P.Jankūnas – apie pralaimėjimą pusfinalyje ir mažojo finalo seriją (VIDEO) 26

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, pirmą kartą klubo istorijoje nerungtyniausiantys „Betsafe-LKL“ finalo serijoje, trečiadienį „Žalgirio“ arenoje sužais pirmąsias rungtynes dėl trečiosios vietos. Serijoje iki keturių pergalių žalgiriečių laukia „Šiaulių-7bet“ ekipa.

Komandos kapitonas Paulius Jankūnas prieš sezono pabaigą kartu su „Žalgiris Insider“ kalbėjosi apie pralaimėtą pusfinalį Panevėžio „Lietkabeliui“ ir būsimą seriją su šiauliečiais.

„Blogas žaidimas. Viskas paprasta, – trumpai žalgiriečių žaidimą pusfinalio etape apibūdino P.Jankūnas. –  Nebuvo gero žaidimo, nebuvo geros kovos, kurios reikia norint įveikti „Lietkabelį“ – tikrai gerą komandą, kuri yra gerai susižaidusi, kurioje visi gerai žino savo vaidmenį. Manau, kad tai buvo mūsų klausimas ir neatlikome to darbo, kurį turėjome atlikti.“

Serija su Nenado Čanako treniruojamu Panevėžio klubu „Žalgiriui“ baigėsi šeštadienį ketvirtoje serijos dvikovoje svečių aikštėje. P.Jankūnas tikina, kad kauniečiai skaudžiai išgyveno po pralaimėjimo.

„Aptarimo neturėjome, nes neturėjome, ką aptarti. Treneriai davė dieną pailsėti, kad pailsėtų kūnai ir galvos. Rūbinėje – laidotuvių nuotaikos, kas dar gali dėtis? Tylu ir ramu. Visi supranta, kas įvyko ir viskas“, – kalbėjo P.Jankūnas.

LKL reguliariojo sezono pabaigoje prie „Žalgirio“ komandos prisijungė Kazys Maksvytis, vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitęs slovėną Jure Zdovcą. P Jankūno teigimu, dėl prastų komandos rezultatų atkrintamosiose kalti ne treneriai, o savo žaidimo neparodę krepšininkai.

„Esame profesionalūs krepšininkai, daug metų žaidžiantys krepšinį. Visose sistemose esame žaidę ir treniravęsi. Nereikia kaltinti naujos sistemos. Treneriai atėjo nusiteikę įpūsti ugnelės, energijos paskutinei sezono daliai. Kaip bebūtų, čia kalti ne treneriai. Tiek trenerių pasikeitė per sezoną ir to žaidimo nebuvo. Visiems aišku, kad tai mano kaip kapitono ir „Žalgirio“ žaidėjų kaltė. – pasakojo aukštaūgis. – Apie Kazį liko geras įspūdis. Jis yra profesionalus ir atsakingai ruošiasi kiekvienai treniruotei. Tikrai treneriai, net nežinau kiek laiko, susirenka prieš treniruotę ir dėliojasi planus, video, daro skautingą. Iš šono žiūrint – aukščiausias lygis.“

Žalgiriečiai trečiadienį pirmą kartą per visą LKL istoriją pradės mažojo finalo seriją. Kitoje barikadų pusėje – Šiaulių klubas, kurį treniruoja praeityje ir „Žalgiryje“ dirbęs specialistas Antanas Sireika. P.Jankūnas tikino, kad žalgiriečiai privalo savyje rasti jėgų ir pergale uždaryti seriją.

„Komanda turi atrasti savyje jėgų. Sezonas dar nesibaigė. Liko paskutinė serija. Turime žaisti dėl tų žmonių, kurie ateina į areną. Galbūt jų ir neateis daug, kas pilnai suprantama, dėl ko taip atsitiktų. Galbūt ateis šeimos, kažkas gal įsijungs netikėtai televizorių. Reikia susimobilizuoti ir sezoną užbaigti truputį geriau“, – tikino P.Jankūnas.

