„Žalgiris“ Šiauliuose triumfavo po pratęsimo (VIDEO) 12

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo antrą pergalę „Betsafe-LKL“ čempionato mažojo finalo serijoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje rezultatu 90:85 (26:17, 17:18, 17:27, 20:18, 10:5) po pratęsimo įveikė „Šiauliai-7bet“ komandą.

Tyleris Cavanaugh kartu su Joffrey Lauvergne dvikovą pradėjo dvitaškiais, Mantas Kalnietis realizavo baudų metimus, o Janis Strelniekas ir Edgaras Ulanovas taikliai atakavo iš toli – 12:5. E.Ulanovas ir M.Kalnietis pataikė po dar du baudų metimus, po dvitaškį įmetė Marekas Blaževičius ir Nielsas Giffey, o Paulius Jankūnas surinko šešis taškus – 26:17.

M.Blaževičius pridėjo dar tris taškus, iš toli pataikė Artūras Milaknis, o T.Cavanaugh ir E.Ulanovas sumetė dvitaškius – 36:24. A.Milaknis smeigė dar vieną tritaškį, du taškus įsirašė T.Cavanaugh, o Joshas Nebo įdėjo iš viršaus – 43:35.

Po pertraukos M.Kalnietis pataikė iš toli, J.Strelniekas pasižymėjo taikliu dvitaškiu, tačiau šešių minučių atkarpą skaudžiai pralaimėję žalgiriečiai jau vijosi varžovus – 48:52. Du tritaškius vieną po kito pataikė A.Milaknis, Lukas Lekavičius įmetė du baudų metimus, o P.Jankūno ir M.Blaževičiaus dvitaškiai užbaigė ketvirtį – 60:62.

Lemiamo ketvirčio pradžioje tritaškį smeigė ir du baudų metimus pataikė E.Ulanovas, dvitaškiais pasižymėjo M.Kalnietis ir T.Cavanaugh, tačiau kėliniui įpusėjus vis tiek teko vytis šeimininkus – 69:70. T.Cavanaugh sumetė keturis baudų metimus iš eilės, M.Kalnietis švystelėjo tritaškį, po du taškus pelnė N.Giffey ir E.Ulanovas, o komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą – 80:80. 

Pratęsime dvitaškius sumetė N.Giffey ir E.Ulanovas, keturis taškus iš eilės surinko J.Lauvergne, o Karolis Lukošiūnas baudų metimais įtvirtino pergalę – 90:85.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 16 (7 atk. kam.), A.Milaknis 12, T.Cavanaugh 12, M.Kalnietis 12 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 8, M.Blaževičius 7, J.Lauvergne 6, N.Giffey 6 (5 atk. kam.), J.Strelniekas 5, J.Nebo 2, L.Lekavičius 2 (5 rez. perd.), K.Lukošiūnas 2.

„Šiauliai-7bet“: N.Bezbradica 16, M.Varnas 16, D.Sabeckis 12, G.Staniulis 11, A.Urbutis 11.

Komentarai

  1. motiejau, palik postą, ačiū tau už tragišką sezoną

    Panašu, kad komandą tikrai valdo gaujinė – mafijinė struktūra ir šitas (turbūt kacapstano pavyzdžiu) tikrai klaidų nepripažins ir pats iš posto neišeis. Nenoriu jo vadint tokiais epitetais, kurie kilo į galvą žiūrint eilines „tokias“ rungtynes. Bet keistis tikrai reikia, ir pirmiausiai nuo GM…

  2. Jo

    Gėda kaip taip žaisti vienas delną spaudžia malde kita dieną sudinai žaidžia

  3. .

    turbut vienintelis kelias ispirdolinti supervadybininka-direktoriu-prezidenta yra isperkant visas jo turimas akcijas, pasiulant tokia kaina kurios jis tiesiog negaletu atsisakyt.

  4. Garasc

    Apie šį sezoną jau neverta kalbėti. Dėl kito sezono- neramu dėl 2 dalykų- nejaugi paliks Maksvytį? Čanakas- 1000× geriau. Antra- jau pykina nuo Motiejūno vaizdo

  5. Sigis

    Kazys visiskai nesigaudo keitimose,puolimas tik per ule mest nx ji po sezono nes bus amen

  6. Isvargo

    Kalnietis 12 tasku 😀😁 isove Lekavicius jau sedo baterijos

  7. Isikapste

    Siauliai galejo Laimet Sabeckis baudos nepataike varno skubejimas zalgiris 3 kelini sugriuvo

  8. Isikapste

    Nybo kazkur Stambule visa serija blankus Lauvergne ir mazai motyvuotas

  9. Ule

    Gerai isnaudojo nugara pries Sabecki

  10. Darius

    gaila, kad Siauliai neislygino rezultato. Molio vadybininkas su treneriu Moskvicium gavo proga pasidziaugti. Ant tiek degradavusio Zalgirio gyvenime nebuvo per visa komandos istorija.

  11. Blabla

    Iki ko nusiritom… Žalgiris tapo Šiaulių lygio komanda…Baisu. Tikrai norėčiau tikėti, kad kitas sezonas bus sudėliotas kaip priklauso

  12. Linas

    Atrodo intriga,pratęsimas,kova,bet visiškai neįdomu …Lauvergnas su Nebo jau turbūt čemodanus susipakavę,trys Žalgirio centrai surinko mažiau taškų nei Staniulis su Urbučiu…