„Žalgiris“ Miunchene pralaimėjo paskutinėmis akimirkomis 13

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvykoje paskutinėmis rungtynių akimirkomis rezultatu 70:71 (22:21, 14:16, 18:20, 16:14) nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Dviem taškais iš po krepšio dvikovą pradėjo Joffrey Lauvergne, tritaškį pataikė Marius Grigonis, o Lukas Lekavičius ir Thomasas Walkupas surinko po penkis taškus – 15:11. Nigelas Hayesas sumetė abu baudų metimus, dvitaškį pridėjo Martinas Gebenas, o kėlinuką taikliu tritaškiu užbaigė L.Lekavičius – 22:21.

Po dvitaškį antrojo ketvirčio pradžioje pataikė M.Grigonis ir T.Walkupas, J.Lauvergne surinko keturis taškus iš eilės, du pridėjo L.Lekavičius, o Karolis Lukošiūnas surinko keturis – 36:37.

Po pertraukos Paulius Jankūnas smeigė tritaškį, T.Walkupas sumetė baudų metimus, o J.Lauvergne surinko šešis taškus iš eilės – 47:43. N.Hayesas realizavo tritaškį metimą, Rokas Jokubaitis surinko keturis taškus, tačiau ir toliau teko vytis varžovus – 54:57.

Pirmuosius komandos taškus lemiamame ketvirtyje sudėtingu metimu pelnė P.Jankūnas, o tritaškiu ir dėjimu iš viršaus kėlinio viduryje pasižymėjo T.Walkupas – 61:63. N.Hayesas surinko penkis taškus iš eilės ir persvėrė rezultatą (66:65), T.Walkupas sumetė baudų metimus, o N.Hayesas pridėjo dar vieną taiklų metimą iš po krepšio – 70:67. Deja, tačiau likus porai sekundžių iki dvikovos pabaigos Vladimiras Lučičius sumetė abu baudų metimus ir kauniečiai liko be pergalės – 70:71.

„Žalgiris“: T.Walkupas 16, N.Hayesas 12 (6 atk. kam.), J.Lauvergne 12 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 10 (5 rez. perd.), M.Grigonis 5 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 5, K.Lukošiūnas 4, R.Jokubaitis 4, M.Gebenas 2 (5 atk. kam.),, P.Garino 0.

„Bayern“: V.Lučičius 13, J.Reynoldsas 12, N.Weileris-Babbas 11.

Komentarai

  1. 709

    Labai jau teisejai norejo kad Bayern laimetu. Grincai pavoge Velykas. Linkiu komandai ir fanams prasmingu ir graziu Velyku!

  2. Opa

    Ziauru kad musu komada nusodino teisejai, bet jaunimas viska dare gerai

  3. Aha

    Isejo Saras ir isejo teiseju pagarba Zalgiriui. Ai, ir dar aisku, kodel Fenerio fanai taip dziaugesi, atsikrate Lauvergne’u. Visa kita – detales, kuriu ir pritruko iki pergales. Visiems graziu ir saugiu Velyku.

  4. Justas

    Kada žadat duoti protestą dėl epizodo kai teisėjai atidavė kamuolį Bayern ekipai paskutinėm sekundėm ir realiai nulėmė runtyniū baigtį?

  5. Bayern

    Manau cia nevien nuo teiseju cia Labiau Lauvergne kvaila prazanga pries Luticiu

  6. Apmaudu

    Kertinis Lekaviciaus nesamone papuole Gisto glebi kad teko ginso kamuoli mest kai to buvo galima isvenkt

  7. Teisejai 15min

    Ar teisejaI galejo suklysti ? Zalgirio pralaimejimas po kontroversisko arbitru sprendimo

