P.Motiejūnas – apie susitarimą su K.Evansu, M.Grigonio situaciją ir komandoje liekančius žaidėjus 4

Beveik įpusėjus vasarai, Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas darbus trumpam perkėlė į JAV, kur Las Vegaso mieste stebi žaidėjus, rungtyniaujančius NBA Vasaros lygoje.

Jungtinėse Valstijose P. Motiejūno neaplenkė ir su „Žalgirio“ komanda susiję darbai. Būtent Las Vegase buvo užbaigtos derybos su įžaidėjo Keenano Evanso agentu. Po sėkmingų pokalbių amerikietis tapo naujuoju komandos atakų organizatoriumi.

P.Motiejūnas apie derybas su K.Evansu bei kitas „Žalgirio“ komandos aktualijas bendravo su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju ir krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir+.

„Kontrakto suderinimas su Keenanu Evansu buvo lauktas ilgai. Derybas pavyko pabaigti man būnant čia, JAV. Žaidėjas turi ispaną ir amerikietį agentus. Su amerikiečiu dar buvome susitikę ir pakalbėję apie ateitį bei pabaigėme visus techninius dalykus.

Kaip bebūtų, kalbėjome daug – ir aš kalbėjau, kalbėjo ir Tyleris Cavanaugh, kuris pasakojo K.Evansui, kaip viskas yra Kaune. Jie nėra pažįstami, tačiau norėjau, kad su krepšininku pasikalbėtų užsienietis, jau žinantis, kokia situacija yra Kaune. Derybos galbūt ir nebuvo sudėtingos, bet informacijos pateikimas ir supažindinimas su klubu buvo svarbus niuansas. Iš jo pusės buvo svarbu susitarti su Tel Avivo „Maccabi“. Intensyvus bendravimas vyko dvi savaites“, – pasakojo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ klubo vadovas atskleidė, kad šią vasarą žaidėjų rinkoje komandai kol kas sekasi susitarti su vienais pagrindinių kandidatų, kuriuos yra išsikėlę skirtingoms pozicijoms. Sudėties rebuse dar liko neišspręstas atakuojančio gynėjo klausimas. Vienas iš kandidatų, apie kuriuos P. Motiejūnas žiniasklaidai yra kalbėjęs ir anksčiau – buvęs žalgirietis Marius Grigonis.

Nors viešojoje erdvėje buvo skelbta apie krepšinio susitarimą su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, P.Motiejūnas aiškino, kad kol kas žaidėjas nėra priėmęs sprendimo, nors „Žalgirio“ galimybės jį prisivilioti neauga.

„Nuo ryto susirašinėju su agentu ir prieš pusvalandį parašė, kad sprendimas dar nėra priimtas, o medijoje vyksta situacijos komentavimas. Turime tos vilties, bet neslėpsime, kad jos yra mažai. Jeigu vakar situacija buvo 50 prieš 50, bet matant kaip situacija eskaluojasi, manau, kad mūsų šansai mažėja. Yra dar du variantai į poziciją, tad tikimės, kad jeigu ne Marius, bus kažkas iš trijų aukščiausių pasirinkimų“, – situaciją nušvietė P.Motiejūnas.

Kalbėdamas apie kitus žaidėjus komandoje, „Žalgirio“ vadovas patvirtino, kad yra planuojama sudėtyje išlaikyti Karolį Lukošiūną ir Tomą Dimšą. Be to, P.Motiejūnas plačiau pakomentavo ir Manto Kalniečio, turinčio galiojančią sutartį su klubu, situaciją.

„Situacija su Mantu (M. Kalniečiu – past.), kad jis pilnai pagis po tos operacijos, kurią turėjo. Šitą sezoną mes suprantam, tą turi suprasti ir fanai, kad jis forsavo sugrįžimą ir nebuvo pilnai išgijęs ir atsigavęs. Dabar dar vasarą viskas gyja, su juo kontaktuojame, jis nuolat sportuoja ir stiprina koją. Prasidės sezonas ir matysime. Mantas tikrai yra tas žaidėjas, kuris nori įrodyti, kad dar gali žaisti. Mes tą šansą jam turime suteikti ir suteiksime. Viskas yra jo rankose. Tikrai netikiu, kad Mantas yra tas žaidėjas, kuris sėdės ant suolo ir lauks sezono pabaigos. Bet dabar žiūrime taip – tikiu, kad gali būti trečias įžaidėjas ir žaisti savo dešimt minučių bei padėti komandai“, – aiškino P.Motiejūnas.

Visą pokalbį su P.Motiejūnu jau dabar gali pamatyti visi „Žalgiris Insider“ MVP plano prenumeratoriai. Pokalbio metu klubo vadovas papasakojo apie NBA Vasaros lygos įdomybes, sutiktus lietuvius bei aptarėme kitus „Žalgirio“ sudėties ir galimų naujokų niuansus.

Komentarai

  1. man

    dimsa tai yra labai netsabilus zaidejas ir tikrai ne eurolygos lygio , o apie lukosiuna as apskritai tyliu , jau kiek laiko irodineja kad ne vieta jam zalgiryje , bet kazkam atrodo kad jisai tinka . Nebent kaip 13-14.

  2. Darius

    man tai geriausias eurovadybininkas motiejunas nestabiliausias ir ne eurolygos lygio komandos vadovas.

  3. Samb

    Aha Dimša Lukošiūnas Kalnietis big 3

  4. Моня

    Поживем – увидим