Panevėžyje nepalūžę žalgiriečiai įtvirtino persvarą pusfinalio serijoje (VIDEO) 8

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pademonstravo charakterį ir panaikinę 17 taškų deficitą iš Panevėžio grįžta su pergale. Antrosiose „Betsafe-LKL“ pusfinalio rungtynėse žalgiriečiai nugalėjo „7bet-Lietkabelio“ komandą 86:83 (14:14, 24:27, 21:26, 27:16) ir iki trijų pergalių vykstančioje serijoje pirmauja 2:0.

Trečiosios serijos rungtynės „Žalgirio“ arenoje bus žaidžiamos gegužės 26 d., penktadienį, 18.30 val.

Rungtynes tritaškiu atidarė Rolandas Šmitas, po atkovotų kamuolių puolime taškus rinko Edgaras Ulanovas ir Kevarriusas Hayesas – 8:7. Nerezultatyvų pirmąjį kėlinį uždarė E.Ulanovo dvitaškis ir Isaiah Tayloro 4 baudų metimai – 14:14.

Antrojo kėlinio pradžioje pasižymėjo K.Hayesas ir Dovydas Giedraitis (18:16). Šeimininkams išsiveržus į priekį, jų entuziazmą malšino Lauryno Biručio dėjimas ir Tomo Dimšos prasiveržimas (22:25). Po E.Ulanovo dvitaškio, Luko Lekavičiaus tritaškio ir dar aštuonių T.Dimšos taškų „Žalgiris“ pirmavo 35:29. Ignas Brazdeikis prasiveržė po krepšiu, L.Birutis pridėjo baudos metimą, bet kėlinį panevėžiečiai užbaigė 4 tiksliais tolimais šūviais – 38:41.

Po pertraukos vos sužaidus 70 sekundžių kauniečiai jau atsilikinėjo dviženkliu skirtumu (38:48). R.Šmitas ir E.Ulanovas pelnė taškus, bet varžovų spurtas 16:5 augino deficitą iki 17 taškų – 47:64. „Žalgiris“ nesudėjo ginklų ir po K.Hayeso bloko bei Tylerio Cavanaugh greitos atakos „2+1“ bei D.Giedraičio ir T.Dimšos tritaškių dar iki trečiojo kėlinio pabaigos priartėjo iki 59:67.

Netrukus E.Ulanovo 4 taškai kirpo skirtumą perpus, bet tuo pačiu atsakė ir „7bet-Lietkabelis“ – 63:71. L.Biručio ir R.Šmito metimai, 5 L.Lekavičiaus taškai ir I. Tayloro įspūdingas prasiveržimas artino svečius iki minimumo (74:75). Toliau rungtynės vyko taškas į tašką: rezultatą į „Žalgirio“ pusę persverdavo L.Lekavičiaus ir R.Šmito taškai, kol galiausiai likus žaisti 22 sekundes L.Birutis atsikovojo kamuolį puolime ir pelnė taškus su pražanga – 84:81. Pergalę užtvirtino E.Ulanovo baudų metimai – 86:83.

„Žalgiris“: T.Dimša 15, E.Ulanovas 14 (5 atk. kam., 2 per. kam.), L.Lekavičius 12, L.Birutis 10 (6 atk. kam.), R.Šmitas 9 (5 atk. kam.), I.Tayloras 7 (6 rez. perd.), K.Hayesas 7, T.Cavanaugh 5, D.Giedraitis 5 (2 per. kam.), I.Brazdeikis 2, A.Butkevičius 0.

„7bet-Lietkabelis“: K.Kullamae 18 (4 rez. perd.), G.Orelikas 13, M.Rubštavičius 10, J.Morrisas 10.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale. Pergale yra pergale nors ir vienu tasku.

  2. JTOMAS

    KĄ VEIKIA KOMANDOJE P BRAZDEIKIS IŠEINA Į AIKŠTĘ ABDUJAS GĖDA ŽIURĖT TOKIŲ ŽAIDĖJŲ NEREIKIA KITAM SEZONUI BE TO GYVENA LIETUVOJ JAU METUS IR BŪDAMAS LIETUVIS KAUNIETI NEMOKAKALBĖTI LIETUVIŠKAI GERIAU TEGUL NEŠDINASI

  3. ....

    Nu kiek metų iš eilės reikia nepatekti į LKL finalą, kad pagaliau išvados kažkokios būtų ? Nežaidžiant pergalės niekas nedovanos. Ir matosi, kad komanda visiškai neparuošta, žaidžia tiesiog beleką. Jei dar šiandien būtų gavę, tai Kaziuko sėdimoji sakyčiau ne juokais svilti turėtų. Jokio komandos valdymo ir pagarbos iš žaidėjų. O kur dar mūsų brangiausias žaidėjas Ignutis, kurio net prieš Lietkabelį negalima rodyt.

  4. Zalgiris

    Na Zalgiriui niekad nera lengva zaisti Panevezyje

  5. Zalgiris

    Maksvytis jau su 3 zaideju kibirksciuoja 😁😃

  6. Zalgiris

    Lietkabelio iprasta problema isvaistyt dideles persvaras Zalgiris 3 kelini pamete gynyba galvas 4 kelini Zalgiris parode kas yra kas ne praitu metu komanda pabaigoje susieme priverte Lietkabeli klyst

  7. Brazdeikis

    Su tokiu zaidimu Tikrai Maksvytis nesisakstyna su Brazdeikiu nera laiko zaisti Kates ir peles zaidimo

  8. :)

    Nu pergale yra pergale, bet su tokiu zaidimu finale pries ryta pasikraus malku. O Brazdeiki out. Kaip pasakytu Pacesas – zvaigzde j**ana.