Oficialus sezonas pradėtas pergale Jonavoje (VIDEO) 26

Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo 29-ąjį „Betsafe-LKL“ sezoną. Pirmadienį išvykoje žalgiriečiai nugalėjo Jonavos „CBet“ komandą 86:80 (27:24, 21:16, 25:18, 14:22).

Pirmuosius taškus oficialiame sezone „Žalgiriui“ pelnė Edgaras Ulanovas, netrukus 7 taškus pridėjo Tyleris Cavanaugh, bet iš toli taikliai atakavę šeimininkai pirmavo 9:12. Joffrey Lauvergne kartojo netaiklų komandos draugo metimą, E.Ulanovas ir T.Cavanaugh smeigė po tritaškį ir išvedė kauniečius į priekį 17:15. E.Ulanovo baudų metimai ir Luko Lekavičiaus dvitaškis bei Nielso Giffey ir L.Lekavičiaus tritaškiai uždarė rezultatyvų pirmąjį kėlinį – 27:24.

Antrajame kėlinyje skirtumą iki dviženklio augino J.Lauvergne dėjimas, Emmanuelio Mudiay ir Artūro Milaknio tritaškiai bei to paties E.Mudiay ataka „2+1“ – 38:27. L.Lekavičius įmetė 5 taškus iš eilės, tačiau jonaviečiai nukirpo žalgiriečių pranašumą iki 3 taškų (43:40). Per paskutinę antrojo kėlinio minutę E.Ulanovas pelnė 4 taškus ir prieš pertrauką „Žalgiris“ pirmavo 47:40.

J.Lauvergne galingai pradėjo trečiąjį kėlinį, kurio pradžioje rinko 8 taškus. Janis Strelniekas pridėjo tritaškį ir prasiveržimą, E.Mudiay – du baudų metimus, E.Ulanovas – tritaškį ir kauniečiai atsiplėšė 65:49. J.Strelniekas pelnė savo 7-ąjį tašką per kėlinį, Manto Kalniečio perdavimą per nugarą tritaškiu pavertė N.Giffey, o kėlinį uždarė L.Lekavičius – 72:58.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai taškus rinko lėčiau: pasižymėjo Josh Nebo, 4 taškus pelnė L.Lekavičius, krepšio link prasiveržė J.Strelniekas – 80:72. Po J.Lauvergne baudos metimo ir N.Giffey tritaškio svečiai kiek atsiplėšė (84:75), bet jonaviečiai mažino atsilikimą iki 84:80. Per paskutines 100 sekundžių „Žalgiris“ apgynė savo krepšį, o paskutinius rungtynių taškus pelnė kamuolį perėmęs L.Lekavičius – 86:80.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 18, E.Ulanovas 14 (4 rez. perd.), J.Lauvergne 13 (9 atk. kam.), T.Cavanaugh 10, J.Strelniekas 9 (4 rez. perd.), N.Giffey 9, E.Mudiay 8, A.Milaknis 3, J.Nebo 2 (5 atk. kam., 2 blk.), M.Kalnietis 0.

„CBet“: L.Andersonas 20, E.LEcomte 16 (7 rez. perd.), J.Palaciosas 12 (7 atk. kam.), E.Šaulys 12.

Komentarai

  1. 709

    Su pirma pergale sezone!

  2. Sigis

    Meskit ta treneri kol nevelu

  3. baisu

    eurolygoj misios nusimato, o lkl didziausia per eile metu intriga

  4. Kas

    Čia per tvarka, kad po rungtynių reikia kažin kiek laukt, kad komentarą parašyt? Straipsnis dar prieš rungtynes turėtų būt!

  5. Darius

    manau, kad sio sezono Zalgiris yra silpnesnis, negu pernykstis. Man labiausiai truksta lyderio, jei pernai puse sezono siautejo Grigonis, daug kartu lyderiu buvo Walkup, tai siemet matau pilkuma. Visi tokie plius minus vienodi vidutiniokai. Blanki komanda bent jau kol kas. Ka.manau pagerino, tai panasu, kad siemet bus daugiau tritaskininku, bet sarasa tuo, kas pagerejo, ties situo punktu ir pabaigsiu. Na bent jau kol kas daugiau nieko nematau.

