Į Kauno „Žalgirį“ investuoja technologijų akceleratorius „Tesonet“ 22

Iki šiol su Kauno „Žalgiriu“ sėkmingai bendradarbiavęs technologijų akceleratorius „Tesonet“ vienija jėgas ir tampa „Žalgirio“ organizacijos akcininku. Legendinis sporto klubas ir „Tesonet“ šiemet taip pat kartu įsteigė sporto technologijų startuolį „Žalgiris Ventures“ bei toliau bendroje veikloje koncentruosis į sporto klubo komercinės veiklos plėtrą, verslo auginimą bei inovacijų kūrimą.

„Žalgirio“ organizacija per paskutinius kelerius metus įrodė, kad gali pasiekti gerų rezultatų sporto versle ir su stipria vadybos komanda plėsti komercinius projektus. Dabar prisijungus strategiškai stipriam partneriui su vertinga tarptautine patirtimi, įgyvendinsime dar didesnius planus. „Tesonet“ investuos į mūsų verslo modelį ir suteiks galimybes augti ir užsidirbti daugiau pinigų patiems, juos reinvestuojant į stipresnę komandą“, – apie sandorio esmę kalbėjo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

„Dabartinė „Žalgirio“ vadybos komanda – teisingo požiūrio partneriai, kurie kelia sau aukščiausius tikslus ir demonstruoja puikius verslo rezultatus. Suvienijus šį sporto verslo „know-how“ ir „Tesonet“ atsineštas IT žinias bei tarptautinių prekės ženklų kūrimo patirtį, kartu įgyvendinsime ambicingus planus. Ateiname inovuoti bei kurti skaitmeninę transformaciją. Naudodami moderniausias technologijas suteiksime sirgaliams unikalią patirtį ir galimybę pasijusti komandos dalimi.

Taip pat padėsime „Žalgiriui“ generuoti papildomus pajamų srautus, kurių neribos arenų vietų skaičius ar valstybių sienos, o gautos lėšos vėliau bus naudojamos komandos formavimui bei infrastruktūros tobulinimui“, –  teigė vienas iš „Tesonet“ įkūrėjų Tomas Okmanas.

Naujos technologijų galimybės

Vienas pirmųjų žingsnių, padarytų dar prieš mėnesį, kartu su „Tesonet“ įkurtas sporto ir technologijų startuolis „Žalgiris Ventures“.

„Esame parengę savo ilgalaikę inovacijų strategiją, kurios vizija yra Kauno „Žalgiriui“ tapti tarptautiniu mastu pripažintu prekės ženklu sporto inovacijų srityje. Tai taptų proveržiu mūsų veikloje, pasitelkiant inovacijas bei modernias technologijas. „Žalgiris Ventures“ įkūrimas ir partnerystė su „Tesonet“ taps stipria šios strategijos varomąja jėga“, – teigė P. Motiejūnas.

Turima penkerių metų strategija apibrėžia organizacijos judėjimo kryptis sporto vadybos, klientų patirties bei įsitraukimo ir verslo partnerysčių srityse.

Sporto vadybos srityje bendradarbiaujant su inovacijų kūrėjais ir naudojant naujas technologijas bus didinamas darbo našumas, vykdomas geresnis duomenų surinkimas bei analizė. Tai leis priimti protingesnius, greitesnius ir efektyvesnius sprendimus treniruojant komandą. Naujas technologijas numatoma pasitelkti ir sportininkų sveikatai prižiūrėti.

Dar viena vystymo kryptis – aistruolių patirties gerinimas, naudojant modernius sprendimus ir technologijas, įskaitant ir turinio platformos „Žalgiris Insider“ plėtojimą.

Struktūros pakeitimai

Dar iki sandorio užbaigimo įsteigta ir nauja visas grupės įmones apjungianti UAB „Žalgiris group“, po kuria veiks visos kitos organizacijos įmonės, – tokios kaip „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, atributikos platintojų UAB „Delegatai“ (Žalgirisshop.lt), Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubas ir kt. Visų įmonių apjungimas po bendra grupės vėliava efektyvins projektų ir žmogiškųjų resursų valdymą bei įves aiškumo ir išorinėje komunikacijoje.

Įvairiuose objektų operavimo konkursuose ir toliau dalyvaus „Žalgirio“ areną valdanti UAB „Kauno arena“, kurios patyrimas ir žinios leistų prisidėti prie dar daugiau infrastruktūros projektų vystymo Lietuvoje.

„Tesonet“ įsigijus 25 proc. holdinginės kompanijos „Žalgiris Group“ akcijų, prie valdybos prisijungia ir vienas iš akceleratoriaus valdybos narių Jonas Karklys. Likusi akcijų dalis – 75 proc. – lieka P. Motiejūno rankose, kuriam akcijas pardavė ir neatsiejama „Žalgirio“ dalis – Arvydas Sabonis, liekantis aktyviai dalyvauti organizacijos vadyboje. Jis yra pakviestas tapti Kauno „Žalgirio“ organizacijos garbės prezidentu.

