D.Giedraitis: „Turi pats viską išsikovoti aikštelėje“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį išskrenda į Vitorijos miestą, kuriame trečiadienio vakarą pradės dvigubą Eurolygos ispanišką savaitę – susitiks su „Baskonia“, o penktadienį Valensijoje – su vietos „Basket“ klubais.

Kartu su žalgiriečiais į išvykos rungtynes pirmą kartą keliaus ir po traumos į rikiuotę sugrįžęs gynėjas Dovydas Giedraitis, kuris su žaliai baltais marškinėliais jau spėjo pasirodyti praėjusį savaitgalį „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėse Pasvalyje.

„Pradžioje galvojau, kad bus blogiau – kai išeisiu į aikštelę, galvojau, kad greičiau padusiu. Kaip bebūtų, pradėjus žaisti viskas buvo neblogai, tikrai, kad geriau nei tikėjausi. Aišku, dabar jaučiasi nuovargis, bet tai yra normalu. Dėl kojos viskas labai gerai. Tikėjausi, kad gali kažkas jaustis, bet viskas puikiai. Kalbame tik apie bendrą kondiciją kol kas“, – pasakojo D.Giedraitis.

Susitikime su „Pieno žvaigždėmis“ krepšininkas ant parketo praleido beveik 22 minutes, per kurias įmetė 7 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

Žalgirietis pasakojo, kad komandos draugai jam padeda geriau orientuotis „Žalgirio“ sistemoje, o dėl būsimų minučių turės kovoti treniruotėse.

„Manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis viskas bus tik geriau. Komandos draugai man padeda, jeigu kažką primirštu ar kažko nemoku, pasako ir padeda. Manau, kad greitai įsiliesiu ir viskas bus puikiai, –  aiškino D.Giedraitis. – Su treneriu dėl minučių dar nekalbėjome. Manau, kad niekas niekada nieko negarantuoja – turi pats viską išsikovoti aikštelėje. Treniruotės parodys, kas žais.“

Gynėjo ir visos „Žalgirio“ komandos laukia dvigubas ispaniškas išbandymas Eurolygoje su varžovais, turnyro lentelėje turinčiais viena pergale mažiau nei žalgiriečiai (4-4).

„Galbūt „Baskonia“ mane labiau nustebino, nes sezoną Eurolygoje jie pradėjo tikrai gerai. Jie turi Markusą Howardą, kuris anksčiau man nebuvo nei girdėtas, nei matytas. Manau, kad „Baskonia“ mane stebina kiek daugiau nei Valensijos klubas“, – tikino žaidėjas.

Žvelgdamas į būsimą akistatą su „Baskonia“ D.Giedraitis aiškino, kad norint sustabdyti šią rezultatyviai puolančią komandą, reikia jai pasiūlyti didesnį kontakto lygį.

„Reikėtų pasiūlyti daugiau kontakto. Jis padeda gintis ir įlįsti į žaidėjo galvą – varžovas pradeda galvoti, kaip išvengti kontakto ir t.t. Mums reikia primesti savo žaidimą, o ne žaisti jų“, – kalbėjo žaidėjas.

Išbėgęs Ispanijoje ant parketo šią savaitę D.Giedraitis sužaistų savo pirmąsias karjeroje minutes Eurolygoje. Krepšininkas tikina, kad laukia debiuto.

„Be abejo, kad jauduliuko yra. Ne vien todėl, kad laukia Eurolygos rungtynės, bet, apskritai, kad žaisiu tik antrąsias rungtynes po traumos. Manau, kad reikia išlikti ramiam, niekur neskubėti, neperdegti ir viskas bus gerai“, – tvirtino gynėjas.

Kauno „Žalgirio“ rungtynės su Vitorijos „Baskonia“ prasidės trečiadienį 21.30 val. Lietuvos laiku.

Komentarai