  6. Aha

    Liudesys. Kas blogiausia, kad, atrodo, sita komanda yra neigali gintis. Ypac palyginus su Saro Zalgirio gynyba, ypatingai su pastangomis ir noru gintis. Komanda yra daug silpnesne uz pernykste. Jai truksta dvasios, kovingumo, emocinio lyderio ir, deja, tinkamo trenerio. Nuotaika laukiant Eurolygos tikrai nekokia ir labai abejoju, ar kitos LKL rungtynes ja labai pagerins.

  7. TT

    Su LKL naujoke ( galimai 6 vieta) vargo. Blazevicius zaide 0 minuciu. Na Iv-tad. Panevezys dar geriau atskleis tikra sios Silerio grupeles lygi. Ir pono austro taktikas.

  8. kostaz,

    jo, pirktiniai uzsienieciai nuliniai. ir surask tu man tokius. vadyba Z apgailetina siuo metu.

  9. A G

    man tai sileris panasus i ostapa benderi, nu cia motiejunas suvarte su juo, negi Lietuvoj nera treneriu? apgailetini pirkiniai su silerio draugeliais treneriais. geda uz zalgirio vadovybe. siaip tai net kauno meras nepades su sita nesamone. siemet Z nesamone.

  10. Vycka

    na, nieko, išskyrus verksmus, pamatyti ir nesitikėjau, nieko naujo, tai prieš kiekvieną sezoną būna, prieš praeitą dar labiau verkė, o ptieš EL startą pralaimėjus Lietkabeliui, tai dabartiniai verksnių pasireiškimai labai jau menki palyginus su pernykščiais, taigi, su verksniais visada viiskas aišku, jie visą gyvenimą verks, varys ant vadovybės, trenerių, žaidėjų, jiems NIEKADA neįtiksi, išskyrus trumpas atkarpas, o normalius žmones, kuriems gyvenimo tikslas nėra raudoti, – su pergale!

  11. tai va

    kad su ilgaja atmintimi dabartiniame pasaulyje yra labai prastai . NIekas nieko neatsimena kas buvo uzvakar. Nepatinka man tas sileris irgi , bet palaikau komanda ir tikiu kad susistyguos , tik jau atleiskit pergaliu skynejai , pastaruju gali si sezona buti ir kelioms maziau.

  12. Darius

    Vycka optimistas, sveikinu. Pvz aš pernai sakiau, kad jei Eurolygoje komanda iškovos pusę pergalių, bus super. Na turbūt tiek ir buvo, vietiniame fronte irgi viską pasiėmė, bet šiemet turbūt reikia žingsnio į priekį ar bent jau pasirodyti ne blogiau. Tai pažiūrėsime, šita komanda jau yra Schilerio, o anais metais dar buvo daug Šaro palikimo. Tai mano prognozė, nepaisant to kaip mane pavadins Vycka, kad šį sezoną bus nebloga griūtis. Kaip pasakys Vycka, tokia nuomonė nedera Žalgirio fanui, taip mąsto nebent verksniai ir rytfaniai, o vat man taip atrodo ir taškas. Jei Eurolygoje su šita sudėtimi jei perlipsim 10 pergalių barjerą, bus gerai.

  13. Turim

    Maždaug tiek pat priežasčių džiaugtis kiek ir Jonava turi

  14. Vycka

    Dariau, ko tai nepamenu sezono, prieš kurį tu būtum optimistiškai žvelgęs, taip kad čia jau gaunasi ne konkrečių faktų konstatavimas, o toks būdas, labai daug tokių, kurie prieš KIEKVIENĄ sezoną prognozuoja visišką krachą, kaip ir apie žaidėjus, kuriuos maišo su žemėmis ir reikalauja juos mest lauk, o vėliau verkia, kad va, ir šitą paėmė, neišlaikė, dabar tai be jo bus š, kiekviemnas priimas sau patogesnį gyvenimo būdą, man nepatinka žliumbti nuolat, kam patinka – čia jų pasirinkimas

  15. to Vycka

    Šlovinti tokį Žalgirio žaidimą ir trenerį, na pernai tikrai senoji Šarūno rinkta sudėtis ir keletas palankų aplinkybių.. Bet tai patį ko gero tenkina ir LT rinktinės pasirodymai Ž. arenoje. Prieš LKL debiutantę 6 taškais laimėjusį Žalgirį sveikti su pergale, solidu. Gal reikia lažintis, kad su vienpuse ICE gynyba auksčiau kaip 14 vietos … O Kokoškovas Fenerį pasiteisino?

