K.Maksvytis – apie reakciją į pralaimėjimą, K.Hayesą ir Valensijos slapukavimą (VIDEO) 0

LRT.lt

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po pralaimėjimo Vitorijoje penktadienį stos į kovą antrosiose šios savaitės Eurolygos rungtynėse – išvykoje susitiks su Valensijos „Basket“ komanda. Prieš mačą Kazys Maksvytis kalbėjo apie galimus varžovų praradimus ir vieno savo lyderių būklę.

„Dar viena Ispanijos komanda, greitai bėganti, vėl geresnė puolime nei gynyboje. Tikiuosi, kad sureaguosime ir duosime atsaką.

Treniruotė pasako nemažai, gerų ženklų matau nemažai. Komanda sureagavo, ne visiems tikrai patiko pralaimėti. Negaliu sakyti, kad buvo blogiausios rungtynės, du su puse kėlinio buvo viskas gerai, o tada – viena blogiausių antrų pusių“, – apie skaudžią nesėkmę 73:93 prieš „Baskonia“ ir reakciją į ją kalbėjo K.Maksvytis.

– Kokia yra Kevarriuso Hayeso būklė?
– Jis bus pasiruošęs, mums jo trūksta, ypač gynybine prasme, jo energijos. Praėjusios rungtynėse nieko blogo nenutiko ir jam kiekviena diena yra kaip oro gurkšnis. Turėtų būti geriau ir kas liečia koją, ir kas liečia žaidybinį ritmą.

Jis mums labai svarbus, nes varžovai turi gana galingą priekinę liniją. Turime būti teisingi, turbūt vienintelis Laurynas Birutis iš aukštaūgių sužaidė geras rungtynes. To neužtenka.

– Kaip bandote prieiti prie komandos po tokių nuviliančių pralaimėjimų?
– Ne kartą esu minėjęs, kad geriausia faktorius, rodantis komandos veidą, yra tai, kaip komanda reaguoja po pralaimėjimų. Kai laimi, kai sekasi – tada viskas gerai, visi šypsosi. Svarbiausia yra pralaimėjus išlikti komanda, padaryti išvadas. Kažkiek užgautos mūsų ambicijos. Nesakau, kad negalime pralaimėti, bet taip paleisti rungtynių, kaip antroje pusėje, mes negalime.

– Ar varžovų lyderis Chrisas Jonesas galės žaisti?
– Mes valdome informaciją, kad jis žais. Bojanas Dubljevičius turėjo negalavimų, nežaidė su „Virtus“, greičiausiai tą negalavimą perėmė Chrisas Jonesas, kažkas su žarnyno reikalais. Pagal mūsų žinias – jis turėtų žaisti. Visi kovoja dėl pergalių, niekas nenori žaisti atviromis kortomis, informaciją slepia.

– C.Jonesas buvo ir vienas pagrindinių „Žalgirio“ pretendentų į įžaidėjus. Kiek jis jums patinka?
– Gerai atrodo, yra komandos lyderis ir vedlys. Labai daug opcijų puolime, valdo komandą gerai, gerai skirsto kamuolius, gerai gali pats užbaigti, prieš stipriai mažesnį už save gali ir centruoti. Kaip ir kiekvienas, kuris daug energijos išlieja puolime, gynyboje jos turi mažiau, bet gintis tikrai gali, turi stiprų kūną.

– K.Evanso ir C.Joneso statistika yra panaši, bet tai turbūt yra labai skirtingi žaidėjai?
– Abu geri žaidėjai, manau, kaip jie žaidžia abu, ne viena komanda juos norėtų turėti, net ir topinės komandos. Jie tokie geri nauji vardai.

– I.Brazdeikio minučių vidurkis pastaruoju metu sumažėjo. Ar dėl dažnų prastų sprendimų mažėja jūsų pasitikėjimas juo?
– Aš tikiu Ignu, jis savo minutes gaus. Kalbame, kad jis turi būti naudingas komandai tiek puolime, tiek gynyboje. Pirmi metai, naujokas, kelias nebus rožėmis klotas, bus ir geresnių, ir blogesnių momentų. Esame tam pasirengę, tikimės, kad Ignas sureaguos, kad bus geresnis, turi ir savo asmenines ambicijas.

– Šioje arenoje žaidėte savo paskutines Eurolygos rungtynes su „Neptūnu“, Kokie atsiminimai?
– Buvo lemiamos rungtynės, kuriose galėjo išvesti mus į kitą etapą. Nepavyko sužaisti gerų rungtynių, Valensija turėjo stiprią komandą, tikiuosi, kad pavyks pirmą kartą laimėti čia.

Komentarai