Kauno „Žalgiris“ – tarp pretendentų laimėti „One Team“ programos apdovanojimą 0

Kauno „Žalgirio“ veikla Eurolygos „One Team“ programoje, skirtoje socialiai jautrių bendruomenių ugdymui per krepšinio žaidimą, vėl neliko nepastebėta – Kauno klubas pateko tarp šešių pretendentų laimėti „One Team“ programos apdovanojimus, kurie šiemet rengiami jau šeštą kartą.

Kartu su tituluočiausiu Lietuvos klubu dėl apdovanojimų varžosi Eurolygos klubai Pirėjo „Olympiacos“ (Graikija), Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija), Milano „AX Armani Exchange“ (Italija), Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) ir „Bourg“ (Prancūzija) iš Europos taurės. Kam atiteks apdovanojimai paaiškės jau kitą savaitę.

Reprezentacinė Lietuvos komanda viso praėjusio sezono metu dirbo su jaunuoliais iš „Specialioji Olimpiada Lietuva“ organizacijos, o ambasadorių vaidmenį užėmė Marekas Blaževičius bei Nielsas Giffey. Į užsiėmimus buvo įtrauktas ir „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas.

Eurolyga įvertino ir vienos „One Team“ programos dalyvės Rūtos sėkmės istoriją.

Aistringa sporto gerbėja projekto pradžioje vengė socialinio bendravimo su kitais projekto dalyviais, nepasitikėjo savimi ir buvo kamuojama nerimo.

Kartu su Kauno „Žalgiriu“ programoje dalyvavusi mergina buvo raginama įsitraukti į žaidimus, bendrauti su komandos draugais. Pamažu mergina drąsėjo, nebevengė iššūkių ir nesėkmių treniruotėse bei pradėjo lengviau bendrauti su aplinkiniais.

Dabar Rūta svajoja tapti profesionalia krepšininke ir atstovauti Lietuvai. „One Team“ dėka šios svajonės gali tapti realybe. Dar svarbiau, kad dabar ji yra savimi pasitikinti jauna mergina su plačia šypsena, gebanti pradėti pokalbius ir susirasti naujų draugų.

Eurolygos vyriausioji verslo vadovė Roser Queralto teigė: „Per paskutinius metus matėme fantastišką mūsų klubų įsitraukimą į savo bendruomenes visoje Europoje, nepaisant COVID ribojimų. Buvo itin džiugu matyti mūsų programos dalyvius su treneriais ir ambasadoriais vėl bendraujant akis į akį ir mokantis, kaip krepšinyje naudojamas vertybes pritaikyti gyvenime. Tarp pretendentų laimėti apdovanojimus buvo galima priskirti ir daugiau klubų, bet šie išsiskyrė šiek tiek daugiau“.

„Žalgirio“ organizacija nuo 2017-ųjų iškovojo jau tris apdovanojimus „One Team“ veikloje. Žalgiriečiai pelnė auksą pačiuose pirmuose apdovanojimuose 2017 m., o 2018 ir 2021 m. atsiėmė bronzinį apdovanojimą.

Komentarai