Žingsnis į ateitį: „Žalgirio“ trenerių štabe K.Maksvytis keičia J.Zdovcą 14

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandos trenerių štabe – permainos. Nuo praėjusių metų spalio vidurio ekipai vadovavęs Jure Zdovcas abipusiu sutarimu palieka komandą, o vyr. trenerio postą nuo antradienio užims 44 metų Lietuvos rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Kartu su juo trenerių štabą papildys ir „Žalgirio“ sistemoje prieš kurį laiką jau dirbęs Gintaras Krapikas. Komandoje ir toliau darbuosis Tautvydas Sabonis ir Evaldas Beržininkaitis.

„Visų pirma, noriu padėkoti treneriui J.Zdovcui už jo darbą ir atsidavimą. Prie komandos Jure prisijungė tikrai ne lengviausiu metu, bandė jai padėti ir už tai nusipelno gerų žodžių, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Visgi nusprendėme dėti pamatus ne tik šio sezono pabaigai, bet ir kitiems metams, todėl nusprendėme permainų imtis jau dabar. Ne paslaptis, kad K.Maksvytis vasarą turės praleisti laiko darbuojantis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje, tad šio sezono mėnesius spės išnaudoti tiek susipažįstant su komandoje esančiais krepšininkais ir treneriais, tiek perteikiant savo filosofiją ir mentalitetą klube liksiantiems žmonėms, kad naujam sezonui būtų galima ruoštis pagal aiškų planą.“

Praėjusių metų rudenį Lietuvos rinktinės vyr. treneriu tapęs K.Maksvytis pastaruoju metu darbavosi Permės „Parma“ ekipoje, kurią paliko Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje. Prieš tai jis dirbo Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ komandose, kurias buvo atvedęs ir į Lietuvos krepšinio lygos finalus. Su „Neptūno“ klubu 2014–2015 m. sezone K.Maksvytis buvo debiutavęs ir Eurolygoje.

Skambių pergalių K.Maksvytis yra pasiekęs ir treniruojant 1992 m. gimimo Lietuvos jaunimo rinktines. Jam pavyko iškovoti trijų Europos čempionatų (su U-16, U-18 ir U-20 rinktinėmis) ir pasaulio jaunimo čempionato (U-19) aukso medalius.

Sutartis su K.Maksvyčiu sudaryta pagal formulę 2+1 (neskaičiuojant šio sezono).

K.Maksvytis pastarosiomis dienomis viešėjo JAV, kur aplankė Lietuvos rinktinės kandidatus, ir tik pirmadienį grįžo į Lietuvą. Antradienį jis jau prisijungs prie Kauno „Žalgirio“ treniruočių.

Interviu su K.Maksvyčiu artimiausiomis dienomis pasirodys „Žalgiris Insider“ platformoje, o vėliau bus surengta ir vieša spaudos konferencija.

Komentarai

  1. 709

    Super naujiena!

  2. Darius

    trečias treneris per vieną sezoną.

  3. Puiku

    Geras sprendimas Kaziui anksciau pradet darbus sunkios dienos dienos Dzovcui 😀 ipac po vakar Motiejunas gerai apgalvojo Dzovcas ramia galva isvyks namo

  4. Heyhey

    Pagaliau pribrendo, matyt privedė ta nekompetencija

  5. Mantas

    Nu čia parodyta nepagarba Zdovcui, reikėjo leisti bent laimėti LKL auksą, visgi tokį sunkų sezoną turėjo….

  6. ....

    Pagaliau!!! Bet eilinį kartą pavėluotai. Išvis nesupratau kam jį ėmė. Krapikas manau neblogiau būtų pasirodęs. Smagu, kad bent dabar bando taisyti klaidas, bet dėja per daug pridirbta vienam sezone. Mokėsim atlyginimą trim treneriam. Mokinkitės, kaip reikia švaistyt miesto pinigus.

  7. Fanas

    Biški ne į temą – per tą dalbajobą antakio krušlį dabar turim tik antrą vietą sezone, bl… sutrauka :-( Ir kaip sakiau prakeiktas kiaulystės dėsnis – šūdryčio kabelis nepatvarkė, o mes matyt kabeliui prapisam, na ir va pusfinalyje bl.. turėsim kabelį, o šūdrytis kaip šūdas plauks iki finalo. Svolačius antakio dročintojas kiek pridirbo komandai, jau anksčiau reikėjo spirt tą antitreneriūkštį :-(

  8. Žalias .

    Naujiena,kurios niekas nesitikėjo! Žalgiris pasiekė dar viena rekorda- pakeitė trečią trenerį sezono metu! Kas db laukia Žalgirio?? Db reikia Maksvyciui palinkėti tik stiprybės,ištvermės ir sėkmės naujame kelyje! Tikekim,kad „žalieji“ sugebės laimėti LKL ir naujam sezonui surinkti stiprią sudėtį, galinčią galynėtis su Eurolygos grandais..Sėkmės!

  9. Zzz

    Sėkmės Jurei. Nieko prieš jį neturiu, bet visi supranta, kad kaip treneris Eurolygos komandai netinkamas. Negalim sau leisti pusę komandos pūdyt ant suolo, o kitus nuo kojų nuvaryt. Tik jei kas nesigauna, viskas, daugiau nepakilsi. Treneris ir turi išaiškint žaidėjui ko jis nori ir išnaudot jo pliusus.

  10. Zalgiris

    🔥 Kas galejo pagalvot Balandi zalgiris praras 1 vieta Lenteleje mesmale Karsta

  11. Expertas

    Dar šį sezoną spės ir Maksvytį atleisti.

  12. A G

    viskas butu gerai, bet, nafig cia krapikas…….

  13. Linas

    Idomus ir netiketas sprendimas…Kaziukas rizikuoja kazkiek. Sekmes!!!

  14. Asdf

    Gal ir gerai, kad atleido Jure. Žmogui jau turbūt nebe treniravimas galvoje buvo, kaip sužinojo, kad ir taip po sezono nebebus jo komandoje.