Fenerbahce rallies in second half to beat Zalgiris 54

Fenerbahce Istanbul erased a 17-point third-quarter deficit before defeating visiting Zalgiris Kaunas 73-67 at Ulker Sports and Event Hall on Thursday night.

Marko Guduric led the way with 19 points, 4 rebounds, 5 assists and 3 steals for a PIR of 27, his best this season. He found great help from teammates Shemus Hazel, who scored all of his 13 points in the second half, and Achille Polonara, who had 10 points, 8 rebounds and 4 assists.

Edgaras Ulanovas set the tone for the visitors with 16 points and 7 rebounds, Karolis Lukosiunas recorded career-highs in three-pointers made (5) and points (15) and Marek Blazevic signed off a double-double of 10 points and 10 rebounds for Zalgiris.

The hosts had a slow start in offense and were held scoreless for the first 4 minutes. As such, when Ahmet Duverioglu managed to score the first bucket for Fenerbahce, the visitors had already built a 2-9 lead behind points by Ulanovas, Mantas Kalnietis and Lukosiunas. Melih Mahmutoglu capped a fastbreak with a layup to help his team reduce the gap to 5, but those were the only points any team would score for a 4-minute span. Gururic broke the trend from downtown to make it a one-possession game, but Lukas Lekavicius and Josh Nebo contributed on the other side to push Zalgiris to 7-13 at the end of the first quarter.

Ulanovas opened fire once the game resumed to extend it to 7-15. Even though Tarik Biberovic found a three-point play to help his team, Zalgiris signed off a 0-6 run capped by a tip-in by Blazevic to raise the difference to double-digits, 10-21, midway through the second quarter. Dyshawn Pierre and Duvieroglu showed up to start the hosts’ scoring engine, as Polonara finished a fastbreak to bring the hosts within 20-25. Lekavicius kept the visitors calm with the first Zalgiris three-pointer, which Nebo followed with a pair of free throws to restore a safe margin at 20-30. Fenerbahce found some relief from Duvieroglu and Pierre, who scored a buzzer-beating court-to-court layup that kept Zalgiris in sight, 24-30, at halftime.

Lukosiunas connected from downtown right after the intermission, and Blazevic banked a tough inside basket first, then drilled a mid-range jumper to bring Zalgiris to a double-digit advantage at 24-37. Polonara ended Fenerbahce’s offensive drought with a layup, but Kalnietis and Lukosiunas drained back-to-back triples that ripped it to 26-43. Hazer came up with a three of his own and Booker provided a strong alley-oop dunk that woke up Fenerbahce. Guduric followed with a three-point play that kept the hosts in the game, 34-45, after 27 minutes. The Serbian guard continued rocking with 4 more points and an assist for Biberovic and Hazer made it even tighter, 44-48, soon after. Lukosiunas came to the rescue for Zalgiris, nailing a redeeming triple that allowed Zalgiris to enter the fourth quarter still ahead, 44-51.

Fenerbahce had a powerful start to the fourth thanks to Guduric and Hazer. The former nailed a three and the latter brought the fans to their feet with a monster off-the-steal dunk that got the hosts within 49-51. Zalgiris didn’t panic, though, as Lukosiunas, Niels Giffey and Ulanovas answered quickly with one triple each to cool it down, 51-60. But Fenerbahce had not said its last word. Hazer scored inside, Biberovic contributed a three-point play and Polonara hit twice from behind the arc to tie it at 62-62 and set the stands on fire with 4 minutes remaining. Guduric completed the rally and got Fenerbahce ahead for the first time with a free throw. Then Hazer added a corner three to send the game to crunch time with the hosts leading 66-64. Ulanovas seemed to bring Zalgiris to the winning track with a triple entering the last minute, but Guduric replied from the same distance on the next possession to make it 69-67 with 43 seconds remaining. Kalnietis tried to take over on the other side, but he missed a three and was called for an offensive foul later that granted Devin Booker the chance of sealing the comeback from the line.

Comments

  1. Qwerty

    Motiejunai isvaikyk sia komanda, na kiek si cirka galima stebet? Pralaimesim mes ir KMT ir LKL, tegu dubleriai zaidzia, treneri is dubleriu, sis tegu grizta i Slovenija.

  2. 709

    Ir vel pabego pergale.

  3. Saulius

    Žaidė prieš Fenerį ir Gifajų

  4. ....

