„Žalgirio“ arenoje Europos taurės rungtynes žais lietuviškų akcentų turintis Ukrainos klubas 0

Lapkričio 30 dieną ant „Žalgirio“ arenos parketo po ilgos pertraukos kauniečiai vėl galės išvysti antro pagal pajėgumą Europos klubinio krepšinio turnyro kovas.

Savo namų rungtynes Lietuvoje su Ulmo „Ratiopharm“ klubu žais Slobožanskės „Prometey“ ekipa iš Ukrainos. „Prometey“ į Kauną sugrįš ir vasario 8 dieną, kai „Žalgirio“ arenoje žais namų rungtynes su Liublianos „Cedevita-Olimpija“.

Tai bus jau šeštojo Europos taurės turo rungtynės – iki šiol dėl Ukrainoje vykstančio karo šeimininkų teisėmis ukrainiečiai rungtyniavo Rygoje. Per penkis šio sezono susitikimus „Prometey“ iškovojo tris pergales.

Į šias rungtynes nemokamai galės patekti šio „Žalgirio“ sezono abonementų savininkai. Tiesa, jų vietos nebus rezervuotos, todėl bus galima sėstis į bet kurią laisvą vietą.

„Visi puikiai suprantame situaciją Ukrainoje, todėl palaikydami šios šalies žmones turime ištiesti jiems pagalbos ranką ir juos palaikyti. Teko stebėti „Prometey“ rungtynes su „Lietkabeliu“, jie žaidžia kokybišką krepšinį, todėl Kaune pažiūrėti į juos bus įdomu“, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Prometey“ klubo trenerių štabe galima rasti ir lietuviškų akcentų. Jame dirba buvęs „Žalgirio“ jaunimo sistemos treneris Mantas Šernius, taip pat Mantas Valčiukaitis, klubo administracijoje dirba Aurimas Mileišis.

Kad žaidimas „Žalgirio“ arenoje bus puiki patirtis įsitikinęs ir „Prometey“ vyriausiasis treneris Ronenas Ginzburgas.

„Žaisti „Žalgirio“ arenoje yra nuostabi galimybė. Žinoma, 15 tūkstančių sirgalių gal ir nesusirinks, bet norėtume bent pusės arenos, tai mums reikštų daug. Tikiu, kad žaidėjai mėgausis žaidimu ir atmosfera arenoje“, – teigė „Prometey“ treneris.

Slobožanskės „Prometey“ ir Ulmo „Ratiopharm“ rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės lapkričio 30 d., trečiadienį, 19 val. Bilietus į šias rungtynes galima įsigyti Bilietai.lt, arba paspaudus čia.

Komentarai