Kauno „Žalgiris“ pratęsė sutartį su J.Lauvergne 26

3840x530

Sezono įkarštyje Kauno „Žalgiris“ nepamiršta modeliuoti ir ateities planų. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus vidurio puolėjas Joffrey Lauvergne, su kuriuo sutartis pagal formulę „1+1“ pratęsta iki 2022–2023 m. sezono pabaigos.

Į Lietuvą 29-erių prancūzas atvyko praėjusią vasarą ir iš karto tapo svarbia komandos dalimi.

Visas šiame sezone žaistas Eurolygos rungtynes starto penkete pradėjęs J.Lauvergne per 21 minutę pelno po 11,6 taško, atkovoja po 5,8 atkovoto kamuolio ir atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes. Pagal rezultatyvumą ir renkamus naudingumo balus (vid. po 13) jis yra antras komandoje po Mariaus Grigonio.

Savo auklėtinio atliekamu darbu buvo patenkintas ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Džiaugiamės, kad J.Lauvergne ir toliau rungtyniaus Kaune. Jis – labai svarbi mūsų komandos dalis. Visi matome jo kaip krepšininko savybes aikštėje, bet tiek pat svarbu ir tai, koks Joffrey yra už aikštelės ribų. Abiejų dalykų derinys buvo tai, kodėl mes norėjome, kad jis liktų Kaune. Jis tapatina save su klubu, yra puikus komandos draugas, pridėkime neabejotinus jo krepšinio sugebėjimus ir tampa akivaizdu, kodėl mes siekėme jį išlaikyti ir ateityje. Taip pat labai svarbu, kad J.Lauvergne iškart priėmė mūsų pasiūlymą. Tai rodo, kad jis pasitiki mūsu vizija ir jam patinka tai, ką jis atrado „Žalgiryje“, – gražių žodžių prancūzui negailėjo M.Schilleris.

Prieš persikeldamas į Kauną J.Lauvergne atstovavo Stambulo „Fenerbahce“ komandai, o prieš tai daugiau nei 3 metus praleido NBA lygoje.

Komentarai

  1. Jurgita

    Jis labai šaunus,džiugu kad lieka??????

  2. kitas

    Būtų Grigonis vakar prametęs – kažin ar pratęsinėtų :D

  3. Nijolė

    Mūsų prancūzas… Jo nuoširdumas tiesiog žavi.

  4. Gediminas

    Svarbu ne tik išlaikyti Jojo, svarbu išlaikyti Marių Grigoni kuris šiais metais žaidžia tikrai puikiai. Svarbu išklaikyti Thoma Walkupa kuris taip oat yra potencialus kapitonas. Rokas Jokūbaitis, jei jo nepaims NBA tai turime ir jį išlaikyti. Šis 4tukas daro stebuklus

  5. Arūnas

    Super naujiena !!

  6. heyhey

    super tikrai, gal ir gintis komandinej gynyboj ismoks

  7. Zalgiris ?

    Baudas reikia pataikyt

  8. Gedeminas24

    Jau del Walkupo uzteks Tikrai neliks ir taip 3 sezona Norisi Matyt Nauju veidu

  9. Zalgiris

    Nepirmi Metai po Nauju metu ziuri I Ateiti planuose Naujokai ziurimi Pratesinejimos Sutartis

  10. Edga

    Puiki žinia.. Dar labai svarbu kitam sezonui išlaikyti gynynos specialistą Nigelį Hayesą

  11. Eurolyga

    Link eurolygos grandu karjeros sezona zaidziantis krepsininkai

  12. Daug norinciu

    Kad Nigel Hayesas Liktu ? nu as jau Noreciau Nauju veidu nemanau kad svarstyt 3 sezona likt Basketnews Dar vienas

  13. Nigel Hayesas

    Basketnews Dar vienas zalgirietis kuri kauno klubui vasara bus sunku islaikyti

  14. ???

    Čia tai naujiena! Jau ruošiausi rašyti atsakymą J. Lauvergne’o ir N. Hayes’o kritikams, bet matau, nebereikia…? Labai džiugu dėl mūsų prancūzo. Tik gaila, kad N. Hayes’as nepakankamai vertinamas…

  15. KinderiaXxX

    Smagu,labai geras sprendimas ?

  16. Vaidotas

    Šaunuolis

  17. Vasaris

    Vasari Garino ir vasturia sugrizimaI I aikstele

  18. Inga

    Paprastai nerašau komentarų, bet šįkart nesusilaikiau. Vietoj to, kad pratęstų sutartį su Lauvergne, Žalgirio vadovybė turėtų susimąstyti, kaip išsaugoti Grigonį. Ir kitus puikiai žaidžiančius lietuvius! Be to, priekinė linija ir taip pilna – ar Marek dar gaus laiko žaisti ka nors??

  19. heyhey

    vietoj to kad rasyti tokius komentarus geriau isgerk kefyro puodeli

  20. Inga2

    Teisi ??

  21. Urbonuse

    Tiek Urbonas Tiek Rokas pakenas daugiau aut negu in nesitikejo tokiu ejimu yra Geben Marek Rubit Geriau Aukotu Laverno pinigus Mariui GrigoniuI

  22. Ingai

    Ne viską lemia pinigai, ponia Inga. M. Grigonio svarba „Žalgiriui“ savaime suprantama, bet reikalingas ir pagrindinis centras. O J. Lauvergne’as – komandai geriausias variantas, ir kaip žaidėjas, ir kaip žmogus.

  23. gerai kad

    iš anksto buria Ž komamdą ateičiai. Reikėtų kad Ž susitartų dėl kito sezono su M.Grigoniu, beveik lietviu Walkupu, Heisu, Gubiku ir jokubaičiu- po to galima lipdyti kitus su mažesne alga. Kiekvienais metais ruošti naujus žaidėjus per brangi investicija klubui.

  24. 15mi

    Marius Grigonis apie zalgirio sekmes prezasti ir savo ateiti Kaune

  25. Heyhey

    Kas tas bonusas, sėdi kažkokie jaunuoliai ir bliuznija apie ka nelabai gaudosi

  26. ricardas GUDKOVAS

    Ar skaitet kaip JoJo keliavo po Lietuva,kaip jam patiko pajuris ir t.t zmogus ziema sugeba kaifuot nuo Lietuvos,vasara jis isvis apsidziaugs .Jis gamtos myletojas juk. geras nuosirdus zmogus,labai tinka komandai.Tiesa sakant as nematau kas joje netinka,visi gerai susibendrave ir t.t..Tai ir yra KOMANDA o ne gauja sportsmenu