Ulanovas pushes Zalgiris past Rytas in Lithuanian derby 24

BasketNews.com

Zalgiris Kaunas (17-1) defeated Rytas Vilnius (15-2) 72-67 (17-18, 21-15, 17-17, 17-17) in the Lithuanian Basketball League derby and got a significant advantage for first place in the regular-season standings.

In the first round, the Green and Whites suffered their first blow in the local competition, but this time Zalgiris were determined to not let their rivals get the best of them.

Edgaras Ulanovas excelled with 19 points and 8 rebounds. Lukas Lekavicius added 16 and Tyler Kavanaugh 15 points for the winners.

Ivan Buva had 20 points, while another 13 along with 7 rebounds were added by Arnas Butkevicius for the hosts.

Jurij Zdovc’s team lined up with a lot of significant absences. In addition to Janis Strelnieks, who is suffering from injury, the Lithuanian champs were also without Arturas Milaknis, Paulius Jankunas and Tai Webster, who are in quarantine with COVID.

The guests were ahead in the scoring for the most part of the match, with the margin reaching up to 12 points (33-45) midway through the third quarter. Rytas cut down the deficit to two (67-69), but Ulanovas made sure that the win wouldn’t change hands.

Zalgiris Kaunas: Edgaras Ulanovas 19 (7/9 FG, 3/4 FT, 8 REB, 3 TO), Lukas Lekavicius 16 (7/13 FG, 3 TO), Tyler Cavanaugh 15 (5/12 FG, 4/4 FT).

Rytas Vilnius: Ivan Buva 20 (7/12 FG, 6/7 FT), Arnas Butkevicius 13 (5/7 FG, 1/2 FT, 7 REB), Lukas Uleckas 10 (4/5 FG).

Comments

  1. 709

    Visus su pergale ir saldziu revansu!!! Saunuoliai visi!!!

  2. ...

    Va tokio lygio tas Lietuvos krepšinis… Jei rytas nesugeba įveikt pusę likusios žalgirio komandos, į kurią kojas valosi visa Europa.

  3. va

    taip reikia, iki padvėsimo kapotis prieš plytas raudonas

  4. 💚💚💚

    👏👏👏Sveikinam, vyrai! Ir džiaugiamės… Kad ir kas buvo, šįvakar atsilaikėte… Šaunuoliai!

  5. g

    nera keturiu zaideju o zaidimas geresnis. jei dar gifajaus neliktu, butu isvis pasaka

  6. Darius

    visus dorus krepsinio sirgalius su pergale. Dabar gal kam nepatiks, bet man nerupi, Lietuvos krepsinio lygis ziauriai smukes. Mums, kaip Zalgirio sirgaliams del pergales dziugu, bet zaidimo lygis liudina. Mane siandien ypac nuvyle Kalnietis, Gifay, tegu ji sikanti sutrauktu, ka jis cia veikia, Nebo. Nors losti nera kam, bet statybai vis tiek issparde subines. Daug, bet blankiai zaide Miniotas, nieko nedave lukosiunas. Nera kam zaisti, sudetis baisi, meistriskumo nera. Lyginant su tuo, kokia komanda turejome pries tris keturis metus, dabar tik anos komandos seselis, trupiniai

  7. Šančiai

    Šančiai sveikina vsus su pergale. VALIO. Tikėkime ir toliau Žalgirio vyrais.

  8. Aha

    Nepaisant visu problemu, kurios niekur nedingo, uz si vakara aciu. Abieju komandu zaidimas baisus (tikrai nesuprantu, kodel rytas taip liaupsinamas, bet ne man sprest, nes maciau tik antras ju rungtynes si sezona), bet gal pergale suteiks Zalgiriukui pasitikejimo ir teigiamu emociju, ko dabartinej situacijoj verkiant reikia.

  9. 709

    Pergale po pergales tai atsiras ir pasitikejimas,ir ugnele bei ryztas kovot del pergales. Bet siandien tai super!!!