Visą pokalbį su P.Jankūnu ir krepšininko atsakymus į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus jau dabar galima peržiūrėti „Žalgiris Insider“ platformoje.

3840x530

Komentarai

  1. 709

    Eisiu i paskutines rungtynes arenoje vien tik tam kad pagerbciau Pauliu uz jo atsidavima ZALGIRIUI!

  2. as

    tai noreciau nueiti ir i kalniecio su milakniu paskutines karjeros , siemet

  3. ...

    Pagaliau bent vienas žaidėjas į viešumą išlindo. Gaila dėl tokios Jankio karjeros pabaigos, bet nieko negali kaltint, kaip tik patys save.

  4. Aha

    Sezonas jau baigtas, dėl mūsų galit net ir nepasirodyt.

  5. Jankunas

    Sako zaideju kalte bet kaip kitiems kitaip snekasi kaip ekspertams

  6. Darius

    Zaide daug metu, kazkada labai geras buvo. Bet Jankus uz atsidavima komandai gavo keleta milijonu euru, tai kaip cia pasakius, ne uz dyka atsidave. O paskutinius tris metus vos juda, Zalgiris buvo vienintele Eurolygos komanda, kuriai jis darnbuvo reikalingas ir kuri jam mokejo tokius pinigus.

  7. Samb

    Jankiui aišku sėkmės čia be rungtynių o jau aišku kaip Žalgirio ofiso žmogumi bet gal kas pastebėjome kuom Žalgiris domisi aš jau apakęs domisi kažkokių žaidėjų kyle almond kažkaip taip tiksliai nežinau kuris žaidė bet jūs čia rimtai

  8. Samb

    Dariau tau su galva tikrai ne kažką Jankis yra Žalgirio simbolis visada rodė pagarba klubui nemačiau niekada kad jis nenorėtų laimėti ką tu čia šnekų pievas kas kas bet Jankis tikrai atodirbio savo kontraktus ir tt atsirado ekspertas Darius ir visiems paaiškins kas kur kada

  9. Darius

    is dalies sutinku su Samb, koks Jankunas, toks ir Zalgiris.

  10. Samb

    Dariau bet sutinki kad Jankis čia ne prie ko jis savo padarė kaip ir pats sakei anksčiau bet dabar jis ne tas kur buvo bet jis veteranas būdamas dar bandydavo kažką o ką jaunimas gal patylesiu

  11. Darius

    anksciau sakuau, kad Jankis gauna gerai, bet per mazai, paskutinius tris metus atvirksciai, gavo per daug. Zodziu kazkiek issilygino. Jankui vieninteliam is zaideju buvo skanduojama kas bahuras. Bet viskas praeity. Jankis paseno.

  12. Samb

    Gerai o kaip sužaidė savo paskutinius karjeros metus Javtokas Kavaliauskas tipo geresni buvo nemanau bet aš juos neskaityciau tikrai Zalgirieciais kaip Jankis

  13. Darius

    Kavaliausko paskutinis sezonas buvo geras, ypac pirma puse. Javtokas buvo medis, pats zinai.

  14. ...

    Visada sakydavom, kad Žalgiris turi gerą atmosferą, kuri prasidėdavo rūbinėje. Bet būtent šį sezoną tos rūbinės ir nebuvo. Tie lietuviai, kurie turėjo laikyti komandos pamatus tiesiog išnyko šį sezoną. Nežinau kas ten buvo viduje, bet plika akimi ir ant suolo matėsi, kad tiek Jankūnas, tiek ir Milas buvo visai atsiriboję ir be jokių emocijų.

