Kauno „Žalgiris“ ir per pandemijos krizę investuoja į socialinę gerovę (FOTO) 0

Griežtas karantinas išmušė iš vėžių ne tik krepšinio pasaulį, visą kultūrinį ir socialinį gyvenimą, tai tapo didžiuliu iššūkiu kiekvienam žmogui asmeniškai. Socialiai jautriems visuomenės sluoksniams neigiamas psichologinis poveikis buvo ne išimtis.

Toje pačioje kategorijoje atsidūrė ir Kauno „Žalgirio“ vykdomo „One Team“ projekto dalyviai – „Specialioji Olimpiada Lietuva“ nariai. Suvokdamas bendravimo, komandinio darbo ir aktyvios sportinės veiklos būtinybę Kauno „Žalgiris“ dar rugsėjį atnaujino dėl karantino kovo mėnesį nutrauktą darbą su jaunuoliais. Tą kartą programa nutrūko vos įpusėjusi, taigi atnaujinus susitikimus pavyko užbaigti programą dar iki karantino paskelbimo – įgyvendinant dar šešis užsiėmimus su jaunuoliais.

„Šiam jaunimui labai svarbu būti fiziškai aktyviems, turėti, kuo užsiimti. Kitaip jie vėl užsidaro savyje, nustoja tobulėti arba rizikuoja nueiti klystkeliais. Dėl karantino jų visos neformalaus ugdymo veiklos buvo sustabdytos ir praktiškai neatnaujintos. Labai smagu buvo matyti, su kokiu nekantrumu vaikai grįžo į susitikimus ir kokia atgaiva tapo bendros veiklos. Paskutiniajame užsiėmime kartu pasidžiaugėme, kad pavyko užbaigti programą dar iki sugriežtintų draudimų“, – sakė projekto vadovė Akvilė Dagilytė.

Paskutiniame susitikime vaikai turėjo galimybę kartu su praėjusį sezoną prasidėjusio projekto ambasadoriais – Nigelu Hayesu ir Artūru Milakniu – bei naujai prisijungusiu fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku pažaisti žaidimus ir gauti diplomą iš žalgiriečių rankų.

„Kaip visada smagu praleisti laiką su vaikais aikštelėje, matyti jų šypsenas ir geras emocijas. Labai svarbu, kad galime būti naudingi ne tik krepšinio aikštelėje, bet galime atiduoti duoklę ir vietos bendruomenei“, – po užsiėmimo kalbėjo „One Team“ ambasadorius N.Hayesas.

Visuose rudenį vykusiuose susitikimuose buvo laikomasi griežtų saugumo reikalavimų ir programa užsibaigė dar iki vaikų atostogų, kai buvo apribotas neformalus ugdymas. Jei draudimai užsitęs – klubas jau svarsto perkelti „One Team“ užsiėmimus į virtualią erdvę, taip ir toliau kryptingai siekiant tikslo – atiduoti duoklę vietos bendruomenėms, įtraukiant jas per sportinę veiklą.

Jau ketvirtus metus iš eilės prie žalgiriečių veiklos „One Team“ projekte prisideda ir socialiai atsakinga įmonė „Ramirent“, o nuo 2020 metų projektas „One Team“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra. Tai leidžia projekto dalyviams pasiūlyti įvairesnių veiklų ir užsiėmimų.

Komentarai