  10. Buk

    geras nesižudyk plytfani, tavo plytom taves reikia

  11. Senis

    Ziurint i Gifaju (nekalbant apie jo pasibaisetina zaidima) toks vaizdas, kad jam su sveikata yra prastai – atrodo kaip koks dziovininkas ar sergantis veziu arba cia taip ji kovidas apgriauze. Subloges visiskai lyginant su kokiu poros menesiu atgal vaizdu. Gal del to ir nesizaidzia jam ?

  12. Nevisi

    Giffey jau pastoviai nepastebimas blankus

  13. Kaunas

    Zalgiriui tiesiog sekesi del Ryto prastai metamu Tritaskiu 4 is 21 19 proc

  14. Zybenas

    Taip ar taip Zybenas nenusipelnem Laimet Kaip Tycia isskyre netinkama zaideju nusiteikima Zalgiris neblogai spaudesi priverte Ryto zaidejus klysti ir Sunkius metimus ismesti

  15. Ulanovas

    MVP Jau Kelintos runktynes traukia Ule Pradedant Nuo Siauliu O Ule vis kiek sulaukdavo kritikos

  16. Del Giffey

    Labai blogai tiesiog. Viskas ka dare Giffey buvo blogai ir dabar yra aisku kodel jo zaidimo laikas sumazejes Vokietis yra absoliuciai prarades pasitikejima

  17. Rimantas Miškinis

    Nenoriu labai ginti ryto,nes visuomet laimi geriau pasiruošęs,bet teisėjai ištraukė Žalgirį.Kalniečio smūgis į smakrą,Butkevičiaus švarus kamuolio perėmimas ir ypač krepštelėjimas nago juodymą prieš paskutinį tritaškį!Ir vistiek Žalgirį su pergale!

  18. nenusisnekek

    laukini, o kaip lukui prazanga puolime, kaip prazanga cavana puolime kai butke ne stovejo ir judejo , ir dar panorejus galima surasti , taip kad buvo i abu puses teisejavimas, kalnietis aisku kale , bet nekele rankos o su petim , todel ir nesvilpe. Uzknis atokie sveikinimai is tavo puses, sergi uz ryta , nera ko cia komentuoti.

  19. ....

    Gal reikia dar labiau pavaryt ant jų, kad pyktis sukiltų ? Tai gal būtų motyvuoti ir Eurolygoj, o ne tik prieš Rytą ? :D :D

  20. Rimantui Miškiniui

    Kaip nusibodo tie amžini: “Teisėjai ištraukė “Žalgirį”…” Vakar, jeigu ir buvo abejotinų teisėjų sprendimų, jie buvo palankesni “Rytui”. Vilniečiai turėjo visas galimybes: išankstines liaupses, favoritų statusą, daugiau sveikų žaidėjų; savo areną, savus sirgalius, savus rungtynių komentatorius… ir vis tiek blogai…

  21. A G

    nu tai sudedam taskus ant i, sedi pensininkai, kas karantine, kas nenori zaist, liko normalus pasiaukojantys zmones, kuriems dega akys kaip nori kovot, zaist ir laimet. nafig jankunas, milaknis, lavergne, , tai webster , latvis, be reikalo zdovcas dar kalnieti isleidineja i aikstele kamuolio bumsitoja, daugiau zalos negu naudos.Va ir du limonai susitaupo, ka bl Zalgirio klubas labdaros organizacija? von situos lopus is klubo kuo greiciau, susitaupys lesos sekanciam sezonui. prisirinlo cia kazkokiu lopu. zalgiris 2 komandoje tokiu yra labai daug ir dar norinciu zaist , kovot ir tobulet. kazkoks kosmaras vayboj, …..uzmuskit niekaip nesuprantu motiejunai.

  22. Ryto fanai

    😀 Perspejo Zalgiriecius Sikart pasiseke Zalgiriui bet tai dar ne pabaiga

  23. vytautas

    Siaip tai reiketu priziureti Zalgirio valdybai sia komentaru svetaine, nes ten dauguma isitaise Zalgirio priesai.

  24. kokie

    cia priesai , snarglius visiem zinomas rasineja , palikim ramybeje.