  16. Darius

    as palauksiu, Vycka, ka tu kalbesi per Kaledas ir noriu priminti, kad moliomotiejunas visai nesenai kalbejo, kad jo nuomone sita komanda tai kazkoks kosmosas kokia gera. Pamatysim

  17. Pritariu Vyckai

    Pirmos oficialios varžybos, o jau „fanams“ viskas blogai. Darius savam stiliuj, jau paskutiniame komentare prasidėjo įžeidinėjimai, nieko naujo. Šunys loja, karavanas eina.

  18. Darius

    taigi ne viskas blogai, juk rasiau, kad si sezona turime daugiau tritaskininku.

  19. Jaučiu

    Kad amžinai patenkinti kalbės kas buvo gerai net kai sezonas bus prastesnis už praeitą, kuris irgi buvo tik patenkinamas

  20. jei

    ir bus prastesnis tai ka patari daryti , plaukus rautis , kolioti vadovus klubo, ar cia koliotis? Netgi prie krapiko palaikem komanda

  21. Vycka jautėjui

    o kas yra amžinai patenkinti? skiri bambėjimą metų metais be sustojimo nuo atsisakymo vien verkti? man asmeniškai kašis patinka labiau nei žliumbimas be paliovos, kas bebūtų, žliumbikai pernai prieš sezoną prognozavo 2-5 pergales ir gerą pasiekimą, jei neliks paskutiniai, o dabar sezonas jau tik patenkinams buvo,dabar prognozuoja visišką krachą, bet jei vėl realiai kovos dėl patekimo į atkrintamsias ir vėl už nugaros paliks ne vieną daug turtingesnį klubą, vėl bus tik patenkinamas, sėkmės žliumbiant, gerai, kad ne visi tokie

  22. Darius

    nesiginčykit su Vycka.
    pernai nepatiko ikisezoninės, bet prognozavau pusę pergalių Eurolygoje ir atspėjau, todėl vertinu sezoną labai gerai. Neturiu prie ko prikibti. Šiemet šitai sudėčiai prognozuoju kokias 10-12 pergalių ir jokios kovos dėl atkrintamųjų. Vycka kartelę užkėlė. Pamatysim.

  23. o

    kas gi ikisezoninese pernai nepatiko? Tik nuo armani gavo stipriai, visas kitas laimejo dideliais skirtumais.

  24. Vyckai

    Nežinau kas pernai prognozavo 2-5 pergales, bet tikrai ne aš. Tikrai buvo įmanoma patekti į top 8, todėl tik patenkinamai ir vertinu tą sezoną, o iš šito tai išvis nieko nesitikiu, bus mažesnis nusivylimas jei ką.

  25. Eurolyga

    Iki Nauju metu matysim Kiek pergaliu turesim aisku Jeigu traumu nebus ir Schillerio pasitikejimas plius dar pokyciu gali but sudetije Papildime eigoje

  26. Vycka Dariui

    na, laukiu, kad mane pacituotum apie kartelės užkėlimą, žinau, kad nerasi, nes jei aš neprisijungiu prie verksnių choro, tai nereiškia, kad aiškinu apie būsimą puikų sezoną, bet jei prognozuoji 10-12 pergalių, tai priskiri Žalgirį prie visiškų autsaiderių, nes pagal praeitą sezoną tai yra 15-17 vietos, aš manau, kad bus aukščiau, bet nesitikiu kalnų nuvertimo realiai, viliuosi ramiai, nei į panikas, nei į euforijas nepuolu, ypač tai kvaila būtų daryti net sezonui neprasidėjus, o kai kurie tai daro, šiuo atveju ne apie tave