikona rankovemis iki alkuniu, kad plonom rankom negasdintu zmoniu. As tik pasiuliau, nes kazka daryti reikia, o su senais pirdylom jau reikejo baigti pries si sezona

  12. Vycka Dariui

    kaip tu gali lyginti kažkieno Žalgiryje statistiką su tokiuose klubeliuose, tau Bilbao ar juo labiau Chemnicas yra su Žalgiriu sulyginamas? ant Jankūno jau kelis metus stumi, o jo statistika praėjusio sezono antroje pusėje buvo viena geriausių Žalgiryje, ant Milo stumi jau kokius 5 metus, o pernai 47 proc trajakų EL, daugiau už gausybę pripažintų snaiperių, dėl Dimšos tai irgi pernai įdėmiai sekiau, iššaudavo prieš silpnas komandas, prieš rimtesnes minusinis naudingumas buvo dažnesnis nei bent kažkiek padoresnis, nors ir labai jo norėjau Žalgiryje, bet kol kas visai neįtikinęs, bus matyt

  13. Darius

    kazka painioji, nes gal ir esu parases koki viena kita neigiama komentara apie Mila, bet taine stumimas. Tiesiog jis pataiko serijomis, sumeta kelias rungtynes is eiles, tada kelias tuscias ir vel issauna