R.Šmitas: „Čia bus puiki vieta toliau tobulėti“ 0

Prie Kauno „Žalgirio“ prisijungęs aukštaūgis iš Latvijos Rolandas Šmitas nekantriai laukia pasirodymo aikštėje su žaliai baltais marškinėliais. 27 metų 207 cm ūgio krepšininkas pirmą kartą karjeroje nuo 2012 m. rungtyniaus ne Ispanijoje, kurioje pastarąjį kartą žaidė būdamas „FC Barcelona“ nariu.

Bendraudamas su „Žalgiris Insider“ Latvijos rinktinės narys dalijosi prisijungimo prie „Žalgirio“ klubo įspūdžiais.

„Taip, tai labai keista, – paklaustas apie jausmą persikėlus rungtyniauti taip arti gimtosios Latvijos kalbėjo R.Šmitas. – Kaip bebūtų, jaučiuosi labai gerai, nes iki mano namų bus tik trys valandos kelio. Mano šeima dabar galės dažniau atvykti mane aplankyti. Be to, tai buvo geriausias sprendimas mano šeimai, kadangi Lietuva ir Latvija yra labai panašios šalys.“

„FC Barcelona“ klubui R.Šmitas priklausė nuo 2017 m., tačiau pirmąjį sezoną žaidėjas praleido Fuenlabrados „Montakit“ ekipoje, kurios gretose debiutavo Europos taurėje bei gavo šio turnyro „Kylančios žvaigždės“ apdovanojimą.

Po sėkmingo sezono Fuenlabradoje R.Šmitas pagaliau pravėrė „FC Barcelona“ klubo duris. Legendiniame Katalonijos klube latvis praleido keturis sezonus, debiutavo Eurolygoje bei rungtyniavo su pirmo ryškumo Europos klubinio krepšinio žvaigždėmis.

2021–2022 m. sezone Eurolygoje ant parketo Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „FC Barcelona“ gretose R.Šmitas praleisdavo po 15 minučių, įmesdavo po 4,4 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio bei rinkdavo po 4,7 naudingumo balo. Ispanijos ACB čempionate latvio statistika buvo panaši: 15 minučių, 5,2 taško, 2,9 kamuolio ir 4,9 naudingumo balo.

„Žinote, norėjau būti svarbesnis komandos žaidėjas, turėti svarbesnį vaidmenį, – teigė R.Šmitas. – Buvau labai laimingas Barselonoje, tačiau sunku žaisti su tiek daug gerų žaidėjų vienoje komandoje. Žaidžiau su bene geriausiais žaidėjais Europoje, todėl jaučiau, kad noriu pokyčių. Norėjau jaustis svarbesne komandos dalimi ir gerinti savo žaidimą. Aš, manau, kad čia bus puiki vieta toliau tobulėti.“

Prieš prisijungdamas prie rugpjūčio antroje pusėje prasidedančio „Žalgirio“ pasiruošimo sezonui. R.Šmitas perdavė žinutę visiems komandos sirgaliams.

„Esu labai laimingas būdamas čia ir padarysiu viską, kad komanda laimėtų kiekvienas įmanomas rungtynes bei iškovotų titulus“, – tvirtino latvis.

Visą pokalbį su R.Šmitu jau dabar gali pamatyti „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai. Pokalbio metu aukštaūgis papasakojo apie savo stiprybes aikštėje, poziciją, kurioje save mato geriausiai, pomėgį žvejoti bei vasaros planus.

Komentarai