Ketvirtajame kėlinyje subyrėjęs „Žalgiris“ pralaimėjo Vitorijoje (VIDEO) 11

Eurolygos dvigubą savaitę išvykoje Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pradėjo pralaimėjimu. Žalgiriečiai (5/4) devintojo turo rungtynėse nusileido Vitorijos „Baskonia“ (5/4) komandai 73:93 (20:21, 24:21, 14:22, 15:29).

Rungtynių pradžioje rezultatyvius perdavimus Edgarui Ulanovui ir Keenanui Evansui atliko Kevarriusas Hayesas, tokiu pat būdu po krepšiu Arną Butkevičių išvedė E.Ulanovas – 8:7. Savo 10-ąjį tašką rinkęs Edgaras lygino rezultatą (13:13), 5 taškus iš eilės pridėjo K.Evansas – 18:13. Dar dvi baudas sumetė E.Ulanovas, bet įsižaidė ir varžovai, laimėję pirmąjį kėlinį – 20:21.

K.Hayeso 4 taškai, Igno Brazdeikio prasiveržimas, ketvirtasis K.Hayeso puolime atkovotas kamuolys ir perdavimas K.Evanso tolimam metimui vėl lygino rezultatą (29:29). Į Tomo Dimšos tritaškį ir I.Brazdeikio sėkmingai užbaigtą reidą „Baskonia“ atsakė savo taškais – 34:35. E.Ulanovas taškais pavertė A.Butkevičiaus perdavimą, T.Dimša smeigė tritaškį ir kitoje atakoje atliko perdavimą A.Butkevičiaus tolimam šūviui – 42:37. Prieš didžiąją pertrauką E.Ulanovas pelnė savo 16-ąjį tašką – 44:42.

T.Dimša iš po krepšio ir K.Evansas tolimu metimu didino skirtumą iki 6 taškų (49:43). A.Butkevičius sumetė baudų metimus, sunkų metimą pataikė I.Brazdeikis (53:50), bet šeimininkai atsakė savo gera atkarpa ir išsiveržė į priekį 54:59. Sausrą nutraukė K.Evanso prasiveržimas ir E.Ulanovui įrašyti taškai – 58:64.

T.Dimša tritaškiu pradėjo ketvirtąjį kėlinį (61:64), Rolandas Šmitas pelnė savo pirmuosius taškus (63:67), bet klysti pradėję „Žalgiris“ leido baskams įgyti dviženklį pranašumą – 64:75. Nors jį laikinai tritaškiu mažino K.Evansas, per likusias 5 minutes kauniečiai tesurinko vos 6, o varžovams leido įmesti 18 taškų, nulėmusius triuškinantį galutinį skirtumą – 73:93.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 18, K.Evansas 17, T.Dimša 11, I.Brazdeikis 10, A.Butkevičius 7, K.Hayesas 4, R.Šmitas 2 (7 atk. kam.), L.Birutis 2, T.Cavanaugh 1, L.Lekavičius 1, D.Giedraitis 0.

„Baskonia“: D.Thompsonas 19 (5 rez. perd., 3 per. kam.), M.Costello 19 (7 atk. kam.), P.Henry 15 (4 rez. perd., 2 per. kam.), V.Marinkovičius 14.

Komentarai

  1. Nesvarbu

    Visų skaudžiausias pralaimėjimas ir didžiausias pyktis ima kiek dar Žalgiris laikys tą grėblį komandos inkarą Lauryną. Nei ginybos , nei puolime iš jo šlapia vieta. Kuo skubiau komandos vadybąturi ieškoti naujo centro, nes jaigu Kevariusui Heisui nesiseka, tai jam pakeisti mes neturime kuo, o iš Lauryno tik lkle jam lošti ir tai ne Žalgirio lygio, Iki

  2. a

    cavanaugh tai brudu brudas.. bet ne ka maziau nuvilia brazdeikis, atrodo su tokiais duomenim galetu but vienas geresniu savo pozicijos zaideju europoje, deja proto ne kruopeles nerasta ir nepanasu kad kazkas pasikeis pas ji..

