Kauno „Žalgiris“ pasirašė sutartį su A.Butkevičiumi 20

Ateinančio sezono Kauno „Žalgirio“ sudėtyje jau antrasis naujokas. Prie sutartį su klubu sudariusio Lauryno Biručio prisijungė dar vienas lietuvis Arnas Butkevičius.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės narys pastaraisiais metais rungtyniavo sostinėje, buvo Vilniaus „Ryto“ komandos kapitonu, paskutiniame savo sezone iškovojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) titulą ir buvo pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

Praėjusiame Lietuvos krepšinio lygos sezone lengvasis krašto puolėjas vidutiniškai pelnė po 8,6 taško, atkovodavo po 4,9 kamuolio, atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 13 naudingumo balų per rungtynes, o finalo serijoje vidutiniškai rinko po 11 taškų ir po 15,6 naudingumo balų.

Panašius skaičius A.Butkevičius demonstravo ir Čempionų lygos turnyre. Ten 29-erių krepšininkas pelnė po 7,4 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.

„Visų pirma, norėčiau padėkoti „Žalgirio“ organizacijai už tikėjimą manimi ir suteiktą galimybę parodyti save aukščiausiame lygyje. Galiu prižadėti, kad visuomet atiduosiu visą save komandai ir kovai dėl pergalių, – Žalgiris.lt sakė A.Butkevičius. – Sprendimas nebuvo sudėtingas, nes „Žalgiris“ ir treneris Kazys parodė didelį dėmesį ir norą mane matyti komandoje, tad derybos netruko ilgai. Žinau kad, tai ekipa visuomet kelianti sau didžiausius tikslus ir siekianti aukščiausiu rezultatų. Su nekantrumu laukiu meto, kai galėsiu prisidėti prie klubo istorijos kūrimo.“

A.Butkevičius yra atstovavęs „Žalgirio“ jaunimo komandai Eurolygos jaunimo turnyre. Per savo karjerą jis taip pat yra vilkėjęs Neringos „Kuršių“, Vilniaus „Sakalų“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius. Su pastaruoju klubu, kai šiam vadovavo dabartinis „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis, A.Butkevičius debiutavo ir Eurolygoje.

„Arno stabilumas ir gebėjimai pastaraisiais metais abejonių nekėlė, todėl norėjome jį matyti Kaune. Esame gerai vienas su kitu susipažinę, kartu dirbome Eurolygoje, todėl tai palengvins adaptacinį laikotarpį ir padės Arnui kuo greičiau įsilieti į komandą“, – sakė su A.Butkevičiumi anksčiau dirbęs K.Maksvytis.

Kauno „Žalgirio“ klubas su A.Butkevičiumi sudarė dvejų metų kontraktą.

Komentarai

  1. Saulius

    Džiaugiuosi kovingu lietuviu. Sveikas atvykęs

  2. Arūnas

    Sveikas atvykęs, į žaliai baltų šeima, sieksim pergalių visi kartu 🙂 žalia, balta, ei ei…👍

  3. Linas

    Be komentarų,bet visgi sėkmės Arnui Kaune.

  4. Anonimas

    Kai Arnas perejo is neptuno i Ryta, zalgfaniai ji sumaise su sudais. Kaip is Ryto perejo i zalgiri, tai sveikas atvykes i seima 😁 zalgirio fanai didziausi klaunai Lietuvoje

  5. Saulius

    Žaidėjas siekiantis aukštesnių tikslų, praeitą etapą turi palikti užmarštyje. Praeities sentimentai – tik nekaltų mergelių klubui.

  6. Vycka to Anonimas

    jei būtų didelė apklausa Lietuvoje surengta su klausimu, kurios komandos sirgaliai yra didžiausi klounai Lietuvoje, juk puikiai žinai, kas laimėtų su milžinišku atotrūkiu

  7. Anonimui

    Ne visiems malonius prisiminimus jis kelia. Bet gal dar kels, pažiūrėsim.

  8. Samb

    Daugiau lietuvių yra neblogai kaip pritaps prie komandos matysime gera žinia yra kad Keenan Evans jau Zalgiri

  9. Linas

    Samb> o kuom ji gera?

  10. Samb

    Linai žinia gera kad jau Zalgiri

  11. Samb

    Chebryte o kaip jeigu Brazdeiki į Zalgiriuka manau
    Galima merkt pinigus man nesiulykt pas mane pinigų nekazka

  12. Fanas

    Manau geras pirkinys Žalgiriui 👍

  13. to vycka

    taip, visi žino, kad klounų fanų simbolikoje pagrindą sudaro žalia spalva

  14. ...

    Už Zavacką geresnis ir mylimesnis Kaune.

  15. Vycka to Anonimas

    ir kam suki uodegą, jei puikiai žinai, kas tie klounai „ultros“, kurie juokina metų metais žmones tai savo kaprizais, tai kai vaikų būrelis užpuola dešimtiese vvieną, o rimtose razborkėse apsimyžę visada, gali guostis nesiguodęs, bet visi žino, kas yra didžiausi klounai, ir nežinau, ar įmanoma jūsų, šūdlenkių, įvaizdi pakisti, net jei ir lietuvėja ultros, o smegenys bent truputėlį atsistatė

  16. Linas

    Nieko neturiu prieš Birutį,Arną, Šmitą,Evansą ar K.Hayesą jei jie bus,bet panašu,kad visiškai nepasimokyta iš praito košmariško sezono ir komanda vėl komplektuojama iš rolinių žaidėjų. Priekis bent jau man atrodo susilpnėjęs ir gerokai pigesnis,bet gal bent jau gynėjams numes pinigų…Tas pats Evansas manęs neįtikina,rolinis žaidėjas Makabyje,o pas mus turėtų būti lyderiu…Vertinsiu pilną komandos paveikslą,bet kolkas sudėtis atrodo dar silpnesnė nei pernai.

  17. Tonight

    Geras papildymas SF pozicijoje. Su Ule galės keistis vienas su kitų ! Arnas lietuvis ir kovingas žaidėjas !

  18. Ar

    Nebus taip, kad Birutis gaus daugiau nei Masiulis ryte, o žais prasčiau?

  19. Kesukazzz

    .

  20. Kesukazzz

    Puikus pirkinys.