M.Blaževičiaus vedamas „Žalgiris“ pasiekė užtikrintą pergalę Prienuose (VIDEO) 10

Vietoje nukeltų Eurolygos rungtynių išvykos į Prienus sulaukę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo 16-ąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate, įveikę „Labas GAS“ komandą 88:71 (20:19, 27:17, 14:20, 27:15).

Prie pirmųjų aštuonių „Žalgirio“ taškų prisidėjo Paulius Jankūnas, asistavęs Karolio Lukošiūno tritaškiui ir pats pridėjęs 5 taškus. Lukas Lekavičius kabino kamuolį Josho Nebo dėjimui (10:2), bet šeimininkai atsakė savo atkarpa – 10:11. Po tritaškį smeigė komandos draugų užtvaromis pasinaudoję K.Lukošiūnas ir Artūras Milaknis, o kėlinį 4 taškais užbaigė Marekas Blaževičius – 20:19.

Antrąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo geležine gynyba ir per 4 minutes išsiaugino dviženklį pranašumą, kai pasižymėjo Tyleris Cavanaugh, M.Blaževičius, Janis Strelniekas, Tai Websteris, P.Jankūnas ir Nielsas Giffey – 34:21. Į du prieniškių tolimus šūvius atsakė P.Jankūnas, A.Milaknis ir trečiąjį savo tritaškį pataikęs K.Lukošiūnas – 41:31. Pirmąją rungtynių pusę užbaigė savo tryliktąjį tašką rinkęs P.Jankūnas ir N.Giffey dvitaškis – 47:36.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ puolimas šiek tiek strigo: per 5 minutes tritaškį įmetė L.Lekavičius ir baudas sumetė T.Cavanaugh (52:45). Netrukus T.Cavanaugh pelnė dar 2 taškus, o tarp M.Blaževičiaus dvitaškių įsiterpė T.Websterio tolimas metimas iš kampo – 61:56.

Ketvirtajame kėlinyje aikštelėje dominavo M.Blaževičiaus ir T.Websterio duetas. Marekas per kėlinį pelnė net 13 taškų ir apdovanojo varžovus blokais, o T.Websteris galingu dėjimu tvirtino žalgiriečių persvarą. Dar 5 taškus pridėjo P.Jankūnas, tritaškį iš kampo smeigė A.Milaknis ir „Žalgiris“ išsivežė pergalę iš Prienų – 88:71.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 23 (8 atk. kam., 3 blk., 30 naud. bal.), P.Jankūnas 18 (5/5 dvit., 5/6 baud.), T.Websteris 11 (4 rez. perd.), K.Lukošiūnas 9, A.Milaknis 8, T.Cavanaugh 8, N.Giffey 4 (4 rez. perd.), L.Lekavičius 3 (5 rez. perd., 2 per. kam.), J.Strelniekas 2 (2 per. kam.), J.Nebo 2, M.Kalnietis 0.

„Labas GAS“: J.Kljačičius 21 (5 rez. perd.), R.Ivanauskas 15 (10 atk. kam.), I.Sargiūnas 13 (2 per. kam.).

Komentarai

  1. Bybimantas Snarglinskas

    Imsim ta LKL del KMT nesu toks tikras.Na sezonas lievas,bet yra kaip yra.Dbr visi stumia ir pan.Ateis Birželis ir visi skanduoos mes prie Nemuno uzauge.Viena sezona GM-as sugrybavo tiek ir tereikėjo.Fanai skaitosi,tokiu putplasčio fanu niekam nereikia.Net ir su tokia sudetim busi favoritai.

  2. Mane

    gąsdina musu perimetras o ypač kalnietis

  3. Darius

    ziurint i rezultata – uztikrinta pergale, bet i rungtyniu eiga tai ne. Po 3 keliniu Zalgiris vede tik 5 taskais, o suzaidus 37 min tik 7 taskeliais. Ir cia tokie vargai pries autsaiderius. Na sugriuvo Prienai, baigesi jegos ir rungtyniu pabaigoje nebesipriesino. Pagirti galima kapitona ir Mareka, o ka pasakyti apie inkarus kaip kalnietis, tai nezinau, geriau patylesiu.

  4. f

    butinas zaidejas i dragiciaus vieta ir tiek ziniu, kitaip galima iki sezono galo likti su tom 3 pergalem. websterio neuztenka

  5. Nebuvo

    Lengva Zdovcas nevienodai dalino minutes nepervargino Blazeviciaus vedamas tai daugiau nebuvo kam isvest

  6. LKL

    Jankuno Blazeviciaus vedamas zalgiris turejo pavarkti prienuose

  7. Motiejunui

    Nereikia Kad ir Kiti Podcasto ekspertai kad sako su cia Sudetim privalo Laimet LKL

  8. Zdovcas

    Jau po Bayern sake kad truksta 2 3 zaideju

  9. ...

    Nu va, pagaliau savo lygio varžovą sutiko. Didžiausi sveikinimai nugalėjus tokį grandą. O jei rimčiau, tai braliuką Strelnieką į autobusą ir į Latviją grąžint. Lkl jam per stiprus lygis, jau geriau dublerį paimtų, tai bent jaunimas palakstytų.

  10. Zdovcas

    Idomiai pasneka Rezultatas nera atspindintis realybe nes negalejome atsipalaiduoti Kai kuriu zaidimas buvo netinkamo lygio😁