  3. ispudis

    paprasciausiai siandien nejo.buna tokiu dienu.blogai zaide visi

  4. ispudis

    ulanovas pradzioj puolime biski pasiblaske,bet paskui nurimo.gynyboj blogai zaide visi

  5. Aha

    Antra rungtyniu puse, ypac 4 kelinys priverte prisimint praejusio sezono Zalgiri. Net nupurte, nes jau atrode, kad ji bus galima pamirst lyg to sezono ir nebuvo. Bet kai geriau pagalvoji, viskas desninga. Baskonia yra aukstesnes lentynos komanda, su tokia gyneju linija drasiai gali kovot del astuoneto. Ir tokiu rungtyniu, zaidziant su geresnem komandom, bus daugiau, nes bus isryskinami trukumai ir jais bus efektyviai naudojamasi. Tiesiog Zalgirio pasirinktam zaidimo stiliui su kieta gynyba, didziuliu intensyvumu ir fiziskumu reikia gilesnes rotacijos. Dabar daugiau nei puse komandos yra arba ziauriai nestabilus, arba netraukiantys lygio zaidejai. Kai is tu keliu, galinciu zaist Eurolygos lygiu, zaideju Smits patekes i zaidybine duobe, Hayes su trauma, Lukas niekaip nepradeda stabiliau zaist, o Brazdeikis ne tik kad neina i prieki, bet, atrodo, kad dar vaziuoja zemyn, nes jo sprendimu priemimo kokybe yra kazkokia tragedija, tai ir matom tokius sutriuskinimus. Tiesiog tie keli zaidejai rungtyniu antroj pusej, ypac pabaigose, nebeatlaiko tempo, pavargsta, todel pradeda daryt nesamones, nebespeja gynyboj. O Zalgirio puolimas visada buvo ir tebera skurdus, truksta kurybos, per daug pasikliaujama zaidimu 1 vs 1, be to, zaideju, galinciu ta daryt patikimai tera viso labo vienintelis Evansas. Zodziu, buvom gerai nuleisti ant zemes, bet ta realybes doze buvo kaip ir reikalinga, nes labai daug sirgaliu, o gal ir patys zaidejai, atrodo, buvo pradeje siek tiek per daug skrajot padebesiais. P.S. Idomu, kiek Baskonia moka Thompsonui? Isivaizduokit, turetume ji vietoj Brazdeikio. Nu ir aisku, Zalgiriui reikia dar vieno auksto zmogaus. Verkiant reikia. Hayesui negalint zaist visa jega, Smito formai sedus, pas mus prieky tiesiog nera kam zaist.

  6. A G

    ei, o kur garsioji kazio gynyba? kada baigsis lipimas i medi? kada pagaliau nupirks motiejus normalu metika?

  7. ...

    Nu ėjo tendencingai iki tokių rungtynių. Jau anksčiau buvo galima matyt, kad žaidžia per daug atsipalaidavę ir kaip galvas pametę,bet kažkaip ištraukdavo, jei pakrisdavo kosminiai metimai. O šiaip klaidų daugybė, kamuolys iš rankų krenta, pasai nesąmoningi, ir pamatėm kas gaunasi kai dar ir gynyboj tingi dirbt. Trūksta Kazio griežtesnės rankelės.

  8. Darius

    vos keliems žaidėjams už vakar rungtynes galima rašyti teigiamą pažymį, o su tokiomis jėgomis daug nenuveiksi. Labiausiai nuvilia Kavana kaip Čeponis sako ir Brazdeikis, kuris per paskutines 7 Eurolygos rungtynes renka vidutiniškai po 4,5 naudingumo balus. Balai balais, bet jei Butkė ir mažiau naudingumo balų surenka, bet jis tai dirba daug juodo darbo, o apie Brazdeikį to nepasakyčiau. Kavana tai išvis dar nepradėjo sezono, kažkur „išėjęs“.

  9. Darius

    neteisingai paskaičiavau. Ignas per 6 paskutines Eurolygos rungtynes surenka po 5,3 naudingumo balo. Kas jau kas, bet jis gali tikrai geriau, kiek žinau, tai jis gauna didžiausią algą komandoje.

  10. taip

    jau dabar matosi kad truksta auksto zmogaus , geriau kavana neleisti i aikste apskritai , tai ne eurolygos zaidejas , birutis irgi . Reikia eurolygos lygio auksto zmogaus. Visi kiti turi sansu atsigauti , esant tokio lygio sudeciai , zalgiris yra namu aikstes komanda , todel is ispaniskos dvigubos savaites nereikia per daug tiketis .

  11. Podcastuose

    Eina kalbos Rimkus sake kad girdejo is Zmoniu kad Zalgiris dairosi vidurio puolejo rinkoje