„Žalgirio“ rungtynių krikštą gavęs K.Kublickas: „Netikėta, bet labai smagu“ (VIDEO) 0

Pirmadienio vėlyvą popietę į Belgradą išskridę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai jau antradienio vakarą Aleksandro Nikoličiaus halėje sužais Eurolygos tryliktojo turo rungtynes su vietos „Crvena Zvezda“. Kartu su komanda pirmą kartą karjeroje Eurolygos dvikovai bus registruotas ir „Žalgirio“ dublerių įžaidėjas Kajus Kublickas.

18-metis 186 cm ūgio kaunietis su „Žalgiriu“ treniravosi ir prieš sezoną bei žaidė keliuose draugiškuose susitikimuose. Visgi praėjęs savaitgalis gynėjui buvo neeilinis – dėl ligų ir traumų praretėjus žalgiriečių sudėčiai, K.Kublickas gavo netikėtą kvietimą prisijungti prie vyrų komandos „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynėms sekmadienį „Žalgirio“ arenoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

„Sekmadienį buvau namuose ir tiesiog gulėjau lovoje. Gavau pranešimą, kad esu kviečiamas žaisti rungtynėse. Pašokau staiga iš lovos. Buvo netikėta, bet labai smagu sužinoti tokią žinią, kad galėsiu prisijungti prie komandos“, – kalbėjo jaunasis žalgirietis.

Susitikime su pasvaliečiais žaidėjas debiutavo vyrų komandoje ir „Betsafe-LKL“ čempionate bei per 23 minutes įmetė 4 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. K.Kublickas tvirtino, kad trenerių štabas turėjo aiškias užduotis žaibišką kvietimą prisijungti gavusiam krepšininkui.

„Treneris norėjo, kad į rungtynes įneščiau pastangų, energijos, kad kažkiek duočiau pailsėti lyderiams. Tokios pagrindinės funkcijos ir buvo, – pasakojo gynėjas. – Aišku, prieš rungtynes su jauduliuku buvo nervų, bet buvo „faina“ atmosfera, o po rungtynių gavau daug palaikymo žinučių. Smagu, tai kažkiek skatina judėti toliau, bet reikia tiesiog neužriesti nosies ir dirbti.“

K.Kublicko kitas kvietimas – su komanda skristi į Eurolygos rungtynes Belgrade jau taip nebenustebino. Žalgiriečiai Serbijoje versis be Lietuvoje likusių Igno Brazdeikio, Manto Kalniečio ir Luko Lekavičiaus. Įžaidėjo teigimu, skristi su komanda smagiau, kai joje bus ir kitas dublerių žaidėjas – Motiejus Krivas.

„Vakar po rungtynių man pasakė, kad skrisiu su komanda. Labai apsidžiaugiau. Eilinė galimybė, tikiuosi, kad viskas bus gerai ir grįšime su pergale, – teigė krepšininkas. – Su Motiejumi gerai sutariame ir yra maloniau, pažįstamas veidas, tikrai gerai sutariame, tai prideda pasitikėjimo ir „faina“, kad jis yra kartu.“

Kauno „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ rungtynės antradienį prasidės 20.00 val. Lietuvos laiku.

Komentarai