G.Navickas: apie įspūdingą dublerių startą NKL, talentų ugdymą ir kelionę į JAV 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimo programa džiaugiasi 2022–2023 m. sezono pradžios vaisiais. Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiantys jaunieji žalgiriečiai laimėjo visas 11 rungtynių, o vyrų komandoje progų pasireikšti jau gavo dublerių lyderiai Motiejus Krivas ir Liutauras Lelevičius.

„Žalgirio“ jaunimo programai vadovaujantis Gediminas Navickas apsilankė „Žalgiris TV“ tinklalaidžių studijoje ir kartu su krepšinio komentatoriumi ir laidų vedėju Ryčiu Kazlausku kalbėjosi apie jaunųjų talentų rengimą, NKL sezono pradžią bei atsakė į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus.

„Nuoseklus darbas, – apie pergalingo jaunųjų žalgiriečių sezono starto priežastis kalbėjo G.Navickas. – Visi žaidėjai, kurie dabar yra antroje komandoje, nors ir turime nemažai NKL čempionate debiutavusių krepšininkų, kartu komandoje jau yra 2–4 metai. Nėra taip, kad jie ateina, žaidžia ir viską pradeda nuo nulio. Visą pagrindą žaidėjams šiam sezonui esame sudėję dar „Žalgiris-3“ komandoje. Vadinčiau tai nuosekliu darbu ir vizijos turėjimu.“

Dar „Žalgirio“ vyriausiojo komandos trenerio poste esant Šarūnui Jasikevičiui buvo daug kalbama apie prie vyrų komandos derinamą jaunųjų žalgiriečių rengimo sistemą. Šis aspektas išliko klubo vairą perėmus ir Kaziui Maksvyčiui.

G.Navickas pokalbio metu pasakojo apie bendrai koordinuojamą darbų procesą tarp pagrindinės ir dublerių komandų.

„Džiaugiuosi tarp komandų esančia komunikacija ir darbo procesu. Antros komandos treneriai dalyvavo ir vyrų komandos pasiruošime sezonui. Ne tik treneriai, bet ir žaidėjai. Jie perėmė tas idėjas, turėjome susitikimus, kuriuos jie bandė išsiaiškinti pagrindinius akcentus, pagrindinius derinius, pagrindinius išsireiškimus. Tą darėme su pagrindinės komandos treneriais. Tarp antros ir trečios komandų komunikacija vyksta nuolat. Treneriai bendrauja kiekvieną dieną ir sėdi ofise nu 9 ryto iki 9 valandos vakaro“, – tikino G.Navickas.

Neseniai G.Navickas grįžo iš kelionės po JAV universitetus, kuriuose sėmėsi darbo su jaunimu patirties. Buvęs krepšininkas aplankė „Overtime Elite Academy“ talentų rengimo kalvę, Beikersfyldo, UCLA, Arizonos, Veik Foresto ir Gonzagos universitetus.

„Džiaugiuosi šia kelione. Didžiuojuosi mumis kaip organizacija. Visur, netgi geriausiuose universitetuose, į kuriuos keliavau, iš pradžių į mus žiūrėjo įtariai. Tik vėliau man prasitarė, kad mes esame pirmas klubas, kuris ieško bendradarbiavimo galimybių, domisi ir žiūri į priekį. Pagrindinis tikslas buvo iš JAV parsivežti idėjų ir geriausias praktikas panaudoti mūsų jaunimo programoje“, – pasakojo „Žalgirio“ jaunimo programos vadovas.

Visą pokalbį su G.Navicku ir jo atsakymus į „Žalgiris Insider“ prenumeratorių klausimus gali pamatyti „Žalgiris Insider“ platformos MVP plano prenumeratoriai.

Komentarai