    Uzkalkit arenos duris, maldauju. Nebejuokinkit Europos. O Zdovco, kad po rungtyniu su rytu nebeliktu. Be trenerio ir tai geriau pasirodytu. Minute paimt ir per ja nieko nepasakyt ir bezdzione galetu. Uz sita analfabeta treneri ir darzelinokas geriau patreniruotu. GEDA!!!!

  5. Pnx

    Žalgirio “žaidėjai” išsigando, kad gali laimėt, kai turėjo +17, tai kad grįžt į sau normalią lūzerio būseną, rungtynes baigė su -6. Šaunuoliai vyrai!!!

  6. 125

    Cia jau dugno dugnas

  7. Aha

    Lauk ta trenerio parodija Jure, nebegaliu pakest sito mumijos su savo debiliskais keitimais ir 1e klases deriniais.

  8. Zzz

    Jau seniai buvo sakyta, kad sezonas palaidotas ir yra puiki situacija apsaudyt jaunima.Bet vistiek neleido Lukosiuno, kol puse komandos neiskrito. Ir tikrai vaizdo labai negadino. Bet kur tau, treneriukas geriau senus arklius nuvarys, nei rotacija isples. O kam tuos dublerius vezesi? Lagaminus patampyt?

  9. Fanas

    Tvjmt nesikeikiant, mest nafik tą debilą antakio pislį kuo greičiau. Kokiu subingalviu reik būti, kad matant jaip komanda važiuoja žemyn pametusi žaidimą ir net neimti minutės (nors tas treneriūkštis per minutę nieko išlement nesugeba), kad bent kažkaip bandyt pakeist žaidimą. Bl.. stovi pilnais triusikais molis ir absoliučiai jokios reakcijos. Įsivaizduoju, kad Žalgirio sirgaliai klykė prie telikų imti minutę, nu na.. ir aš prasikeikiau. Kokio bb reikėjo bauduot likus pusei minutės vietoj to, kad gal pabandyt apsigint, a, debilo tu gabale ? Ir kai persvėrė rezą, tik tada šis sukruštas trenerio iškamša paėmė minutę, kai jau buvo visiška žopa, nu pypiec :-( Kalno pindusai gale net nenustebino, ir taip smegenim neblizgėjo, bet ir tai … Eilinis 1001 kartas vėl ir vėl – įgyja persvarą ir beveik iškart į komą išsvaistant persvarą, nu bl… kada tas lochas pagaliau pasimokys, kada pradės mislyti, bl… jokių nervų čia neužteks. Šįkart žaidėjai stengėsi (išskyrus kelis lopus) laimėt, traukt žaidimą, tai ne trenerio iškamša viską ir vėl supiso. Kartoju dar kartą – mesti antakio pislį, imti Kemzūrą ar Kurtį ir per likusį sezono laiką pabandyt bent JKL išgelbėt, EL vistiek viskas jau seniai baigta, kitaip Motiejau ne tik sirgalius išvaikysi, bet ir sponsoriai pabėgs, o tada jau bus antroji žopa :-(

  10. Nu jo

    Tikiuosi sekmadieni kazkokios reakcijos is fanu, jeigu ju bus. Nes taip nebegalima. Jie degraduoja ir yra patenkinti. Ant tiek atsipute. O trenerio parodija net nebesistengia vaidint kad kazka dirba. Tegul zaidzia be trenerio, blogiau jau tikrai nebus.

  11. 709

    Ar ne laikas Motiejunui ivardinti komandos silpno zaidimo bei nusiteikimo priezastis!

  12. Darius

    gruodi Zenitas Barselonoje turejo +20 likus 9 min ir sugebejo pralaimeti, taip kad visko buna. Neuzteko jegu, Cavanaugh su Gifay nuliniai, Nebo pasiemes iseigine, o ant suolo keli dubleriai ir Miniotas. Mano manymu ir taip suzaide neblogas rungtynes, tik kai buvo +17, tai tikrai nesitikejo, kad pabaigoje bus -6. Ulia pries Guduriciu rankos nepakele, Kalnas puolime bauda gavo, o sekancioje atakoje mete lempa per rankas ir viltis mire. Cia kad turejom +17 su tokia sudetim buvo zygdarbis. Pririnkta gifaju, treneris abejotino lygio, izaidejo nera. Ir kam reikejo bauduoti, kai buvo -2 ir liko 30 sek ? As manau, kad reikejo gintis be baudu. Bet cia detales. O paemus lemiama minute nepabraizyti derinio ? Ar ten Kalnas toks glusas, kad bumpsejo bumpsejo ir tada pyst per rankas sviedini tiesiai i auta.