Komentarai

  1. Linas

    Daug bla bla bla apie nieka…Kiek pinigu bus investuota i komanda?

  2. Slove

    Kiek pinigu investuoja 75 proc akciju turintis Motiejunas? Kokia kaina Motiejunas tas akcijas nusipirko? Kas čia per machinacijos: 25 proc Motiejunas parduoda TEsonet, bet 25 nusiperka iš Sabonio. Kiek už akcijas mokėjo Tesonet ir kiek Motiejunas ? Aciu.

  3. Fan

    Gal bus gyvas pristatymas per spaudos konferenciją

  4. to slove

    kai klubas buvo ant bankroto ribos su milijoninemis skolomis galvoji tos akcijos kazka kainavo? galejai eiti ir traukti kluba is skolu ir auginti iki dabartinio lygio, kurio akcijos aisku jau vertos daugiau.

  5. Darius

    Įdomu, o kiek motiejūnas įdėjo savo pinigų į klubą sunkiais ar gerais laikais ? Primenu, kad Žalgirį iš bankroto ištraukė ne kas kitas, o sirgaliai.

  6. Darius

    PS ar motiejūnas akcijų vertę užkėlė ? Kol nebuvo Šaro, klubas vilkosi skolose, tik Šaras išėjo ir vėl iškarto milijoninės skolos. Algos mokamos trims vyriausiems treneriams, LKL e prašikta pirma vieta, eurolygoje paskutiniai. Puikūs pasiekimai kaip per tokį trumpą laiką.

  7. to darius

    po Saro jeigu nepastebejai buvo dar pandemija, del kuriuos biudzetas mazejo. milijonines skolos? is bilietu daugiau nei dvigubai nei planavo siemet surinko, po sezono bus paskelbti tikslus skaiciai.

  8. turbut

    Darius daugiausiai dave is sirgaliu , ypac savo pastoviu negatyvu, ir aisku kiti cia parase , galiu tik viena jums pasakyti koks jusu nxui suknistas reikalas? Nesistenkit izeidinet , neatsakinesiu.

  9. Darius

    o koks tavo suknistas reikalas kiek as daviau ? Varyk paskui rusu laiva

  10. Neužtenka

    Būt akcininku, reik mažiausiai 3-5 mil. per sezoną, nes kitu atveju Žiemelis surinks didesnį biudžetą ir tada nebus ne tik pirmos vietos, bet ir titulų.

  11. R 65

    Dariau ! Jei esi proto invslidas

    Dariau! Jei turi psichologinių problemų,tai kreipkis į specialistus.Ten tavęs išklausys ir apie serbus,ir apie politiką,ir apie skolas su akcijom.Tada nuramins ir paskirs gydimą.Jei šitas variantas netinka,tuomet eik į kokį vatnikų ar šeimų maršo portalą,bet čia tu niekam neįdomus.Galų gale yra rusų laivo maršrutas … .

  12. Aha

    Tik idomu, kodel Sabas nusprende atsisakyt Zalgirio akciju? Kazkaip Sabo realaus balso turejimas svarbiausiuose sprendimuose, o ne tik kazkokios garbes pareigos suteikdavo tam tikro uztikrintumo, kad Zalgiriui nenaudingi ar kenkiantys zingsniai nebus daromi.

  13. Darius

    turime idomia padeti, kai Zalgiri isigijo arogantiskas tipas, nesumokejes nei vieno euro. Ir kuris niekada nieko ir nesumokes. Tas tipas yra geriausias vadybininkas.

  14. to darius

    kai jis atejo i Zalgiri akciju kaina buvo 1 litas :D galejai ir tu pirkti. taip pat gal galetum pateikti skaicius, kiek pinigu sumoka kiti neturtingu komandu vadovai?

  15. Darius

    kaip suprantu, tu ir pats pritari mano ankstesniam komentarui, kad geriausias vadybininkas isigijo Zalgiri nesumokejes nei vieno euro. O prie ko cia kiti klubai ?

  16. to darius

    kaip tu manai kokia akciju verte buvo su 40~ milijonu litu skolomis?

  17. Darius

    as klausiu ir negaunu atsakymo, kiek sumokejo motiejunas isigydamas Zalgiri ? Gal nors kiek skolu patengeis savo kisenes ?

  18. to d

    Sabonio paklausk gal jis tau atsakys. skolas denge savo darbu ir derybiniais sugebejimais.

  19. Darius

    ir uz tai eme sidzia alga. Gal kas zinote, kokia alga yra nusistates pats sau Motiejunas ?

  20. Darius

    norejau parasyti solidzia.

  21. Suprantu

    demokratiją,žodžio laisvę,bet kai be perstojo komentuoja ligonis arba trolis Darius,tai galima imtois kažkokų priemonių.Ar čia nieks neprižiūri šito portalo? Gal nustokit jam atrašinėt,tuomet likęs be dėmesio išsikvėps.

  22. Darius

    ko cia mekeni ? Tu manai, kad man labai rupi tai, ka cia peza toks pingvinas kaip tu ?