K.Maksvytis: apie išvyką pas Eurolygos čempionus ir laiko trūkumą (VIDEO) 1

Tautvydas Kubilius, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda išvyko į Turkiją, kur trečiadienį Eurolygos 22-ojo turo rungtynėse susitiks su Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Prieš mačą su Eurolygos čempionais vyriausiasis kauniečių treneris Kazys Maksvytis pabrėžė, kad būsimi oponentai dar nedemonstruoja geriausio savo žaidimo.

„Kol kas jie nežaidžia savo čempioniško žaidimo, bet visi laukia, kada jie tai pradės daryti. Yra sugrįžę visi pagrindiniai žaidėjai ir tai labai talentinga komanda puolime. Tai neparankus varžovas su daug tritaškių, žaidimo „1 prieš 1“ ir improvizacijos“, – teigė strategas.

– Varžovų sudėtis atrodo išties įspūdingai, bet kur labiausiai stringa Stambulo klubas?
– Manau, kad traumos ir gynyba.

– Turbūt ne pats geriausias laikas žaisti prieš „Anadolu Efes“, kuri pralaimėjo 2 kartus iš eilės?
– Ateina toks sezono etapas, kai nėra palankiausia žaisti su „Anadolu Efes“. Mes taip pat norėtume pasigydyti traumas, pasitreniruoti, bet tam nėra laiko. Rungtynės vyksta po rungtynių, tad bandysime vykti ir kautis dėl pergalės.

– Kaip Shane‘as Larkinas keičia varžovų žaidimą?
– Puolime kamuolys dažnai yra jo rankose. Larkinas užima startinio atakuojančio gynėjo vietą. Jie ieško savo kelio, nes Clyburnas, kuris kildavo nuo suolo, dabar pradeda starte, o nuo suolo kyla Micičius. Jie ieško išeičių ir geresnių penketų. Larkinas yra vienas iš geriausių Eurolygos savo pozicijos žaidėjų, jis atsigauna ir bus sunku šį žaidėją stabdyti.

– Ką reiktų pakeisti iš pirmųjų tarpusavio rungtynių, kurias pralaimėjote?
– Tai nebuvo labai blogos mūsų rungtynės. Varžovai įmetė sudėtingų metimų, pataikė netgi atakų pabaigose. Jie įgavo pasitikėjimo ir mums nusviro rankos. Tai nepatogus varžovas su daug tritaškių, „pikenrolų“, „pikenpopų“ bei izoliacijos krepšinio. Su jais reikia žaisti kantriai ir neiti į taškų lenktynes. „Baskonia“ laimėjo, abiem komandoms įmetus po beveik 100 taškų iki pratęsimo. Jie patys daug įmeta, bet daug ir praleidžia. Bus sunku, kadangi tai komanda renkanti netoli 90 taškų.

– Ar pavyko išsiaiškinti pagrindines pastarųjų pralaimėjimų priežastis?
– Laiko daug nebuvo. Kažkokių aiškių priežasčių nėra, yra smulkūs dalykai. Turime nedidelių traumelių, tam tikrose rungtynėse buvo ir motyvacijos stoka. Norėtųsi turėti daugiau laiko pasiruošti ir išsigydyti. Turėjome vieną dieną „pasikeisti arklius“ ir važiuojame toliau.

– Ar buvo paminėtas Manto Kalniečio atsisveikinimas?
– Buvo paminėtas ir komanda gavo pastabą, kad Kalnietį galėjome išleisti su geresnėmis nuotaikomis.

– Dažnai akcentavote puikų komandos nusiteikimą treniruotėse prieš rungtynes. Kokia situacija dabar? Ar tie pora pralaimėjimų nepersidavė?
– Ne, kol kas turėjome tik vieną treniruotę po sekmadienio. Esu kartojęs, kad komanda stipri ne ta, kuri laimi visada, bet tiek kiek ji atsitiesia po pralaimėjimų. Tikiuosi, kad mes nesugriūsime ir dar labiau susitelksime.

– Koks požiūris į rungtynių su „Panathinaikos“ analizę? Ar čia tas atvejis, kai norisi, kuo greičiau užmiršti, ar kaip tik išanalizuoti kiekvieną klaidą?
– Viskas susidėjo į vieną ir neatsirado nei vieno iš mūsų, kuris šiek tiek suteiktų ramybės. Mes treneriai irgi galėjome rasti būdų, kaip pakeisti rungtynes. Tokie mes jau esame, kad ir žaidžiame, ir griūname visi.

– „Baskonia“ prieš Stambulo klubą sugebėjo laimėti taškų lenktynėse? Turbūt toks scenarijus „Žalgiriui“ sunkiai tikėtinas?
– Jie turi žmonių, kuriuos galima atakuoti puolime. Vis tik mūsų veidas yra gynybinis ir turime nuimti jų taškus. Norėtume įvelti juos į savo žaidimą.

– Dovydas Giedraitis nežaidė prieš Jonavos klubą. Ar viskas su juo gerai?
– Viskas tvarkoje. Jau prieš „Panathinaikos“ jis buvo mestas į ugnį. Čia galbūt buvo ir trenerių kaltė, nes jis nebuvo pasiruošęs. Giedraitis sunkiai persirgo virusą, bet dabar jau turėjo gerą treniruotę ir yra geresnis nei rungtynėse su „Panathinaikos“.

– Ar nėra daugiau traumų?
– Šiek tiek yra. Butkevičius, Dimša jaučia skausmus, bet tai nėra tokios problemos, kad jie negalėtų žaisti.

Komentarai

  1. BBD meras

    Gal geriau reikėjo pasiimt techninį pralaimėjimą su -20, nei likt išniekintai komandai. Jei jau Jonavos komanda pasiklupdžiusi mūsų Žalgirį „pašėrė“, tai kas bus Turkijoje – baisu!