K.Maksvytis prieš mačą su „Fenerbahce“: „Aikštelėje reikės arti 40 minučių“ (VIDEO) 0

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį žais Eurolygos rungtynes namuose su Stambulo „Fenerbahce“ klubu. Prieš paskutiniąsias pirmojo Eurolygos rato rungtynes kauniečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis išskyrė varžovų kietą žaidimą gynyboje.

„Varžovas yra labai atletiškas, tai yra viena fiziškiausių komandų Eurolygoje, įskaitant žaidėjų dydžius ir atletiškumą. „Fenerbahce“ žaidžia nepatrauklų akiai, gynybinį krepšinį. Tai komanda, kuri atima daug opcijų iš varžovų. Puolime jie pasižymi savo antraisiais šansais ir greitomis atakomis. Nickas Calathesas ir Scottie Wilbekinas valdo komandą puolime ir daug sprendžia patys. Bus sunkios, atletiškos rungtynės, galbūt nelabai rezultatyvios. 40 minučių reikės arti aikštelėje ir komanda, kuri bus kantresnė, laimės rungtynes, – kalbėjo strategas.

– Gal yra kažkokių papildomų žinių dėl Tylerio Cavanaugh ir kitų traumuotų žaidėjų?
– Dėl T.Cavanaugh laukiame medikų diagnozės ir kada jis grįš. Dairomės viena akimi ir žaidėjų rinkoje. Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis turėtų grįžti ir jau treniruojasi su komanda.

– Po KMT rungtynių Alytuje užsiminėte, kad papildymo paieškoms bus svarbus Eurolygos langas. Ar galima daryti išvadą, kad dairomasi į šiuo metu Eurolygoje žaidžiančius aukštaūgius?
– Nebūtinai. Jeigu norėtume paimti kažką iš Eurolygos, tą galime padaryti tik per langą. Jeigu šito nebus, turėsime ilgesnį laiką, kai galėsime ieškoti kitur. Tikimės dar ir kad T.Cavanaugh pasveiks bei laukiame gydytojų išvadų.

– „Fenerbahce“ šiuo metu Eurolygoje yra šiokioje tokioje duobėje. Kas tai lemia?
– Manau, kad lėmė ir traumos. Ilgai nežaidė Johnathanas Motley, kuris yra universalus, fiziškas žaidėjas. Manau, kad su tuo buvo susiję. Kažkiek buvo aptrupėjusi ir gynėjų grandis ir viskas laikėsi ant kelių gynėjų pečių. Jie turi galingą priekinę liniją, su keitimais, atletiškais žaidėjais.

– Svarbiu faktoriumi turkų klube yra J.Motley. Su kuo iš jau sutiktų aukštaūgių būtų galima palyginti jį ir kas svarbiausia stabdant šį centrą?
– Tai yra puolimo arsenalą turintis žaidėjas. Gynyboje žaidžia dėka savo fiziškumo ir dydžio. Gintis prieš jį „1 prieš 1“ yra rizikinga ir matėme rungtynes su „Real“, kai jis atakavo ir užbaiginėjo taškais prieš Walterį Tavaresą. Pagal atakavimo pobūdį galima palyginti su Tornike Shengelia, tačiau kartvelas daugiau žaidžia veidu į krepšį. Savo žaidimu baudos aikštelėje J.Motley yra vienas iš dominuojančių žaidėjų Eurolygoje.

– Tai, kad „Fenerbahce“ išgyvena pralaimėjimų seriją yra naudinga, ar kaip tik minusas?
– Tai parodo, kad jie yra pažeidžiami. Bandysime ieškoti tų pažeidžiamų vietų. Iš kitos pusės jie grįžta ir pastarajame mače turėjo iniciatyvą. J.Motley davė nemažą postūmį ir dabartiniai skaičiai neatspindi jų būklės.

Komentarai