  13. g

    sekmadienis:
    kAs YrA??
    -nu zaidziam treniruojames
    zalia balta zalia balta

  14. ...

    apie tą trenerio parodiją daug komentuota. Visiem pritariu. Kuo greičiau varyti nx. Apie ulę noriu. Po tokių apšiktų rungtynių su draugu glėbesčiuojasi. Ne nervas ulę tąso, jam gi pochuj viskas. Atlyginimą taigi gauna. Motiejūnai – pirmu spyriu varyk nx ulę, ir dar kartą užsimojęs tą klouną “trenerį”

  15. Hyper

    Sunku zaist keturiese pries 6, t.y. pries Fener + Giffey

  16. Oho

    Kad jau ryt to treneriūkščio nebebūtų. Gana čia trenerį vaidint. Šeškus palyginus su šituo yra genijus O apie Giffai išvis tyliu, palikt jį oro uoste Turkijoj.

  17. Darius

    dar apie Gifay, tai ji reikejo ismesti is komandos, o ne Dragiciu. Gifay silpnas fiziskai, neturi prasiverzimo, neturi gynybos pagrindu, neturi sportinio charakterio, minkstas, kliunantis uz liniju. Si vakara jis savo zmogu praleisdavo tai pro galine linija, tai ant uselio gindavosi kazkodel is nugaros, nelaiku ir ne vietoj baudavo, puolime dovanojo varzovams kamuolius. Dragicius bent jau piktas, verzlus, bet buvo nusodintas ir ismestas. Sakyciau dar viena blogiausio vadybininko kliurka ir taip nesuskaiciuojamu kliurku kruvoje.

  18. Lytauer

    Antras kelinys. 5.45 laikas. Skirtumas 10-22. po minutes pertraukeles skirtumas 10-21 NEGI NIEKAS NEPASTEBEJO KAIP TURKAI TASKA NURASASE????? Aferistai!!!

  19. Apmaudu

    😀😁 Komandos nukraujave Zalgiris 3 kelinius Laikesi Deka Lukociuno 4 subirejo 17 Tasku isvaistyt

  20. Zdovcas

    Megejiskai klydome 😀 Neveltui zingsnis algal

  21. Nera

    Progreso Lukas Cavanaugh isblese Giffey nieko naudingo neduoda

  22. Zdovcas

    😀😁 Jaunuoliu pasirodymus isgyres Zdovcas Musu tikslas nebuti paskutiniams Sneka Vejus

  23. Kalnietis

    Paskandino gala Kas per Tritaskis sako Sprasti sprendimai

  24. Dariau

    Be cia kas kita Kai komandos nukraujusios Aisku Unics isbarste atrodo 20 tasku Barcelonoje

  25. Maratonas

    Plius laukia Didelis Kruvis Runktynes vidutiskai kas pustrecios dienos

  26. Kalnas

    Varidamas gavo prazanga puolime

  27. Ceponis

    Konstatavo Zalgirieciai nebetiki Zdovco sistema

  28. Linas

    Komentuokit komentavę, keikitės nesikeikę – jie tiesiog beviltiški visi: tiek treneris, tiek žaidėjai….Lukošiūnas turbūt Curry pasijautė:D:D:D

  29. Darius

    taip, mane pataisė, ten ne Zenit, o Unics Barselonoje per 9 minutes 20 taškų išbarstė. Bet Žalgiris šią savaitę ir su Jonava labai panašiai sužaidė, iš pradžių susikrovė didelę persvarą, o 4 kėlinuke jau buvo lygu. Tai tada pasakiau, kad gal fizinis pasirengimas prastas ? Nes ir vakar neišsaugojo skirtumo, o pabaigoje darė vien klaidas.

  30. vakar

    visi rode dideli nora , iskyrus nebo, ir tai yra kazkoks pliusas, bet aisku atejus lemiamam momentui kalnietis padare lemiamas klaidas, marekas irgi , dar anksciau lukosius praleido gynyboj trajaka , ule padveses tik ranka sugebejo pakelti pries guduriciu , bet kad treneris jokio derinio nesugalvoja paskutinem atakom tai jau visiskai nepriimtina , kaip teisingai sake zdovcas uzstriges 10 metu atgal , ir velnias ji atnese i musu galera?

  31. zaliai baltas

    Labai gaila kad pralošė. Pergalė buvo ranka pasiekiama.
    Nesuprantama tik, kodėl pabaigą žaidė ne Lekavičius, o slunkius Kalnietis.
    Džiugu už Lukošiūną ir Blaževičių.