  15. sio

    sezono komandos atspindys tai giffy, jei sakoma kad jisai visia netavaziavo i komanda, tai ir komanda nesudalyvavo sitam sezone

  16. Ekspertai 34

    Bružas pulkovskis Basketnews klauset

  17. Žaliai baltas

    Palaikiau Žalgirį visada ir palaikysiu. Ir abonementą kitam sezonui jau turiu. Tik yra negera nuojauta, kad ir kitas sezonas gali būti prastas.
    Tokią išvadą darau girdėdamas kalbas, kad Jankūnui paruošta sporto direktoriaus vieta. Žmogus be patirties tokio darbo negali atlikti kvalifikuotai ir kokybiškai. Kadangi Žalgiris yra geriausia komanda Lietuvoje, tai ir samdyti reikia geriausius specialistus. Yra maža viltis, kad Jankūnui užteks savigarbos atsisakyti.

  18. Darius

    Kad Jankis bus pasodintas i sita kede, siame portale as parasiau beveik pries metus, nes savininkui – vadybininkui reikia savu zmoniu, kompetencija nereikalinga. Bet reikalas tas, kad sita komanda skaiciuoja paskutines dienas ir tures buti surinkta is naujo. Ar Jankunas isilies i ta darba ir jei taip, tai kada ? Bet gal savininkas pats pasiraitojes rankoves driokstels ir surinks dar viena klipatu komanda ?

  19. Žaliai baltas

    Dabar, jau dabar reikia pilnu tempu dirbti su komandos komplektavimu.
    O tai vėl koks nors Broga įkiš Minioto lygio žaidėją.

  20. tai

    pasiulykit kas tinka i spoto direktoriaus vieta ? Aisku Jankis patirties neturi , o kas turi kleiza ? j.vainauskas? Jie gi ryto kekses, daugiau as nematau zmoniu su patirtimi komplektuoti komanda eurolygai.

  21. 709

    Matau diskusija vyksta apie sporto direktoriu,o kaip jums tiktu Berzininkaitis? Ziniu apie zaidejus turi pakankamai,tik neaisku kaip su vadyba. Arba duetas Berzininkaitis-Jankunas,vieno zinios apie zaidejus-kitas vadyba berods mokesi.Abu seni Zalgirio sistemos darbuotojai.

  22. ...

    Jankūnas imamas i sporto direktoriaus vietą vien dėl to, kad Motiejus vėl netrukdomas rinktų komandą. Kitaip neįsivaizduoju kaip patirties visiškai neturintis, tik iš aikštelės išbėgęs žmogus ims ir surinks Eurolygoj konkurencingą komandą. Jankiui manau būtų geriau koncentruotis tik į dublerius, nes kaip matau jie visiškai užmiršti ir ta piramidė visai nebeegzistuoja.

  23. Zal

    Vėl su komplektacija vėluojam.Jei norim dar kažką gauti, tai jau dabar laikas pradėt. Nes kitos komandos nemiega. O mūsų pagrindinis sporto direktorius dar laksto aikštelėj, bronzinėj serijoj su Šiauliais. Aš išvis jau pradedu abejoti mūsų savininko protiniais sugebėjimais.

  24. ispudis

    neuztenka ,kad uzeme visas paskutines vietas,manau dar ir susiveike skolu.su tokiais pasiekimais galima drasiai mazinti biudziata,piginti bilietus i varzybas.blogiau nebus

  25. ispudis

    negalima pralaimeti komandai,su 8kart mazesniu biudzetu.siauliu turbut 15kart mazesnis.manau ir su siauliais bus sunku,o cia jau is viso antra lyga

  26. Fanas

    Vėl tas dalbajovas nuokruša treneriūkštis pradeda rungtynes starte su tuo nuopisa latviu, eik tu na… Nu dar tokio debilo trenerio poste neteko matyt – 5 rungtynes iš 5, kai pradėjo su tuo skerslatviu, visas prapiso. Bl.. tau nuolat daužo snukį, bet kaskart vėl iš naujo daro tą patį, kad snukį daužytų. Nulis pasimomymo, nulis supratimo, debilų debilas tas kazys, kad tave šūdžiau šikantį susuktų :-(