K.Maksvytis: „Partizan“ daug talento turinti komanda“ (VIDEO) 0

Martynas Žiūrys, BasketNews vyr. redaktorius iš „Žalgirio“ arenos

Kauno „Žalgiris“ keliauja į Belgradą, kur ketvirtadienį pasitiks savo kitą Eurolygos iššūkį – Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“ komandą.

Trečiadienio rytą prieš laukiančią treniruotę ir išvyką Kazys Maksvytis „Žalgirio“ arenoje aptarė būsimą varžovą.

„Bus sunkios rungtynės dėl sąlygų, prie kurių teks žaisti, – teigė K.Maksvytis. – Pilna salė ir aistringi žiūrovai. Svarbiausia, neprarasti šaltų galvų, nesivelti į emocijas ir išlikti rungtynėse. Be abejo, laukia talentinga komanda su vienu geriausiu Eurolygos treneriu.

Tai – labai gerai pataikanti komanda, turinti daugiau talento puolime negu gynyboje. Jei pirmosiose rungtynėse jų žaidimas dar nebuvo optimaliausias, tai pastarosiose Eurolygos akistatoje jie dominavo nuo pradžios iki pabaigos.“

„Žalgirio“ ir „Partizan“ mačo pradžia – 21.30 val.

– Paskelbta informacija, kad Dovydas Giedraitis sugrįžta į rikiuotę. Kada jo galima tikėtis aikštėje su apranga?
– Dovydas jau prisijungė, bet dalyvauja ne visoje treniruotėje. Jis jau treniruojasi su mažu kontaktu. Jeigu viskas klostysis taip, kaip dabar – kaip iš pypkės, tai kitą savaitę gal jo ir sulauksime.

– „Partizan“ turėjo dvejas Eurolygos rungtynes, kuriose praleido labai daug taškų. Kur ten buvo didžiausios Belgrado komandos problemos?
– Man atrodo, kad vien pasižiūrėjus į komandą, tai yra daugiau puolimo komanda, snaiperiai su gerais metimais. Kaip žinote, krepšinyje negali būti geras abejose pusėse. Visi turi silpnųjų ir stipriųjų savybių. Manau, kad jie turi labai daug talentingų žaidėjų puolime ir tai jiems kartais pakiša koją puolime.

– Varžovai dažnai žaidžia dviem vidurio puolėjais Zachas Leday ir Mathiasas Lessortas. Kiek tai neparanku „Žalgiriui?
– Abu demonstruoja gerą formą, ypatingai Leday, kuris meta tritaškius apie 80 proc. taiklumu iki šios dienos. Tuo metu Lessortas dominuoja po krepšiais – atkovoja beveik po 5 kamuolius puolime. Galbūt keitimas kažkiek silpnesnis, bet jie turi vieną iš įspūdingesnių priekinių linijų.

– Ar „Partizan“ stipriai priklausomas nuo Kevino Punterio?
– Nepasakyčiau, yra Kevinas Punteris, kuris savo energija ir tritaškiais gali pakeisti rungtynes. Bet ginklų turi tas pats Jamesas Nunnally, Danilo Andjusičius ar Yamas Madaras. Jie visi gali sukelti vėją rungtynėse. Punteris – svarbus žaidėjas, bet ne svarbiausias.

– Minėjote, kad jūsų lauks audringi sirgaliai Belgrade. Ar „Žalgiris“ imasi papildomų saugumo priemonių?
– Ne. Kažką panašaus turėjome Tel Avive su „Maccabi“. Gal Belgrade turėsime irgi triukšmingą ir priešišką atmosferą, bet pasistengsime padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso. Visgi jau apsišaudėme, nes turėjome pilną areną tiek namie, tiek išvykoje. Svarbu, neįsivelti į emocijas ir žaisti savo krepšinį.

– Susitiksite su Europoje gerbiamu treneriu Željko Obradovičiumi. Ką jums reikštų įveikti tokį trenerį?
– Visų pirma, nesu nei bendravęs, nei žaidęs savo karjeroje prieš šį trenerį. Man didelė garbė ir malonu bus pasivaržyti. Bandysime ne tik varžytis, bet ir įveikti jį.

– Kiek sunku išlaikyti koncentraciją komandoje po praėjusios savaitės?
– Nemanau, kad sunku. Kaip tik įgavome pasitikėjimo. Tikiu, kad žaidėjai neužries nosies. Vakar turėjome labai gerą treniruotę, tad tikiuosi, kad ir šiandien bus labai gera. Žaidėjų koncentracijai praėjusi savaitė nesuveikė ir tikiuosi, kad išsilaikys tokia pati iki rungtynių.

– „Žalgiris“ Eurolygoje lyderiauja pagal atkovotus kamuolius, kiek tai akcentuojate treniruotėse?
– Turbūt ne tik jūs, bet ir gerbėjai mato, jog jei mums kažko dar ir pritrūksta, tai tą kompensuojame savo energija. Tikiuosi, kad tokią energiją ir išlaikysime, nes turime jauną, agresyvią komandą. Antri šansai puolime ir gynybos pastangos mums padeda būti rungtynėse ir laimėti pergales.

Komentarai