  32. ....

    Jure Zdovc : “Tikslas nelikti paskutiniams”. Čia normalus trenerio pasakymas ? Tai kaip jis gali motyvuoti komandą, jei pats nieko netiki ? Aišku apie aštuntukus niekas nekalba, bet turi eiti į kiekvienas rungtynes kovoti dėl pergalės. Per tokius lavonus kaip Jure, turim demotyvuotą komandą. Mest lauk šitą klouną, nors ir be trenerio reiktų žaisti.

  33. manau

    kad uz sita treneri tikrai ne blogiau butu adomaitis , kemzura , netgi ir krapikas , arba aistentu bent paimtu. tyliu kurtinaiti tai isvis tyliu uz visus geresnis. Dabar matyt galvojama pratempti kaip nors sita sezona , ir kviesti maksvyti nors jisai visa vasara dirbs su rinktine ir negales ruosti komandos ir vel programuojamas bardakas kitam sezonui.

  34. Mauras

    Ar jau J. Zdovcas išvyko namo?

  35. asd

    atejo laikas krapui gelbeti zalgiri. kam laikyti neaisku uzsienieti jei turim panasaus lygio tautieti specialista

  36. A. Masėnas

    Kai buvo +17 ir feneris pradejo deginti skirtuma, kodel Zdovcas ta pramiegojo ? Iskart turejo imti minute

  37. manau

    nereikia klausyti tų karštakošiškų sperndimo siūlymų.Dabar keisti trenerį beprasmiška. Treneris turėtų būti tik lietuvis ir tokie dirba kitose šalyse. Kam rūpi klubo reikalai tas turi matyti. Tas pats ir su žaidėjais.

  38. Žaliai balta

    Lengviause visiems atsisedusiems ant sofos komentuoti ir treneri kritikuoti su kalniečių apgailetini jus visi esat aš paziuresiu kaip Žalgiris laimes ką tada snekesit pamenu kaip ant ules visi vare sezono pradzioj o paskiau uztilot zodziu kalbeti lengviause ir zarstyti kritika apgailetina

  39. Žaliai balta💚

    Lengviause visiems atsisedusiems ant sofos komentuoti ir treneri kritikuoti su kalniečių apgailetini jus visi esat aš paziuresiu kaip Žalgiris laimes ką tada snekesit pamenu kaip ant ules visi vare sezono pradzioj o paskiau uztilot zodziu kalbeti lengviause ir zarstyti kritika apgailetina

  40. Darius

    tai kada gi tas Zalgiris laimes ? Ir pries ka ?

  41. 💚💚💚

    Taip, kritikuoti lengviausia… Jokiu būdu nesiūlau ko nors atleisti, tiesiog norėjosi, kad prieš praeitą sezoną, komandą palikus Šarui, būtų kalbamasi su D. Adomaičiu, K. Kemzūra ar kitu tuo metu laisvu treneriu lietuviu. Tiesą sakant, niekada nesupratau to priešiškumo D. Adomaičiui… Buvęs žalgirietis, su „Žalgiriu“ tapęs Eurolygos čempionu, niekada nepylęs šiukšlių ant komandos… Nepriimtinas tik dėl to, kad dirbo samdomu dabartinio „Ryto“ treneriu? Ne vienas krepšininkas buvo susijęs su Vilniaus komanda, bet dėl to pasmerktas nebuvo… Na, tiek to…
    O dėl vakarykščių rungtynių ne pikta, tik liūdna. Gaila jaunimo. M. Blaževičius ir K. Lukošiūnas, anksčiau beveik negavęs progos pasirodyti Eurolygoje, negalėjo pasidžiaugti sužaistomis karjeros rungtynėmis, nes komandos pralaimėjimas viską nubraukė.
    Ir netiesa, kad komanda nenori laimėti. Nori… Visi kovoja, stengiasi… Matosi, ir M. Kalnietis, ir T. Cavanaugh nuoširdžiai stengiasi, tik ne visada pavyksta. Panašu, kad antroje rungtynių pusėje žaidėjai pavargsta, sutrinka, bandydami gelbėti padėtį, priima skubotus sprendimus, pasipila klaidos… Gaila žiūrėti… Ir J. Zdovcui kiekvienas pralaimėjimas daug nervų kainuoja, bet treneris čia nedaug gali pakeisti. Tiesiog šiemet toks mūsų pajėgumas…
    Ką gi, laukiame sekmadienio ir toliau palaikome savo komandą… Stiprybės, vyrai! Svarbiausia – nebijokite „Ryto“, iš anksto nenusiteikite pralaimėjimui jų arenoje ir tikėkite savo pergale… Taip, kai mes tikime jumis. Žalia, balta!

