„Žalgiris“ pusfinalio seriją pradėjo tašku pranokdamas „Lietkabelį“ (VIDEO) 28

Lietuvos čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ čempionato pusfinalio seriją. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 71:70 (16:19,18:17, 21:20, 16:14) įveikė Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Dvitaškiais dvikovą pradėjo Tai Websteris ir Karolis Lukošiūnas, Joshas Nebo įdėjo iš viršaus, o T.Websteris pelnė dar keturis taškus – 10:14. Janis Strelniekas pataikė iš toli, vieną baudos metimą įmetė Joffrey Lauvergne, o Paulius Jankūnas realizavo du – 16:19.

Antrojo ketvirčio pradžioje deficitas išaugo iki dviženklio (16:26), bet tada iš toli taikliai atakavo Artūras Milaknis, o tritaškį smeigė ir dėjimu iš viršaus ataką užbaigė T.Websteris – 24:26. Lukas Lekavičius ir A.Milaknis pasižymėjo tritaškiais, o Mantas Kalnietis ir Tyleris Cavanaugh sumetė dvitaškius – 34:36.

Po pertraukos T.Websteris įmetė vieną baudos metimą, du realizavo dar ir tritaškį pataikęs T.Cavanaugh, dvitaškį įmetė J.Nebo, o K.Lukošiūnas taip pat pridėjo trijų taškų vertės metimą – 45:44. Taškus nuo baudų metimo linijos rinko A.Milaknis ir L.Lekavičius, keturis taškus iš eilės pelnė J.Lauvergne, o P.Jankūnas taikliai metė iš toli – 55:56.

L.Lekavičius smeigė dar vieną tritaškį, penkis taškus iš eilės pelnė J.Lauvergne, o likus žaisti kiek mažiau nei keturias minutes komandas skyrė vos du taškai – 63:61. Baudos metimus realizavo L.Lekavičius, reidą po krepšiu surengė T.Websteris, J.Nebo įdėjo iš viršaus, mindamas tritaškio liniją taikliai atakavo L.Lekavičius, o rungtynių pabaigoje geriau sužaidę kauniečiai iškovojo pergalę – 71:70.

„Žalgiris“: T.Websteris 14, L.Lekavičius 11, J.Lauvergne 10, A.Milaknis 8, T.Cavanaugh 7, J.Nebo 6 (7 atk. kam.), K.Lukošiūnas 5, P.Jankūnas 5 (4 rez. perd.), J.Strelniekas 3, M.Kalnietis 2 (4 rez. perd.), R.Miniotas 0.

„Lietkabelis“: G.Orelikas 19, D.Gagičius 19.

Komentarai

  1. Šančiai

    pergalė yra pergalė. Valio.

  2. ....

    Gaila. Nu bet nieko, gal kitą kartą lietkabelis labiau pasistegs, nes šiandien labai silpnai atrodė.

  3. Dramatiska

    Nybo nepakele Lukuciuno kaip jautesi

  4. Fortuna

    Lekaviciaus lemiamas metimas buvo

  5. Zalgiris

    Zalgiriui labiau pasiseke Aisku galejo Lietkabelis laimet pabaigoje Gagicius pramete is po krepsio

  6. Lietkabelis

    Panevezyje Laimes

  7. Maksvytis

    Nebuvome Sviezesni

  8. Webster

    Prie Maksvycio atsiskleide nei Prie Zdovco didesnis pasitikejimas dazniau duoda naudos

  9. Aha

    Su tokiu žaidimu Panevėžy tikrai gaus i kaulus. Galima sakyt, Lietkabelio buvo gana prastos rungtynes, o Žalgiris tiesiog taip nuolat žaidžia nekaip. Kaip gaila žiūrėt į komandą, kuri taip nusivažiavo. Į patį žaidimą net nesinori gilintis, tiesiog jau nusibodo visą sezoną kartot tą patį.

  10. Jankuno alkune

    😂😂 Kiti sako turejo gaut nesportine kiti verke del Teiseju Canakui turejo but prazanga pries Gagiciu pabaigoje

  11. Nepasakyciau

    Kad prastos aisku truko Zemaicio Kalatzakis daug pabaigoje nubaudzia Berzins nesuzaide Aisku Lietkabelis nepasinaudojo proga laimet

  12. Banguotai

    Kalnietis tik iki 5 tasku imeta Cavanaugh beviltiskai zaidzia akrintamosiose Lukociunas nevisada isauna Lauvergne nevisada suzais

  13. Webster

    Dar jei ne Webster is vis Galejo pralaimeti

  14. 709

    Su pergale. Pasirodo Webster gali duoti naudos,bent jau LKLe. Anksciau Luka nuvaikydavo iki nukritimo,o Tai nepakildavo nuo suolo.

  15. Bybevičius

    Palaikymas arenoje tai kaip per pakasynas 40 Tulpiniu prareke Zalgirio fanus,jau kaip pautai svilt pradėjo kažkiek pasvilpe ap gai le tina cia yra.Svetima geda ateina kaip i kino teatra nu namas.Salo arenoj gera atmosfera.Aisku nesakysiu kad morgo atmosfera sorry tokia teisybe

  16. Linas

    Pimp..ais nešersiu,nes pergalė lieka pergale,bet žaidime pagerėjimo jokio,vėl išvargo ir tiek.

  17. A G

    is sio zalgirio, sekanciam sezone turi likti tik norintys zaisti krepsininkai. Lukas, prancuzas ulia ir marekas su lukosiunu, vat taip.

  18. kostas,

    man tai labai idomu, ka Zalgiri veikia krapikas, ir vel totalus Motiejuno nusivaziavimas. Kazio padejejas turi but JANKIS.

  19. Nybo banga

    Pergale siaip netaip isgimdyta, o toliau tai bbz. Niekaip nesuprantu. Pagal viska turim geresnius centrus prancuza nei Nebo, bet tokiu medziu kaip Gagic ar Buvos niekaip negalim sustabdyti

  20. Nybo puolime

    Koks geras Nybo pasirode vakar kai tris kartus liko pries Orelika ir nieko nepadare puolime. O Orelikas ji ismaude kaip reikiant. Tai arba saugosi traumos ir laukia naujo gero kontrakto, arba tiesiog labai vienpusiskas tik kai gauna kamuoli judedamas link krepsio

  21. Darius

    manau, kad kas laimejo pirmas rungtynes, tas laimes ir serija. Kabeliui iki laimes nedaug truko

  22. Pavizdis Burgos

    Motiejunui 😁😂 Neiprastas atsiprasymas Burgoso ekipos prezidentas liepe zaidejams klauptis ant keliu

  23. Gagic

    Nedaug truko iki Kol pramete Gagic is Po krepsio

  24. Faktas

    Žalgiris-jėga!
    Rytas -šikna…

  25. Lietkabelis

    Favoritas Topsporte 1.86 1.95

  26. Ne komanda

    tiesiog žąsų būrys aikštelėje

  27. Gėda

    Gėda gėda gėda gėda gėda gėda

  28. tiesiog

    LOPAI