M.Schilleris – apie „Panathinaikos“ ilgį ir traumuotus žalgiriečius (VIDEO) 4

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ į paskutiniąsias Eurolygos reguliariojo sezono rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ stoja kovoti dėl garbės. Kauniečiai aukščiau dabartinės, 11-osios vietos nepakils, tačiau gali baigti pirmenybes su vienodu pergalių/pralaimėjimų santykiu.

Pasak žalgiriečių stratego Martino Schillerio, didžiausias „Pao“ pranašumas – centimetrai visose pozicijose.

„Su rytojaus rungtynėmis, „Panathinaikos“ liko 3 turai, o rytoj mums – paskutinės rungtynės Eurolygoje. „Panathinaikos“ yra labai ilga bei išskirtinį dydį turinti komanda, – kalbėjo 38-erių treneris. – Kiekvienoje pozicijoje jie turi didesnio ūgio krepšininkus nei įprastai turi kitos ekipos – tai didžiausias jų pranašumas.“

Vienas iš pagrindinių Atėnų klubo ginklų – sezono pabaigoje komandą papildęs Mario Hezonja. Iš NBA į Graikiją persikėlęs krepšininkas vidutiniškai per 7 sužaistas rungtynes pelno po 15,3 taško ir renka po 14 naudingumo balų.

M.Schillerio teigimu, M.Hezonja buvo įspūdingo dydžio papildymas „Panathinaikos“ klubui.

„Įsigydami M.Hezonją, „Panathinaikos“ pridėjo antrą labai stiprų smūgį puolime. Kartu su Nemanja Nedovičiumi jie yra išskirtinai geri taškų rinkėjai. Kokybė, kuri padeda efektyviai įmesti taškus į krepšį, kainuoja daug pinigų, – mintis spaudos konferencijoje dėstė žalgiriečių treneris. – Pelnyti taškus yra išskirtinis gebėjimas, o Atėnų ekipa turi 2 žaidėjus, kurie vidutiniškai pelno po 16 taškų. Toks rezultatas yra labai geras ir Mario yra vienas iš tų dviejų žmonių.“

Ketvirtadienio mače kauniečiai versis be nuo COVID-19 vienas po kito iškritusių Augustine‘o Rubito ir Nigelo Hayeso. Anot M.Schillerio, bus sunku, bet treneris yra paruošęs jau išbandytą planą.

„Turime viską išspręsti taip, kaip išsprendėme antradienio mače su Panevėžio „Lietkabeliu“, kiekvieną žaidėją pakeldami per vieną poziciją. Žaisime su mažiau centimetrų nei įprastai“, – padėtį iš išeities bandys rasti strategas.

Prieš pusantro mėnesio „Žalgiris“ dėl kirkšnies traumos prarado vieną pagrindinių savo snaiperių Artūrą Milaknį. Paklaustas, ar galima tikėtis gynėjo sugrįžimo mače prieš „Pao“, M.Schilleris optimizmu netryško.

„Artūras negrįš nei kitame mače, nei greitu metu. Komplikacijų nebuvo, tačiau trauma yra sudėtinga. Neaišku ir dėl Joffrey Lauvergne, jo likimas paaiškės prie rungtynes“, – sakė treneris.

3840x530

Komentarai

  1. Aha

    OK, dabar jau pradedam kalbet apie pinigus? Pries gera savaite kalbejom apie tai, kad ankstesniuose sezonuose uztekdavo ir 16 pergaliu patekimui i astuoneta, patogiai ignoruojant fakta, kad tada ir komandu Eurolygoj zaide maziau, todel naturaliai ir tu pergaliu reikedavo maziau. Kazkaip visa tai man pradeda panaset i pasiteisinimus, kuriu cia siuo atveju visai nereikia. Zalgirio fanai nedurni ir situacija supranta. Zalgiris niekada nebuvo, nera ir nebus tas klubas, kuris gali sau leisti pirkti hezonjas ar panasaus lygio zaidejus. Jei Schillerio tokia padetis netenkina, tegul eina dirbt i toki kluba, kuris tures pakankamai pinigu ipirkti ta „kokybe“. Tik leisiu sau primint, kad Saras Zalgiri i F4 atvede su dar mazesniu biudzetu, sukurdamas ta kokybe sezono metu is zaideju, atejusiu is zemesniu lygu, kurie jo mustro ir savo didziuliu pastangu deka pakele zaidimo lygi ir savo verte taip, kad paskui juos medziojo turtingi grandai. Stai apie tai ir yra Zalgiris – sunkus darbas, tobulejimas ir per tai sukuriama kokybe. Mes ne perkam kokybe, mes patys ja kuriam. Ir butu malonu, kad vyr. treneris, jau beveik besibaigiant sezonui, ta pagaliau suprastu.

  2. 💚💚💚

    Šiandien paskutinės, nieko nebelemiančios „Žalgirio“ rungtynės šio sezono Eurolygoje. Kodėl gi neleidus dėl garbės pakovoti jaunimui, pasidžiaugti būnant pagrindine sudėtimi? Ar verta varginti po traumos dar neatsigavusį J. Lauvergne’ą? Juk šiandien startinis penketas galėtų būti P. Jankūnas, P. Garino, K. Lukošiūnas, R. Jokūbaitis, M. Blaževičius. Ir dar… Linkėčiau, kad „Žalgirio“ kapitonui šios Eurolygos rungtynės dar nebūtų paskutinės… Paulius Jankūnas, kaip ir Artūras Milaknis, – svarbi komandos dalis… Visiems gražių rungtynių šį vakarą, sveikatos besigydantiems žalgiriečiams ir ačiū komandai už nuoširdų darbą bei daug malonių emocijų šį Eurolygos sezoną.

  3. Senis

    Iš kito krepšinio portalo: kažkas instagrame surado tai „Nemanja Žorič: „Thomas Walkup is close to an agreement with Maccabi Tel Aviv for next season, There are still financial gaps between both sides but It’s expected to be resolved soon. I’m told.“. Jei tai tiesa, ką Motiejūnas (?? ir Šileris ??) ieškos į jo vietą ? Po sezono vėl pusę ar net daugiau komandos reikės rinkti iš naujo, nes pagrindiniai žaidėjai vis tiek išsibėgios.

  4. ,

    pao ne lietkabelis, jei be tiek zaideju laimes bus stebuklas, sekmes zalgiriui