Kauno „Žalgiryje“ – iki Europos taurės finalo nukeliavęs atletiškas aukštaūgis 17

Kauno „Žalgirio“ komanda baigė formuoti aukštaūgių gretas. Artėjančiame sezone priekinę liniją cementuos 25 metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas Kevarriusas Hayesas. Atletiškumu ir gera gynyba garsėjantis amerikietis su Kauno klubu pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“.

K.Hayesas Kaune pakeis su komanda atsisveikinantį Joffrey Lauvergne‘ą, kuris „Žalgiryje“ rungtyniavo pastaruosius du sezonus.

Kiek anksčiau, pasinaudojus sutartyje numatyta išpirkos galimybe, į Tel Avivo „Maccabi“ persikėlė ir Joshas Nebo, o Marekas Blaževičius pasuko į Ispaniją.

Naujajame sezone baudos aikštelėje šalia K.Hayeso grumsis į „Žalgirį“ sugrįžęs Laurynas Birutis ir per porą pozicijų galintis žaisti komandos naujokas Rolandas Šmitas. Su dviguba LKL ir NKL licencija komandoje rungtyniaus Motiejus Krivas.

Praėjusiame sezone K.Hayesas rungtyniavo Bursos „Frutti Extra“ komandoje. Ši Turkijos ekipa puikiai pasirodė Europos taurės varžybose, kurioje nukeliavo iki finalo. Aštuntfinalyje „Frutti Extra“ iš Europos taurės eliminavo turnyro favoritu laikytą Belgrado „Partizan“ klubą.

Starto penkete rungtynes pradėdavęs vidurio puolėjas Europos taurėje per mačą rinkdavo po 9 taškus ir 7 atkovotus kamuolius bei dar įspūdingesnius rodiklius demonstruodavo gynyboje: pagal perimtus kamuolius (po 1,5) ir blokus (po 1,1) jis buvo tarp penkių geriausių Europos taurės žaidėjų.

Turkijos čempionate K.Hayeso statistika buvo panaši: vidutiniškai po 9,7 taško, po 6,1 atkovoto kamuolio ir po 1,4 bloko (antras rezultatas lygoje) per rungtynes.

K.Hayesas turi ir Eurolygos patirties – 2020–2021 m. sezone jis rungtyniavo Vilerbano ASVEL komandoje.

Metais anksčiau profesionalo karjerą Europoje amerikietis pradėjo Kantu „Acqua S.Bernardo“ ekipoje ir Italijos lygoje pirmavo pagal blokuotus metimus (po 2,6 bloko per rungtynes).

Komentarai

  1. Linas

    Priekine linija „ant popieriaus“ atrodo silpnokai, na bet laikas parodys – paziuresim…

  2. .....

    Nežinau, bet sudėtėle, man bent jau, neatrodo kažkuo geresnė už praeito sezono. Bet kenčiam už pono vadybininkėlio padarytas klaidas. Nebegalim prisikviesti bent kiek geresnių legionierių, dėl praeito sezono nesąmonių.

  3. Saulius

    Nu praeito sezono centrai – tai na**ui

  4. Pydariuks

    Manau Kevarius Hayes’s, yra puikus pirkimas nes ginyboje atrodysime žymiai stipresni, ar ne taip? ‘Lohai’

  5. Samb

    Normali sudėtis tikrai nepalyginti su kuri buvo bet reiks laiko susižaisti bet aš dar norėčiau atakuojančio gynėjo tada būtų liuks

  6. Welcome

    Kevarrius Hayesas🔥👊💚

  7. Welcome

    Solydu geresne sudėtis už pernai 🔥💚💯

  8. 00001111

    Tikrai visai neblogas pirkinys

  9. b

    geriau jau sitoks mazesnio talento, bet simtu procetu save atiduodantis centras nei slunkius prancuzas. tokio ugio ir duomenu zaidejui blokuot vos kelis metimus per sezona yra tiesiog geda, ne per kur jis nebuvo vertas tu pinigu kuriuos gavo

  10. Vycka

    bendrai paėmus pagal skillsus šitas lenkia Nebo, gynyboje labai pastebimai, puolime jie panašūs, Birutis tikrai lenkia Mareka, nėra ko ginčytis, Šmitas – Jankūną, pf galės pažaisti kartais ir Butkevičius iš naujokų, priekį turime sustiprėjusį, kitose grandyse net nėra ką kalbėti, kai vietoj Websterio Evansas, o vietoj Strelnieko Brazdeikis, bet manau, ka bu dar vienas pg-sg, pageidautimna tikras snaiperis, na, ir žiūrėsim, LKL tokiai sudėčiai neįmanoma įkąsti, EL net dsu praeitą lavonine ne vieną pajėgų klubą nukalėm, taio dabar pergalių bus daugiau, tik nežinia, kiek tas daugiau ir kokiai vietai to pakaks

  11. Saulius

    Visada geriau mažiau talentingi pitbuliai, nei talentingi plevėsos. Žalgiris šiemet bus labiau mylimas.

  12. Zalgiris

    Lauksim atvykstant Legionierių ir pirmųjų draugysku runktyniu debiutuoti

  13. ispudis

    manau komplektacija baigta.yra geresne nei paskutinius du metus

  14. Komplektacija

    Apie pabaiga nieks neskelbe

  15. Linas

    Trylika žaidėjų turim su Krivu, na bet viena legionieriaus vieta vis dar laisva.Greiciausiai pasistiprinimui sezono eigoje, jei prireiks ir atsiras tinkamas variantas…

  16. Samb

    Legionieriaus vietos dvi ismok skaičiuoti iki sesiu

  17. Linas

    Kodel gi tik dvi, imam visus legionierius, busim kaip Wilno Zalgiris:D:D:D Skaiciuoju penkis, nes uz sesta legionieriu LKL ima papildoma mokesti, bet cia tik tarp kitko.