Kauno „Žalgirio“ jaunimui pristatyta nauja ir išskirtinė VDU Sporto studijų programa 0

Kauno „Žalgirio“ komandos jaunimui „Žalgirio“ arenoje Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (VDU ŠA) docentė dr. Aušra Lisinskienė pristatė VDU studijų galimybes bei naująją VDU Sporto studijų bakalauro programą.

Siekiant sukurti efektyvią ir naujovišką aukšto meistriškumo sportininkų rengimo sistemą, kuri užtikrintų kvalifikuotų sporto specialistų paruošimą, nuo 2022 m. rugsėjo mėnesio VDU ŠA bus pradėta vykdyti Sporto krypties (Pasiekimų sportas) bakalauro studijų programa „Sporto studijos“. Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC) šią studijų programą akreditavo ir įvertino labai gerai, ypač pozityviai buvo įvertinta individualizuota trenerio rengimo koncepcija ir siekis rengti trenerius individualizuotai, kiekvienam sportininkui pritaikant individualias studijas bei atsižvelgiant į sportinį meistriškumą.

Sporto studijų išskirtinis bruožas – individualizuota studentų treniravimo koncepcija, nukreipiant studentą į praktiką, atitinkančią jo sportinį meistriškumą ir integruojant į profesionalius sporto klubus ar komandas. Ši studijų programa taip pat išsiskiria savo autentiškumu ir unikalumu – tai vienintelė šalyje studijų programa, kuri pasiūlys gilinamąsias Kauno „Žalgirio“ naujos kartos trenerių rengimo (krepšinis, futbolas) studijas.

„Žalgirio“ sistemai yra labai svarbu turėti aukščiausio lygio trenerius, profesionalus, o VDU ir yra tas universitetas, kuriuo mes tikime. Mes renkamės VDU ir kartu parengėme pagilintas Kauno „Žalgirio“ trenerių studijas, kuriose motyvuoti studentai turės galimybę pasirinkti gilinamąsias „Žalgirio“ studijas ir taip įsilieti į mūsų sistemą“, – sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Ši studijų programa yra parengta atsižvelgiant į sėkmingai plėtojamas Amerikos sporto švietimo programos (angl. American Sport Education Program) nuostatas, atsisakant smulkių sporto šakų specializacijų, bet siekiant ugdyti žmogaus pasirengimą, polinkį suvokti studijų objektą, numatyti situaciją, atlikti tam tikrą su studijų objektu susijusią tikslingą veiklą. Sporto studijų programos studentai galės rinktis alternatyvius, sporto šakos trenerio kvalifikaciją pagilinančius bei papildančius studijų dalykus, tokius kaip: atletinis rengimas, sporto psichologija, asmeninio trenerio meistriškumas, taikomoji žaidimų veiklos analizė, kurie yra ir itin svarbūs kiekvienos sporto šakos trenerio kompetencijai pagilinti.

„Sporto studijų programa yra nauja trenerių rengimo koncepcija Lietuvoje ir vienintelė, kuri rengia visų sporto šakų trenerius. Taip pat, ši studijų programa išskirtinė tuo, jog yra orientuota į šiuolaikinį sporto trenerių rengimą, žvelgianti į parengimą per integralų ir visuminį, plačios aprėpties ir erudicijos sporto trenerį, kuris išsiskiria savo kompetencija, lyderyste, platesniais gebėjimais ir žiniomis“, – pasakojo VDU ŠA docentė, Sporto studijų programos vadovė dr. Aušra Lisinskienė.

Lapkričio mėnesį VDU buvo atidarytas Prezidento Valdo Adamkaus sporto centras, kuris šiuo metu yra didžiausias Lietuvoje įvairioms sporto šakoms ir poreikiams pritaikytas universitetinis sporto kompleksas, tad naujai duris atvėrusiame sporto centre bus suteikta dar daugiau galimybių sporto specialistams rengti.

„Džiaugiamės, jog VDU studentams nuo šiol galime pasiūlyti didžiausio bei aukščiausio lygio sporto infrastruktūrą Lietuvoje bei inovatyvias sporto studijas. Tai aktualu ne tik aukšto meistriškumo sportininkams, bet ir studentams, prijaučiantiems sportui, kurie savo gyvenimą bei karjerą sieja su šia veikla“, – sakė pavaduotojas VDU Sporto centro organizuojamai veiklai ir užimtumui Justas Kalinauskas.

Daugiau informacijos apie naująją Sporto studijų programą rasite čia.

Komentarai