„One Team“ dalyviai – ir vėl džiaugiasi susitikimais „Žalgirio“ arenoje 2

Praėjusį sezoną nuotoliniu būdu vykusius Kauno „Žalgirio“ organizuotus socialinio projekto „One Team“ susitikimus šį sezoną jau pakeitė gyvi – „Žalgirio“ arenos treniruočių erdvėje vykstantys užsiėmimai.

Kauno klubas ir toliau tęsia bendradarbiavimą su „Specialioji Olimpiada Lietuva“ organizacija, kuri vienija intelekto sutrikimus turinčius žmones.

Programos struktūra – raktas į sėkmę

Projekto gaires visiems programą vystantiems klubams nustato Eurolyga, o struktūra užtikrina efektyvius projekto rezultatus. Klubai pasirinkę vieną grupę su ja dirba 8–12 savaičių kiekvieną savaitę surengiant po susitikimą.

„Ši programa – ne šiaip vienkartinė akcija. Tai nuoseklus darbas su pasirinkta grupe, o mūsų atveju – kryptingai dirbame, kad sutrikimus turintys žmonės lengviau integruotųsi į visuomenę. Mokome juos bendravimo, komandinio darbo, streso valdymo, koncentracijos įgūdžių per krepšinio žaidimą. Taip dalyviai ir išmoksta naudingų dalykų, ir smagiai praleidžia laiką“, – pasakoja projekto koordinatorė Akvilė Dagilytė.

Galimybė vėl rinktis į gyvus susitikimus „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje suteikia projekto dalyviams papildomo džiaugsmo ir motyvacijos.

Labiausiai laukiami – susitikimai su žalgiriečiais

Programos užsiėmimų planą ruošia ir juos veda „Žalgirio“ organizacijos darbuotojai, kurie per beveik 10 metų, kai klubas vykdo šią programą, įgijo didžiulę patirtį.

Daugiausiai dėmesio, be abejo, sulaukia žalgiriečių apsilankymas. Šio sezono „Žalgirio“ ambasadoriais tapo Nielsas Giffey ir Marekas Blaževičius, kurie apsilankė pirmajame šio sezono susitikime.

„Kartu su jaunuoliais žaidėme žaidimus, estafetes. Smagu vaikams skirti dėmesio, suteikti džiaugsmo ir svarbiausia – matyti jų šypsenas. Džiaugiuosi, kad mane pakvietė tapti programos ambasadoriumi – gera prisidėti prie vietos bendruomenės gerovės“, – po užsiėmimo kalbėjo N.Giffey.

Programai paįvairinti kviečiami ir įvairūs kiti svečiai – „Kauno Žalgirio“ futbolininkai, judėjimo „630“ atstovas „Žalgirio“ sirgalius Mindaugas Šatkus, ne pirmus metus prie iniciatyvos prisijungia ir sporto psichologė Aistė Žemaitytė.

Prisijungia ir partneriai

Jau ketvirtus metus programą globoja „Žalgirio“ partneris „Ramirent Lietuva“. Kompanija neapsiriboja paminėjimu, į projektą įsitraukia ir darbuotojai.

Partneriai kasmet užsisako šimtus „One Team“ marškinėlių, kuriuos mielai nešioja įmonės darbuotojai. Taip jie ne tik susitapatina su projektu, bet ir vykdo jo sklaidą.

Kasmet partneriams sudaroma galimybė prisijungti į vieną paskutiniųjų užsiėmimų ir sudalyvauti tarsi finaliniame projekto dalyvių egzamine. Per šį užsiėmimą projekto dalyviai patys praveda užsiėmimą svečiams, taip parodydami ko išmoko – lyderystės, viešo kalbėjimo, komandinio darbo.

Kauno „Žalgiris“ dešimtmetį švenčiančioje programoje dalyvauja nuo 2013 metų. 2021 metais už praėjusio sezono veiklą Lietuvos čempionų klubas buvo įvertintas bronziniu „One Team“ apdovanojimu.

Komentarai

  1. Darius

    kaip manote, kiek adatų sukišo į tuos žmones ?

  2. atsibodai

    nesveikas žmogelis, tau ne nuo covid skiepytis reikia, šiaip gydytis ir rimtai, jau toks ligonis, kad graudu pagalvojus, jog Lietuvoje tokių kvankų nemažai