I.Brazdeikis: „Per varžovų spurtus turime išlikti susikoncentravę ir nepamesti galvų“ (VIDEO) 1

Ankstyvą ketvirtadienio rytą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išskrido į Graikiją, kur penktadienį Pirėjuje susitiks su vietos „Olympiacos“ krepšininkais antrose Eurolygos sezono rungtynėse.

Praėjusią savaitę Tel Avive žalgiriečiai buvo per plauką nuo pergalės dvikovoje su „Maccabi“ klubu, o turnyro krikštą Izraelyje gavo ir šio sezono komandos naujokas Ignas Brazdeikis. Krepšininkas trečiadienį kartu su „Žalgiris TV“ dalijosi mintimis prieš susitikimą su „Olympiacos“.

„Pirmose Eurolygos rungtynėse buvo labai smagu. Atmosfera buvo įelektrinanti. Ji man priminė universiteto rungtynių atmosferą, kur sirgaliai irgi yra labai aistringi, mylintys krepšinį. Gaila, kad rungtynėse mums nepavyko iškovoti pergalės, pademonstravome kietą kovą. Pabaiga pakrypo ne į mūsų pusę, bet pirma tokia patirtis buvo šauni, – pasakojo I.Brazdeikis. –  Į tas rungtynes ėjau be jokių išankstinių nusistatymų. Kaip bebūtų, dvikovoje tikrai buvo daug fiziškumo. Jaučiau lyg žaistume atkrintamųjų rungtynes ar kovotume dėl titulo. Jaučiu, kad kiekvienos rungtynės turnyre bus tokios, todėl kaskart turi demonstruoti geriausią savo žaidimą.“

Kalbėdamas apie taisytinus dalykus po pirmųjų Eurolygos rungtynių, I.Brazdeikis aiškino, kad svarbiausia tokiai komandai kaip „Žalgiris“ sugebėti nepamesti galvos visas 40 žaidimo minučių – ypač tada, kai varžovai organizuoja savo geras atkarpas.

„Tiesiog turime išlikti kartu ir per rungtynių pakilimus, ir per prastas atkarpas. Manau, kad kaip ir daugelis komandų atrodome gerai, kai žaidžiame gerai, viskas klostosi puikiai. Atsiranda geros emocijos, viskas yra tavo pusėje. Kaip bebūtų, krepšinis yra atkarpų žaidimas, todėl kitai komandai surengus spurtą, turime išlikti susikoncentravę ir nepamesti savo galvų. Turime tada visiškai sumažinti neišprovokuotų klaidų skaičių“, – aiškino žalgirietis.

Praėjusį savaitgalį „Betsafe-LKL“ rungtynes Panevėžyje su „Lietkabeliu“ dėl peršalimo praleidęs I.Brazdeikis šią savaitę sėkmingai grįžo į rikiuotę ir ruošėsi su kitais komandos draugais akistatai su Eurolygos sezoną pergale Barselonoje pradėjusiu „Olympiacos“ klubu.

„Jie atrodo surinkę labai gerą komandą ir puikiai organizuoja pozicinį krepšinį, – apie Graikijos klubą atsiliepė I.Brazdeikis. – Be jokios abejonės, laukia rungtynės, kuriose viską lems pasirinkti taktiniai spendimai, todėl bus svarbus juos tinkamai įgyvendinti.“

Susitikime „Taikos ir draugystės“ sporto rūmuose Pirėjuje komandas pasitiks tuščios tribūnos. Draudimą žaisti vienerias Eurolygos rungtynes su sirgaliais „Olympacos“ klubas užsidirbo dar praėjusiame sezone ketvirtfinalio serijos su „AS Monaco“ penktajame susitikime, kai fanai naudojo pirotechniką ir po iškovotos pergalės išbėgo ant parketo.

„Manau, kad tai kažkiek gali tapti pliusu mums, esu girdėjęs, kad „Olympiacos“ fanai yra neįtikėtinai beprotiški, – apie būsimas rungtynes be sirgalių vertino žalgirietis. – Jų nebuvimas mums gal kažkiek padėti, bet krepšinis žaidžiamas tarp 10-ies žaidėjų aikštėje, tai yra svarbiausia.“

Rungtynių su „Olympiacos“ pradžia – penktadienį 21.00 val.

Komentarai

  1. Linas

    Po skrydžio į Atėnus su Ryanairu mūsų legionierių veidai tokie sakyčiau labai patenkinti:D:D:D Na bet vis žmonėms nauja patirtis, gal daugiau gyvenime ir neteks low-costeriu paskraidyt, ypač į varžybas…Užuojauta aukštaūgiams, ne toj vietoj Žalgiris pinigus taupo…