Į Lietuvą jau atvykęs P.Garino: „Būti Kaune yra puiki patirtis“ (VIDEO) 5

Sutartį su Kauno „Žalgirio“ klubu sudaręs Patricio Garino ilgai nelaukė ir tapo pirmuoju ekipos legionieriumi, atvykusiu į Lietuvą prieš artėjantį sezoną.

27-erių krepšininkas į Kauną sekmadienį atskrido iš Ispanijos, kurioje rungtyniavo pastaruosius trejus sezonus. Laikydamasis visų reikiamų taisyklių P.Garino jau Kaune atliko testą dėl COVID-19, kuris buvo neigiamas.

Duodamas pirmąjį savo interviu „Žalgiris TV“ komandai naujasis žalgirietis papasakojo ne tik apie kelionę ar pirmuosius įspūdžius Kaune, bet ir apie reabilitaciją po sunkios traumos bei komandos trenerį Martiną Schillerį.

„Buvo gan keista, nes ilgą laiką nebuvau keliavęs lėktuvu, bet oro linijos viską užtikrino ir vienintelis neįprastas dalykas buvo kaukės dėvėjimas. Atvykęs į Kauną pasidariau viruso testą ir jis buvo neigiamas. Ispanijoje jį teko daryti daugybę kartų, tad jau esu įpratęs, nors tai vis tiek nėra malonu“, – būdamas „Žalgirio“ arenoje pasakojo argentinietis.

Kartu su žmona ir savo šunimi į Kauną atvykęs 201 cm ūgio lengvasis krašto puolėjas per keletą dienų jau suspėjo susipažinti su dalimi miesto.

„Mums čia labai patinka. Atvykome sekmadienį, pasivaikščiojome mieste, buvome prekybos centre. Manau, kad mums yra puiki patirtis būti tokiame mieste su istorija. Žinoma, Lietuva turi ką pasiūlyti, bet mes mėgavomės tuo, ką pamatėme Kaune. Vaikščiojome keturias valandas ir pamatėme visas senamiesčio dalis, upę, areną. Džiaugiamės būdami čia“, – tikino pasaulio vicečempionas.

Įprastai komandos draugų „Pato“ vadinamas legionierius praėjusiame sezone buvo patyręs kryžminių raiščių traumą, o Ispanijoje jam buvo atlikta operacija. Ekipos naujokas pripažino, kad dėl traumos bei pandemijos pasaulyje į savo ateitį žiūrėjo kiek skeptiškai, tačiau gavęs „Žalgirio“ pasiūlymą – nedvejojo.

„Dėl viruso ir savo traumos nesitikėjau sulaukti daug pasiūlymų ir į viską žiūrėjau kiek skeptiškai, bet kai „Žalgiris“ susisiekė su mano agentu ir treneris Martinas man paskambino, pasijaučiau puikiai. Kai treneris sako, kad nori tave matyti komandoje ir tu jauti pasitikėjimą, nėra jokio galvos skausmo. Kai tokia organizacija nori tave pasamdyti, tu ilgai negalvoji ir sakai taip“, – derybų užkulisius šiek tiek pravėrė P.Garino.

Taip pat ir Italijos pilietybę turintis krepšininkas pats yra žaidęs NBA G lygoje, o nemenką įtaką jo sprendimui priimti Lietuvos čempionų pasiūlymą padarė iš tos pačios lygos atvyksiantis naujasis komandos treneris M.Schilleris.

„Treneris padarė labai didelę įtaką. Jis mane žinojo iš anksčiau ir net norėjo pas save pasikviesti dar po koledžo baigimo. Jis žinojo mano galimybes bei yra treniravęs keletą buvusių mano komandos draugų“, – „Žalgiris TV“ pasakojo P.Garino.

Komentarai

  1. Vycka

    na, b ent jau nebus galima sakyti, kad visa sudėtis suformuota be trenerio žinios, o aš nesitikėjau Garino, maniau, kad su brangiais pirkiniais į prioekį paims kokį be EL patirties katę maiše, tai čia maloni žinia buvo

  2. Nesidomi

    Matai kad dabar keicia planas ir kryptis keicia Prie Saro net negalejom Tiketis Garsiu vardu eurolygos Patirties

  3. Pozityvu

    MaloniaI atsiliepia apie Nauja treneri nustebino kad gavo skambutI Tai pat gretai Susipazino su Kaunu dziugino taI ka mate

  4. .

    O triperio testo neatliko ?

  5. LT

    welcome and good luck Pato???