Jaunieji žalgiriečiai išvyksta į Eurolygos jaunimo turnyro atranką Miunchene (VIDEO) 0

Sausio 20–22 dienomis Kauno „Žalgirio“ jaunimo komanda viešės Miunchene, kur dalyvaus Eurolygos jaunimo turnyro atrankoje.

Vokietijoje vyks vienas iš keturių atrankos turnyrų, kuriame aštuonios komandos kovos dėl vienintelio kelialapio į pagrindinį Eurolygos jaunimo turnyrą, vyksiantį gegužės 19–21 dienomis Eurolygos finalo ketverto metu Kaune.

Vytauto Pliaugos treniruojami žalgiriečiai aštuonių komandų turnyre pateko į B grupę, kurioje be turnyro šeimininkų Miuncheno „Bayern“, taip pat laukia Atėnų „Panathinaikos“ ir iš Eurolygos talentų sudaryta ekipa.

Kitoje grupėje varžysis Ulmo „Ratiopharm“, Madrido „Real“, Berlyno ALBA ir Milano „EA7 Emporio Armani“ komandos.

„Pradžia yra truputį nerami, bet procesas vyksta gerai, jaunimas puikiai dirba. Labai svarbus bus mūsų komandiškumas, gynyba ir vienas kito palaikymas. Šiaip viskuo esu patenkintas“, – prieš kelionę į Vokietiją „Žalgiris TV“ pasakojo V.Pliauga.

„Žalgirio“ jaunimo ekipos pagrindas bus sudarytas iš „Žalgiris-3“ ir „Žalgiris-2“ rungtyniaujančių krepšininkų, atitinkamai žaidžiančių RKL ir NKL pirmenybėse.

„Komandos subūrimas vyksta nuo pat sezono pradžios, dauguma žaidėjų bus iš trečiosios mūsų komandos. Ta pati sistema, stengiamės laikytis tos pačios linijos, reikia įvesti tik prisijungiančius žaidėjus. Tam turėjome dvi savaites. Kiekvieno žaidėjo indėlis bus svarbus, bet mūsų pagrindinė stiprybė bus komandinė dvasia. Svarbus bus šviežumas, kadangi ten nebus laiko apie nieką kitą galvoti – ten eini ir kauniesi“, – svarbiausius akcentus sudėliojo ekipos treneris.

Prieš turnyrą mintimis dalijosi ir U-17 pasaulio jaunimo krepšinio čempionate blizgėjęs 17-metis Vytautas Žygas.

„Yra kažkiek jaudulio, bet jau esu žaidęs pasaulio čempionate, tad esu pripratęs prie stiprių komandų ar didelių arenų, todėl nemanau, kad man bus sunku adaptuotis. Svarbu, kad žaidėjai vieni kitiems padėtų, būtų kalbėjimas. Reikia klausyti trenerių, svarbiausia, kad būtų gera nuotaika, nes kitaip komanda nesiklijuos ir rezultatai bus prasti“, – teigė V.Žygas.

Sausio 20 d., penktadienį, 16.00 val. kauniečiai susitiks su Miuncheno „Bayern“ komanda, o sausio 21 d., šeštadienį, jų lauks net dvejos rungtynės: 10.00 val. – su Eurolygos talentų ekipa, 18.00 val. – su Atėnų „Panathinaikos“ aštuoniolikmečiais. Atrankos turnyro finalų diena vyks sekmadienį.

Kauno „Žalgirio“ ekipos sudėtis: Mantas Juzėnas, Kristupas Kepežinskas, Vytautas Žygas, Justas Stonkus, Nedas Raupelis, Augustas Navickas, Mantas Kočanas, Aleksas Bieliauskas, Dovydas Buika, Kevinas Šacas, Dominykas Daubaris.

Komentarai