Kauno „Žalgirio“ marškinėlius apsivilks ir A.Polonara 15

Antrą Eurolygos reguliariojo sezono ratą Kauno „Žalgiris“ pasitiks ir su antruoju naujoku. Daugkartiniai šalies čempionai iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 31-erių puolėju Achille Polonara.

203 cm ūgio krepšininkas sezoną pradėjo Stambulo „Anadolu Efes“ klube, kuriame rungtyniavo ir kitas į Kauną atvykstantis žaidėjas Isaiah Tayloras.

Italijos rinktinės aukštaūgis šio sezono Eurolygoje aikštėje praleido vidutiniškai po 11 minučių per rungtynes, pelnė po 2,9 taško ir rinko po 2,2 atšokusio kamuolio.

Karjerą gimtosios Italijos „Teramo“ klube pradėjęs krepšininkas vėliau žaidė tos pačios lygos „Varese“, „Reggiana“ ir Sasario „Dinamo“ ekipose, o nuo 2019-ųjų pradėjo rungtyniauti Eurolygoje.

Iš pradžių A.Polonara blizgėjo Vitorijos „Baskonia“ ekipoje, kurioje praleido dvejus metus. Antraisiais savo metais Ispanijoje jis Eurolygoje vidutiniškai rinko po 12,2 taško, po 6,6 atkovoto kamuolio (antras rezultatas lygoje) ir po 16,5 naudingumo balo per rungtynes.

Vėliau universalaus aukštaūgio karjera pakrypo į Turkiją. Praėjusiame sezone jis vilkėjo Stambulo „Fenerbahce“ marškinėlius, o nuo šio sezono pradžios atstovavo Eurolygos čempionams „Anadolu Efes“.

Su Italijos rinktine A.Polonara taip pat dalyvavo pastarajame Europos vyrų krepšinio čempionate ir padėjo jai nužygiuoti iki ketvirtfinalio. Naujojo žalgiriečio indėlis buvo svarus – 11,3 taško, 6,9 atkovoto kamuolio ir 15,6 naudingumo balo per rungtynes.

Kauno „Žalgirio“ naujokas rungtyniaus 25-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais ir į Lietuvą atvyks artimiausiu metu.

Komentarai

  1. Deividas

    Saunus pirkinys!!!

  2. 00001111

    Puikus pirkinys

  3. Linas

    Geras žaidėjas,kuris buvo visiškai nusodintas Atamano…Visgi nusprendė pasirinkti Žal

  4. Dainius

    Labai geri abu pirkiniai. Turėtų greitai pritapti prie Kazio schemų. Turi atsigaut tiek Polonara tiek Tayloras

  5. Linas

    Girį daug žaidimo laiko ir atsigauti psicholigiškai,o ne Virtuso pinigus.Aišku prisidėjo ir banas registruoti naujus žaidėjus zvezdai…Solidus pirkinys!!!

  6. Gediminas

    puiku

  7. Trumpai tariant

    Super.

    Linkejimai Cavanaugh ir Evansui pasveikt.

  8. Akvilė

    Labai džiaugemės ir nekantraujam išvysti. Sekmės!

  9. Bravo

    Du naujokai per dvi dienas zaibyskai pasipildyta stipriai didelis nuopelnas zalgirio vadovybe Welcome Tayloras Polonara💚

  10. Darius

    jei ne pilna sirgaliu arena, situ naujoku nebutu

  11. coolmanas

    Oho, tai bent

  12. Qwerty

    Greitas pasirašymas – puiki. Bet mažiau euforijos, palaukim kol įsilies į komandos žaidimą, krepšinį ne pavardės žaidžia 😉

  13. Artūras

    Benvenuto Achille !💚🤍💚🤍😀

  14. Emilis

    Ar tai pirmasis italas Žalgirio istorijoje?

  15. ispudis

    gerai ,kad motiejus nepaklause specialistu-komentatoriu ir nenupirko tritaskininko anksciau.dabar butu neturejes pinigu.tritaski zalgiryje meta beveik visi