„Žalgiris“ sezoną užbaigė iškovodamas bronzos medalius (VIDEO) 15

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sezoną užbaigė rezultatu 4:0 laimėdami „Betsafe-LKL“ čempionato mažojo finalo seriją ir iškovodami bronzos medalius. Paskutinėse sezono rungtynėse Kazio Maksvyčio auklėtiniai Šiauliuose rezultatu 89:76 (23:26, 21:14, 23:15, 22:21) įveikė „Šiauliai-7bet“ ekipą.

Tyleris Cavanaugh pataikė dvitaškį ir vėliau pridėjo tritaškį, dviem taškais pasižymėjo Mantas Kalnietis, o Edgaras Ulanovas įdėjo iš viršaus – 9:15. T.Cavanaugh vėl pataikė iš toli, Marekas Blaževičius surinko šešis taškus, sėkmingą reidą po krepšiu surengė E.Ulanovas, o Karolis Lukošiūnas smeigė tritaškį – 23:26.

Keturis taškus iš eilės surinko Paulius Jankūnas, iš viršaus įdėjo Nielsas Giffey, nuo baudų metimo linijos tašką įsirašė Joshas Nebo, o Artūras Milaknis taikliai metė iš toli – 33:29. Janis Strelniekas ir A.Milaknis pridėjo po dar vieną tritaškį, du baudų metimus sumetė J.Nebo, o M.Kalnietis pirmą rungtynių pusę užbaigė tritaškiu – 44:40.

Iškart po pertraukos dvitaškiu pasižymėjo T.Cavanaugh, penkis taškus iš eilės surinko J.Strelniekas, o tarp komandų jau buvo dviženklis skirtumas – 51:41. M.Blaževičius atliko dėjimą į krepšį ir sėkmingai sužaidė nugara, keturis taškus pelnė ir J.Nebo, A.Milaknis ir P.Jankūnas smeigė po tritaškį, o komandos kapitonas dar sumetė du baudų metimus – 67:55.

Keturis taškus įsirašė M.Blaževičius, po dvitaškį pataikė K.Lukošiūnas, L.Lekavičius ir T.Cavanaugh, o N.Giffey ir A.Milaknis pasižymėjo tolimais metimais – 83:65. Iki dvikovos pabaigos po tris taškus dar pelnė M.Blaževičius ir A.Milaknis, o paskutinės P.Jankūno karjeros rungtynės buvo paženklintos pergale rezultatu 89:76.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 17 (12 atk. kam.), A.Milaknis 15, T.Cavanaugh 12, P.Jankūnas 9 (5 atk. kam.), J.Strelniekas 8, J.Nebo 7, M.Kalnietis 5, N.Giffey 5, K.Lukošiūnas 5, E.Ulanovas 4 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 2 (6 rez. perd.), R.Miniotas 0.

„Šiauliai–7bet“: D.Sabeckis 23, I.Armwoodas 11, I.Sanonas 10, A.Urbutis 10.

Komentarai

  1. ....

    Ir vėl ta paskutinė dalis su Jankiu sugraudino. Kadangi maždaug tais metais pradėjau i halę eiti, man Žalgiris labiausiai asociuojasi su Jankiu. Net neįsivaizduoju kito sezono be jo. O kas dėl šio sezono, tai pagaliau jis baigėsi ir pusės komandos žaidėjų net matyt nenoriu daugiau.

  2. Aha

    Vau bronza, tiesiog šaunuoliai. O jei rimtai, tai pagaliau baigėsi šitas gėdos maratonas. Nebereikės daugiau žaidėjams eiti kryžiaus kelius, o mums žiūrėti į jų kančios perkreiptus veidus.

  3. 709

    Na tai visus su pirma Zalgirio bronza LKL istorijoje ir kosmarisko sezono pabaiga. Laukiam vasaros darbu ir kardinaliai kitokio sekancio sezono. Sekmes visiems!

  4. Paguoda

    Del bronzos Na pradzioje Siauliai geriau atrode na Siauliams jegu pristigo Na dauguma Zalgirieciu nepersistenge Tik Blazevicius Cavanaugh Milas

  5. Imam

    Zalgiris vilioja Chrisa Jonesa

  6. Lekavicius

    Jau pervarges sunkiai sekes Na zalgiriui pasiseke del Siauliu mazu pajegu

  7. Darius

    norejau parasyti ilga komentara apie sezona, bet ka cia pliurpti, kai is 3 vietos eurolygoje nugarmi i 3 lkl-e, tai komentarai nereikalingi. Pinigu LKL masteliais buvo labai daug, o rezultatas apgailetinas. Kalciausias del sito be kalbu motiejunas. Ir esu tikras, kad Zdovcas komanda butu nuvedes bent jau i finala. Sezonas labai labai nuvyle, pirma karta gyvenime pradejau sirgti uz Klaipeda, uz Panevezi, kad nugaletu situos degradavusius slunkius ir supurtytu ta motiejuno supuvusia iki pamatu aplinka. Norisi rimtu isvadu, skaidrumo, profesionalumo, atsidavimo reikalui, idetos sirdies i darba. Ne taip kaip dabar.

  8. ;)

    Sekmes Jankiui tolesniuose darbuose. Tegul karjera uz aiksteles ribu buna dar ispudingesne nei aikstelej.

  9. Komanda

    Dabar puse komandos keisti

  10. Jankunas

    Jau norejom atostogu

  11. Vasara

    Jau reikes padaryt isvadas susikomplektuoti komanda sunkiai dirbti ir istaisyti padeti

  12. Gedutis

    Noriu sakysiu kad Jankūnas turi lkl auksą, sidabrą tai trūksta bronzos ką tik laimėjo tada jau gerai pakabinti ant sienos ir baigiant karjerą. :)

  13. kasaras

    gerbiamieji sirgaliai ir garbes klubo nariai,
    neturiu galimybes apsilankyti arenoje ir vaizdingai isreiksti savo nuomone del tragisko sio sezono bei pauliaus motiejuno nekompetencijos komplektuoti zalgirio sudeti,todel prasau-paprotinkit manta kalnieti ir artura milakni,kad susiprastu palikti komanda patys.

  14. Kalnietis

    Turi kontrakta pats nenuspres baikti karjeros kas cia zino kaip kitam sezone atrodis Eurolygoje

  15. Gerasis lenkas

    Su Krapiku kitas sezonas ko gero bus dar tragiskesnis nei sis. Kodel Zalgiris tampa nusipelniusiu seniu kapinemis ? Duokit vieta jiems pirmoje eileje ir to gana. Gali kokia dinozauru tribuna padaryti, ar loze. Nebutina visus i komados karsinima ikinkyti