  42. 709

    Vakar FNB naudojo 10 zaideju is 11 registruotu, tuo tarpu Zalgiris tik 8 is 12. Gal tai ir leme nuovargi bei neteisingus sprendimus rungtyniu pabaigoje.

  43. Aha

    Turiu tik viena logiska paaiskinima, kodel atleidus Schilleri, PM nesamde Adomaicio ar Kemzuros. Nes pats suprato, kad komandos sudetis tokia tragiska, kad gaila degint lietuvi treneri. Tik pikta, kad vietoj prasto trenerio buvo paimtas toks pat prastas arba gal teisingiau netinkamas tokiai sudeciai, kokia yra dabar. Prasta sudetis + netinkamas treneris = toks shitshow, koki matom dabar.

  44. sezonas RIP

    Geriausias eurolygos vadybininkas parode kad ne toks geras kaip ji piesia ,su tokia zaideju komplektacija gali geriausia treneri tureti,bet pensininkai lavonai patogiai jauciasi ir ant suolo sededami.

  45. Ekspertai

    Jei Taip pralaimi Fenerbache Tai pries ka galima Laimet

  46. Samb

    To Aha teisingiausias komentaras kuris iš 100 beprasmių komentarų o čia tai į desimtuka

  47. Samb

    Kas dėl trenerio tai antakio tikrai po sezono nebus bet tai gal galima kažką dabar paimti iš lietuvių treneriu nes su antakių zopa konkreti

  48. To Samb

    O tavo komentaras koks prasmingas!

  49. Darius

    jau anksciau esu rases, kad sitos sudeties Zalgirio neisgelbes joks treneris, cia net Saras antaki trintu. Bet nesutinku, kad moliojunas suprato, kokia tragiska sudeti jis surinko, nes sezono pradzioje sake esantis kosmose, kokia stipri siemet komanda ir iskele tiksla patekti i top 8. Ir treneri jis pakeite ne nenoredamas sudeginti lietuvio, o dar pacioje sezono pradzioje, kai dar sedejo savo kosmose laukdamas pergaliu. Va jei dabar ismestu Zdovca, kuris jau sudege, tai per likusia sezono dali sudegtu ir dar vienas treneris. Be to, tas glusius dar su Schileriu neatsiskaite, o reiketu sumoketi dar ir Zdovcui ir tam busimam treneriui, kuris i toki gaisra uz dyka neitu. Ziurint atgal, logiskiausia buvo palikti Schileri, o ne keisti ji i labai panasaus lygio Zdovca. Ka reikejo vyt, tai asistentus is Austrijos megeju lygos, kuriu isvis net negalima buvo imti, bet genialusis kosmonautas pareme.

  50. KURTIS

    GĖDA ŽIŪRĖT Į ŽALGIRIO ŽAIDĖJUS JOKIO NOROLAIMĖT ATEINA Į AIKŠTĘ ATLIKTI LAŽO KAM TOKIE REKALINGI LEGIONIERIAI KAIP LATVIS VOKIETIS VEBSTERIS O LABIAUSIA NEREIKALINGI TOKIE KAIP ZDOVCAS ŠILREIS IR KT. YRA PAKANKAMAI LIĘTUVIŲ

  51. 709

    Pamirstam Stambula ir pabandom komanda uzvest rytojaus rungtynems. Kaip matau nei vadovybe,nei treneriai to nesugeba!

  52. Zdovcas

    Pats pasisake Kad su sia sudetim lengvai laimet negalime

  53. Darius

    sekancios rungtynes su statyba bus ne siaip sau, o situ lavonu patikrinimas. Jei jie turi savogarbos ir noro bent kiek nuplauti sezono deme, privalo laimeti, nes jei Statyba vel nusivalys i juos kojas, tada ne Zdovcas, o jau tas bukiausias vadybininkas turi trauktis. Gana jau to buko mesliaus kalbu apie kosmosa ir pralaimejimo po pralaimejimo bei zaideju sypsenu po pralaimejimu. Praknisit pries statyba, neikit kurvos i miesta, net nosies nekiskit, galesit ciaumot kebabus Vilniuje, apgailetini klipatos.

  54. g

    gal galima ta paliegeli gifaju paleist po siandienos rungtyniu? ir leleviciui perleist jo minutes?