Erikas Venskus skolinamas Panevėžio „Lietkabeliui“ 7

Vienas naudingiausių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) žaidėjų Erikas Venskus kitą sezoną rungtyniaus stipriausioje šalies lygoje. Kauno „Žalgiris“ perspektyvų aukštaūgį skolina Panevėžio „Lietkabelio“ ekipai.

Neseniai 20-ąjį gimtadienį pažymėjęs 205 cm ūgio E.Venskus dviejų pastarųjų sezonų didžiąją dalį praleido NKL rungtyniaujančioje „Žalgiris-2“ ekipoje, bet yra debiutavęs ir Eurolygoje bei gavęs šansų pasireikšti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) kovose.

Praėjusiame sezone E.Venskus žaidė NKL, kur gynė „Žalgirio“ dublerių garbę ir rodė galingą žaidimą: per 23 minutes įmesdavo po 15,1 taško, atkovodavo po 6,2 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 15,1 naudingumo balo.

Geriausias rungtynes E.Venskus sužaidė prieš Šakių „Vytį“, kai per 30 minučių pelnė 26 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko 31 naudingumo balą.

Praėjusiais metais vykusiame pasaulio 19-mečių čempionate E.Venskus buvo Lietuvos rinktinės lyderis: per 27 minutes įmesdavo po 12,9 taško, sugriebdavo po 7,3 kamuolio, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus bei rinkdavo po 15,4 naudingumo balo.

Komentarai

  1. Gintaras

    Mažai kas po tų skolų grįžta, baigiasi sutartis ir iškeliauja. Gal tada geriau parduoti kad ir už nedidelę išpirką

  2. Vycka Gintarui

    gal savo laiku Mačiulį ir Ulę reikėjo ne skolinti, o iškart parduoti už nedidelę išpirką?

  3. Darius

    Iš dešimčių paskolintų Ulanovas grįžo ir žaidžia, kas dar ? Dimšą atgal pasikvietė, bet dar neaišku, ar taip jau ir tiks komandai. Kitą susigrąžina ir tuoj pat vėl išsiunčia.

  4. heyhey

    venskus kazka tokio turi , jam linkiu kuo greiciau atsiskleisti , betgi negalima visu laikyti komandoje, arba zaisti visa laika nkl, po metu kitu ir masiulis sugris , turetu

  5. Vycka Dariui

    dar mano minėtas Mačiulis, Šalenga, Milaknis, Ginevičius, daugiau yra, jei tau dešimtys skolinami, o grįžta keli yra blogo Žalgirio darbo įrodymas, tai tada tokie klubai kaip Real yra visai š verti, nes jie ne dešimtimis, o šimtais skolina, kuriems nė trumpai šanso vėliau nesuteikia

  6. Darius

    aš nesakiau, kad blogai tai, kad yra skolinami, paminėjau faktą ir dėl to neverta ginčytis. Visų jaunų į komandą nepaims. Kiek matau, Žalgiris ne tik į jaunus lietuvius dairosi, komandoje jau buvo du estai Vene ir kriisa atrodo,, vienas vokietis Harteinsteinas, kroatą prie Romanovo buvo paėmę, kaip ten jo pavardė, serbą Štimacą. Vieni prasimuša, kiti ne, daugiausia nuo pačių žaidėjų ir priklauso.

  7. Hyper

    Dar buvo toks Boban Marjanović 2011 Žalgiryje, dabar NBA žvaigždė