K.Maksvytis: apie „Bayern“ stiprybes, varžovų trenerį ir Eurolygos finalo ketvertą Kaune (VIDEO) 0

Rokas Liolaitis, Krepsiniet.net

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų penktadienį Eurolygos penkioliktojo turo rungtynėse laukia Miuncheno „Bayern“ komandos iššūkis.

Lietuvoje viešėsiantys bavarai sezoną pradėjo lėtai, tačiau pastaruoju metu gerina savo žaidimą bei nuo „Žalgirio“ (7/7) atsilieka tik dviem pergalėmis (5/9).

Prieš rungtynes „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis apžvelgė laukiantį susitikimą ir didžiausius pavojus varžovų gretose.

„Atletiška komanda, neturinti kelių žaidėjų dėl traumų. Pastaruoju metu jie rado savo ritmą, savo žmones, su kuriais žaidžia ir tikrai nebus lengva. Yra fiziška, keičiasi ginamaisiais, pastarosiose rungtynėse tai darė nuo pirmos minutės. Turime parą pasiruošti ir, manau, kad tai padarysime“, – teigė strategas.

– Kaip varžovų komandoje persidalijo lyderių rolės, kai iškrito Augustine‘as Rubitas ir Vladimiras Lučičius?
– Visais laikais, turbūt ir šiais metais jie turi atletiškus ir gerai vienas prieš vieną žaidžiančius žaidėjus, manau, kad gynyboje jie nenukentėjo, kaip tik turi ūgio, turi dydžio. Kažkiek jų pozicijas užėmė ir mūsų žinomas Nielsas Giffey, užima lengvo ir sunkaus krašto puolėjų pozicijas, ypatingai sunkaus, kurioje jiems yra atsivėrusi skylė. Puolime jie turi nemažai žaidėjų, kurie gerai žaidžia vienas prieš vieną, manau, kad tam skirsime gana nemažą dėmesį, kad sustabdytume juos tiek vienas prieš vieną, tiek komandinėmis pastangomis. Iš žaidėjų sunku kažką išskirti ar paminėti. Tas pats Nickas Weileris-Babbas ar Othello Hunteris paskutines kelias rungtynes gerai meta tritaškius, tai labai gerai darė prieš Madrido „Real“, kiekvienas rungtynes gali nustebinti kitas žaidėjas.

– Prieš sezoną lyderio etiketė buvo lipdoma Cassiusui Winstonui. Ko jam trūksta, kad pavyktų ją deramai atlikti?
– Manau, kad jis yra labiau atakuojančio tipo įžaidėjas. Kodėl nepavyksta, reikėtų gal trenerių labiau klausti. Jis yra labiau atakuojantis gynėjas įžaidėjo kūne. Jis gali primesti nemažai taškų, kažką pakurti komandos draugams, bet pagrinde jis yra „scoreris“, kuris gali pririnkti nemažai taškų.

– Galėsite pailsėti nuo milžinų baudos aikštelėje, kokią funkciją „Bayern“ atlieka centimetrais neišsiskirianti priekinė linija?
– Jie turi gana skirtingus aukštaūgius, abu gana gerai ginasi, tiek Gillespie, kuris yra kažkiek panašus į mūsų Hayesą, ko ne kopija. Hunteris nustebino pastarosiose rungtynėse, metė berods, bijau sumeluoti, metė 11 tritaškių, pataikė gal 6, atakuoja 50 procentų taiklumu. Labai pasikeitė jo žaidimo stilius, jei prieš tai žaisdavo vien tik po krepšiu, išsimesdavo po vieną tritaškį per rungtynes, tai pastaruoju metu išsimeta po 5–6, matosi, kad jie ieško tų aikštės išplėtimų, kurių jis nedarė visą savo karjerą.

– Ar Nielsas Giffey Miunchene yra kitoks nei toks, kokį atsimenate iš praėjusio sezono?
– Man atrodo, kad panašiai, įneša savo energiją, išplečia aikštelę savo tritaškiais, drasko gynybą įkirtimais, puolime atkovotais kamuoliais ir atlieka gynyboje juodą darbą, kažką panašaus, kaip ir pas mus.

– Andrea Trinchieri yra vienas garsiausiai kalbančių Eurolygos trenerių. Jūsų manymu, dirbant tokiame lygyje ta aštri charizma labiau padeda ar trukdo?
– Sunku komentuoti, kolegą gerbiu kaip trenerį, žaidžia įdomų krepšinį su įdomiomis opcijomis, tiek puolime, tiek gynyboje, turi charizmą, jo interviu įdomūs. Galiu apie jį pakomentuoti tik iš gerosios pusės.

– Kokia yra komandos žaidėjų sveikata?
– Turime neaiškumų dėl Tylerio Cavanaugh, rytoj tiksliau pasakysime. Čia gal labiau pasakys mūsų daktarai, nenorėčiau plėstis. Kažką žinau, bet gal tegul pasako specialistai, kurie geriau išmano. Šiai minutei, kiti ruošiasi.

– Daugelis „Bayern“ rungtynių baigėsi kelių taškų persvara. Ar tai yra niekada nepasiduodanti komanda?
– Taip, turi nemažai atletiškų žaidėjų, nemažai vienas prieš vieną žaidžiančių, treneris į žaidimą įneša daug energijos. Tose pačiose rungtynėse prieš „Real“ pralaimėjo tik pabaigoje, nors didžiąją dalį kontroliavo, prieš Valensiją laimėjo užtikrintai. Manau, kad jie jau surado savo žaidimą, net ir be tų kelių lyderių ir yra gerame ritme.

– Eurolygos finalo ketvertas oficialiai vyks Kaune. Kaip į tai sureagavote?
– Džiaugiuosi už Kauną, už „Žalgirio“ areną, už Lietuvą, mūsų krepšinį, smagu, kad toks renginys atvyksta į Lietuvą ir į Kauną. Nemanau, kad tai pridės mums spaudimo, iš viršaus nesulaukėme kažkokio papildomo spaudimo, žiūrime į trumpesnius terminus ir norime laimėti kiekvienas rungtynes. Visų pirma, įgyvendinti pirmą planą patekti į atkrintamąsias, o apie ketvertą dar toli kalbėti.

Komentarai