Į „Žalgirį“ sugrįžęs L.Birutis: „Jaučiuosi pasiruošęs sugrįžti į „Žalgirį“ 1

Kauno „Žalgirio“ klubas sulaukė pirmojo naujoko šią vasarą. Juo tapo jau anksčiau komandoje rungtyniavęs vidurio puolėjas Laurynas Birutis. Su 24 metų 213 cm ūgio krepšininku Kauno ekipa sudarė dvejų metų sutartį.

Iš Šiaulių kilęs žaidėjas kelią profesionaliame krepšinyje pradėjo „Žalgirio“ dubleriuose, kur rungtyniavo tris sezonus. Vėliau žaidėjas buvo skolinamas kitiems LKL klubams, o „Žalgiryje“ sužaidė 2018–2019 m. sezoną, kuriame tapo LKL čempionu. Pastaruosius dvejus metus krepšininkas praleido Ispanijos Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ klube.

Bendraudamas su „Žalgiris Insider“ L.Birutis džiaugėsi sugrįžęs į komandą, kurioje ir pradėjo profesionalo karjerą.

„Gerai jaučiuosi, smagu sugrįžti po kelerių metų pertraukos. Jaučiuosi ir labiau pasiruošęs grįžti nei tada, kai buvau jaunas ir neatyręs. Dveji metai Ispanijoje davė daug – kaip asmenybei, kaip žaidėjui. Smagu grįžti“, – kalbėjo L.Birutis.

L.Birutis tikino, kad yra pasirengęs įrodyti, kad yra vertas vietos „Žalgirio“ rotacijoje. Krepšininkui anksčiau įsitvirtinti Kauno komandoje koją kišdavo traumos, tačiau dabar žaidėjas jaučiasi sveikas ir norintis įrodyti savo talentą.

„Manau, kad buvo ambicija įrodyti, jog galiu čia žaisti. Tada „Žalgiryje“ žaidžiau pusė kojos, dabar išsigydžiau traumas, jaučiuosi sveikas, pasirengęs. Pirmyn“, – aiškino žalgirietis.

Neseniai „Monbus Obradoiro“ klubui pasibaigusiame Ispanijos krepšinio lygos sezone L.Birutis vidutiniškai įmesdavo po 13,1 taško (dvitaškiai 61,4 proc.), atkovodavo po 4,8 kamuolio ir rinkdavo po 15 naudingumo balo.

Per du sezonus ir geriausios Ispanijos krepšinio lygos mėnesio žaidėjo titulą spėjęs nusiraškyti L.Birutis, kalbėdamas su „Žalgiris Insider“ pasakojo, kaip jį sustiprino patirtis Ispanijoje.

„Metai Ispanijoje kaip žaidėjui davė daug. Ispanijoje krepšinis yra žymiai greitesnis. Iš pradžių tai buvo neįprasta, nes treneris liepdavo bėgti iškart į greitas atakas. Greitai išsimesdavome kamuolį ir niekas ten nelaukia. Jeigu esi laisvas, turi mesti. Automatiškai didesnis greitis padėdavo greičiau ir geriau priimti  sprendimus. Turėjome gerą komandą ir gerus kompanionus, gerą trenerių kolektyvą. Tai ir padėjo“, –  tvirtino aukštaūgis.

Visą pokalbį su L.Biručiu gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ prenumeratoriai.

3840x530

Komentarai

  1. tam param ......

    ogi antras centras , paskutine vieta kaip ir uzimta jau eurolygoj