  8. Darius

    Žalgiris pralaimėjo laimėtas rungtynes ir jokie teisėjai čia nekalti. Tegu nueina ir pasižiūri į veidrodį Lauvergne, kuris padarė durną baudą prieš Lučičių, nes subaudavo po metimo, o tas dvitaškis tai neįkrito. Ne pirmas kartas, kai Lauvergne galvoje visai išsisuka varžtai. Tačiau jei prancūzas turi bėdų su galva, tai ką pasakyti apie Grigonį išvis nežinau. Per paskutines 4 eurolygos rungtynes Grigonis iš žaidimo pataikė 11 metimų iš 34 bandymų. Žmogus akivaizdžiai praradęs formą ir panašu, kad ir norą. Dabar jis gal mintyse glosto savo būsimą milijoninį kontraktą, bet su tokiu žaidimu jis nevertas ir to, ką gauna Žalgiryje, o CSKA bus dar sunkiau, po tokios atkarpos sės į suolo galą. Kiek metų jis žaidžia Žalgiryje, tiek metų neatsistebiu, kaip su tokiomis silpnomis kojikėmis jis dar sugeba kažką sulošti ? jei paskaičiuoti griuvimus, tai Grigonis yra komandos lyderis, daugiausiai kartų nugriuvęs ant grindų iš visų komandos draugų. Bet panašu, kad atėjo metas, kai kojikės atsisako visiškai ir apie kažkokį prasiveržimą arčiau krepšio Grigonis jau net negalvoja, nes vis tiek tokia avantiūra baigiasi arba griuvimu ant pilvo, arba stogu ir griuvimu ant pilvo. Aišku čia ne mano reikalas, jis jau vis tiek išeina, ir man dzin kiek jis kartų nugrius žaisdamas CSKA, bet jei liktų Žalgiryje – privalo stiprinti kojas.

  9. heyhey

    labai apmaudu , bet kas labiau norejo tie ir laimejo , taip laouvernje jau antros rungtynes be orientacijos , Marius ir Rokas visiskai fzizne forma prarade , bet walkupas su heisu geleziniai zmones . taip isiena. Bent jau pastangos buvo ir tai nera blogai . Jei louvernje bent biski gaudytusi situacijoje galima buvo paskutinej atakoj jam imest i baudos aikstele , buvo uzsiemes pozicija , bet jisai staiga persigalvojo ir viskas sugriuvo.

  10. Hyper

    Kad teisejai buvo uz Bayern tai aisku. Neaisku kodel toleruojame toki issidirbinejima …. Sugadintas vakaras.

  11. Del Grigonio

    Tai Sako kad kritus jo forma pastaruoju metu o ne del varzovu gynybos

  12. Vidas

    Taip, serbas vyr. teis4jas niekšiškai apvogė Žalgirį – nešvilpė grubios Gist’o pražangos priš T.Walkup’ą , po to pakeitė ispano teisėjo sprendimą , kad kamuolys į užribį išlėkė nuo Bayern žaidėjo ,ir t.t. labai šlykštūs poelgiai , bet tai serbas, jų ten pakanka ir Bayern komandoje.
    Labai nemaloniai nuteikė tai, kad nebeaišku , kieno pusėje su visais Bayern „pergalės“ garbinimais yra mūsų Žalgirio treneris M. Šilleris – juk viską priėmėm lyg natūraliai ir turėjom pralaimėti , jokio protestavimo … KĄ DABAR JIS GALI PASAKYTI VYRUKAMS, kurie kovojo iš paskutiniųjų ir laimėjo ? Bijojo,kad gaus 5000 baudą, ar galvoja apie tolesnę karjerą galbūt tame pačiame Miunchene. Ką pasakysite sirgaliams, klubo nariams, p.Pauliau Motiejūnai? Ar ginti savo komandos garbę nebemadinga? O ar pagalvojate, kad taip nuleisti viską , lyg nieko neatsitiko yra neblogas pavyzdys LKL teisėjukams artėjant eilei rungtynių prieš Vilnių ? Juk visi matėm , tikiuosi, kaip sutvarkė Juventusą… Gaila , Šaras , galbūt šiandien jau būtų ir 10 000 baudą gavęs, bet reakcija į tokius teisėjų veiksmus butų akivaizdi visai Europai. KOMANDOS GARBĘ BŪTINA GINTI, kitaip prarasime motyvaciją…. Gal šiam sezonui pakaks p. ŠILLERIO pastangų , o kitais metais jis puikiai galės darbuotis kitame klube, kuris jam bus svarbesnis , o ir atlyginimas gal didesnis.
    Visiems šviesių ir ramių šv. Velykų !

  13. Kas del Milaknio

    Gal su Lietkabeliu ar Pao gal Milaknis bus ?