„Žalgirio“ trofėjų lentynoje – vienuoliktas LKL čempionų titulas iš eilės 9

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ finalo serijoje pasiekė trečią pergalę ir iškovojo jau vienuoliktą Lietuvos čempionų titulą iš eilės. Pirmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai Vilniaus „Rytą“ įveikė rezultatu 84:73 (16:15, 25:23, 23:15, 20:20) ir serijoje triumfavo 3:0.

Lukas Lekavičius pataikė dvitaškį, Joffrey Lauvergne dukart įdėjo iš viršaus, tris baudos metimus įmetė Marius Grigonis, Thomasas Walkupas pataikė iš toli, o po du taškus pridėjo Augustine’as Rubitas ir Artūras Milaknis – 16:15.

Baudos metimu antrą kėlinį pradėjo A.Milaknis, po du taškus pelnė Nigelas Hayesas, J.Lauvergne ir T.Walkupas, du su varžovo pražanga įmetė M.Grigonis, keturis surinko A.Rubitas, tačiau teko vytis varžovus – 30:36. Tada M.Grigonis smeigė tolimą metimą, Martinas Gebenas įmetė dvitaškį, o du T.Walkupo tritaškiai vėl sugrąžino pranašumą kauniečiams – 41:38.

Po pertraukos komandoms prireikė laiko įsivažiuoti, jos nepasižymėjo rezultatyvumu. Per pusę kėlinio keturis taškus įsirašė J.Lauvergne, o vieną dvitaškį realizavo L.Lekavičius – 47:46. Antroji kėlinio pusė buvo jau rezultatyvesnė: dviem taškais pasižymėjo M.Gebenas, N.Hayesas ir Rokas Jokubaitis smeigė po tritaškį, keturis taškus paeiliui surinko T.Walkupas, kėlinio pabaigoje galingu dėjimu iš viršaus krepšį sudrebino M.Gebenas, o L.Lekavičius pataikė labai sudėtingą metimą su varžovo pražanga – 64:53.

Penkiais taškais iš eilės paskutinį kėlinį pradėjo L.Lekavičius, taip pat varžovus nubaudė ir T.Walkupas – 74:67. Iš po krepšio du dvitaškius įvertė J.Lauvergne, du labai tolimus metimus realizavo M.Grigonis ir „Žalgiris“ šventė pergalę – 84:73.

„Žalgiris“: T.Walkupas 20 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), M.Grigonis 15 (6 rez. perd.), J.Lauvergne 14 (7 atk. kam.), L.Lekavičius 12, A.Rubitas 6, M.Gebenas 6, N.Hayesas 5, R.Jokubaitis 3 (4 rez. perd.), A.Milaknis 3, P.Jankūnas 0.

„Rytas“: A.Goudelockas 25, I.Buva 22 (9 atk. kam.), M.Echodas 14.

Komentarai

  1. 709

    Mes cempionai! Visiems grazios sventes.

  2. Heyhey

    buvo gera atmosfera arenoj , kaip ir tikėtasi čempionai , labai norėčiau kad walkupas pasiliktų , jisai labai paaugo šį srzona

  3. Aha

    Nu ivyko tai, kas ir turejo ivykti. Dziaugsmo kazkokio ypatingo nejauciu, jauciu labiau liudesi, nerima del kito sezono. Komanda netenka viso savo branduolio, stuburo, kuris buvo suformuotas dar Saro. Turbut butu galima pasakyti, kad dabar galutinai baigiasi Saro era Zalgiryje. Dabar galesim is tikruju ivertint, ka gali Schilleris, komplektuodamas komanda. Aisku, finansai bus dar labiau riboti nei Saro laikais, bet jo susitikimas su Kalnu optimistiskai nenuteikia. Jau geriau rizikuot su jaunais, dar neatsiskleidusiais ir nudegt, veteranus jau du turim, uztenka.

  4. Cempionai

    Rytas ilgai Kabinos Bet 4 kelini sudave Zalgiris su 11 titulu 🏆💚💚 Kaunas Svencia

  5. Kaunas

    Walkupas buvo Nuostabus serijoi 👍💯 MPV💚💚

  6. Vycka

    jau atsibodo švęst kasmet tą patį:) juokauju, aišku – su pergale visus! kažkaip žadėta rytfanių titulo vagystė ne tik kad neįvyko, bet net nieko panašaus nebuvo

  7. b

    kalnietis, giffey, cavanaugh.. tas cavanaugh isvis nesisipratimas, masiulis stiprioj grupej eurocup rinko zymiai geresne statistika, geriau jau duotu apsitrint aukstam lygi jaunam ir vis dar perspektyviam lietuviui, arba paimtu uzsienieti kuris turetu bent fizinius duomenis, o ne albos suolo lygio baltaodi amerikieti, kuris panasu per savo karjera, budamas 206 ugio nera idejes i krepsi, tikrai ne tokiu zaideju tikejaus is silerio

  8. Darius

    Ačiū vyrams už sezoną, už geras emocijas. Komanda buvo gera, tikslai įgyvendinti, nepavyko su Garino ir Vasturija, o visa kita visai gerai. Eurolygoje laimėtos pusė rungtynių, iškovota Mindaugo taurė, LKL finale sumindyta Statyba. Jeigu ir kitas sezonas būtų toks, aš iškart sutikčiau, svarbu, kad ne blogesnis.

  9. Vycka to b

    Giffey nėra imamas, kad būtų vienas lyderių, o vietoj Vasturia, tai labai dėl to liūdi?