Pasvalio ekipą sutriuškinę žalgiriečiai užtikrintai žengė į KMT finalo ketvertą (VIDEO) 5

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 103:77 (30:18, 24:19, 22:27, 27:13) sutriuškino Pasvalio „Pieno Žvaigždes“ ir žengė į „Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės“ finalo ketvertą.

KMT pusfinalyje Martino Schillerio auklėtiniai vasario 13 dieną Panevėžyje susikaus su Klaipėdos „Neptūno“ komanda. Kitame pusfinalyje susitiks Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Dvikovos pradžioje keturis taškus iš eilės pelnė Marius Grigonis, o pirmą kartą „Žalgiris“ į priekį išsiveržė po Thomaso Walkupo tolimo metimo – 7:6. M.Grigonis smeigė tritaškį, dvitaškį pridėjo T.Walkupas, o tritaškį greitoje atakoje pataikė ir Artūras Milaknis – 15:10. Tolimą metimą pataikė Lukas Lekavičius, vieną baudos metimą realizavo Rokas Jokubaitis, dar vieną tritaškį smeigė A.Milaknis, o vidutinio nuotolio metimą pataikė Augustine‘as Rubitas – 24:12. Du taškus įsirašė R.Jokubaitis, o keturiais taškais iš eilės kėlinuką uždarė L.Lekavičius – 30:18.

Antrame ketvirtyje gerą savo atkarpą pratęsė ir du taškus pelnė R.Jokubaitis, iš po krepšio pataikė Karolis Lukošiūnas, o Martinas Gebenas buvo taiklus mesdamas iš vidutinio nuotolio – 37:21. Dar kartą iš po krepšio pataikė R.Jokubaitis, Paulius Jankūnas ir L.Lekavičius pelnė po penkis taškus paeiliui, K.Lukošiūnas smeigė tolimą metimą, o pirmą rungtynių pusę dar vienu dvitaškiu uždarė L.Lekavičius – 54:37.

Po pertraukos septynis taškus iš eilės surinko T.Walkupas, bet pranašumas sumažėjo iki vienaženklio – 61:57. Tris baudų metimus sumetė R.Jokubaitis, tritaškį smeigė L.Lekavičius, o Nigelas Hayesas pataikė itin sunkų metimą – 69:62. Kėlinį L.Lekavičius užbaigė surinkdamas dar septynis taškus iš eilės – 76:64.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje baudos metimą pataikė M.Gebenas, tritaškį smeigė L.Lekavičius, A.Rubitas sumetė du baudų metimus, R.Jokubaitis pataikė iš toli, o K.Lukošiūnas tą padarė dukart – 91:72. Penkis taškus iš eilės pelnė Marekas Blaževičius, du baudų metimus sumetė R.Jokubaitis, o šimtąjį komandos tašką dėjimu iš viršaus pelnęs M.Gebenas pridėjo dar ir tritaškį – 103:77.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 28, R.Jokubaitis 15 (8 rez. perd.), T.Walkupas 12, K.Lukošiūnas 11, M.Gebenas 8 (7 atk. kam.), M.Grigonis 7, A.Milaknis 6, M.Blaževičius 5, P.Jankūnas 5 (5 atk. kam.), A.Rubitas 4 (7 atk. kam.), N.Hayesas 2, J.Lauvergne 0.

„Pieno Žvaigždės“: E.Želionis 20, B.Mirkovičius 11 (8 rez. perd., 4 atk. kam.), K.Giedraitis 11.

Komentarai

  1. R

    Džiaugiuosi dėl gražios pergalės, bet dar daugiau džiaugiuosi, kad negailėjo laiko Blaževičiui.

  2. 100

    Lekavicius MVP kad taip ir taip Eurolygoje suzaistu Gebenas 100 tasku dar plius tritaskis

  3. 709

    Su pergale! Smagu del Mareko,Lukosiunas gavo ne tik minuciu bet ir metimu.

  4. nubego

    Bet Grigonis susirgo, nežinia kas bus toliau…

  5. Persalimas

    Tikrai ne covid Retas Atvejas runktyniu metu Kad zaidejas isvyktu Gal Atvykes I Arena nesijaute blogai